Φροντίδα Εκμάθηση πτήσεων Αμαζόνας

Cooperman250980

PB New Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2017
Μηνύματα
33
Πόλη
Μοσχάτο
καλημερα! Είμαι ένας ευτυχής κάτοχος ενός μωρού yellow Naped Amazon -5 μηνών- σήμερα έκανε την πρώτη του έξοδο απ το κλουβι, ωστόσο ενώ προσπαθώ βα το μάθω να έρχεται στο χέρι μου -και έρχεται- κάποιες φορές πετάει μέσα στο χώρο κ πέφτει στα αντικείμενα με κίνδυνο να χτυπήσει. Υπάρχει κάποια συμβουλή ;
 
οι πρώτες πτήσεις είναι πάντα δύσκολες.
μέχρι τα πουλιά να μάθουν τον χώρο, να δυναμώσουν τα φτερά τους για να κάνουν τις μανούβρες τους,θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή.
καλό θα ήταν να ξεκινάγατε σιγά σιγά. Δηλαδή, η αμαζόνα στο κλουβί και εσύ σε μικρή απόσταση, προτίνοντας το χέρι (με λιχουδιά κατά προτίμηση ) και καλώντας την λέγοντας έλα ή ανέβα ή ότι άλλο σε βολεύει.
λίγο ξυσιματάκι στο κεφάλι και επιστροφή στο κλουβί με την ανάλογη επιβράβευση.Επανάληψη 2-3 φορές.
μόλις το μάθει αυτό μεγαλώνουμε την απόσταση και δοκιμάζουμε και από άλλα σημεία στον χώρο. Να προσέχεις ο χρόνος της "εκπαίδευσης" να μην κρατάει πολύ ώρα και πάντα να έχει επιβράβευση το πουλί.στα δικά μου λέω πάντα μπράβο και μουτσ μουτσ κάθε φορά που κάνουν κάτι "σωστό" ακόμα και όταν δεν τους το έχω ζητήσει εκείνη την στιγμή.
τώρα για τις πτήσεις... Το πρώτο πράγμα που φροντίζουμε είναι να μην υπάρχει ανοιχτή έξοδος (πόρτες, παράθυρα κλπ). Αν είναι κλειστά τα τζάμια, κλείνουμε και τις κουρτίνες, τουλάχιστον μέχρι να μάθει τον χώρο.
ότι πράγματα είναι επικίνδυνα να χτυπήσει τα αφαιρούμε από το χώρο (π.χ έχω βγάλει τα ψηλά βάζα από τα τραπεζάκια και έχω βάλει χαμηλά διακοσμητικά)
οι τοίχοι είναι λίγο πρόβλημα αλλά δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις πολλά με αυτούς, παρά μόνο να το προσέχεις και να το καλείς στο χέρι σου κάθε φορά που το βλέπεις να πλησιάζει σε κάποιον τοίχο.
μην ξεχνάς ότι όταν είναι έξω, δεν βάζουμε τηγάνι, κατσαρόλες που βράζουν κλπ.
αυτά σε γενικές γραμμές.
να χαίρεσαι το μικρό σου και καλη ζωή να έχετε!
 
καλησπερα και καλως τους. ευχαριστα τα νεα σου με την αμαζωνουλα σου. την πειρες τελικα απο τον ηλια. υπερωχα πλασματα, και με αρκετες απαιτησεις. Φανταζομε τα ξερεις και εχεις διαβαση οπως και οτι θα σε ενημερωσε και ο ηλιας. στο θεμα των πτησεων ειναι λογικο στις πρωτες του προσπαθειες να μην εχει ιδιαιτερη αισθηση του χωρου, και πολη πιθανον να μην εχουν δυναμωση αρκετα οι μυς στα φτερακια της. με το καιρο και θα δυναμωσουν και θα αρχηση να πετα ποιο ανετα. Οσο για το εαν το ερωτημα ειναι γιατι στις πτησεις της δεν αρχετε παντα στο χερι σου το βρεισκω λογικο, καθως πιστευω οτι ακομα οι κινησεις της ειναι λιγο ατσουμπαλες και με μια ποιο χαλαρη η εντωνη ωθηση περνει και αλλη κατευθηνση. Να της δωσης και τον χρονο προσαρμωγης στον χωρο και στην σχεση σας, αν και πιστευω οτι εφοσων ειναι ταισμενη στο χερι θα εξικιωθη γρηγορα. Προσεχε λιγο να μην την πιεζης πολη, ειναι μικρη, και να θυμασε ο χρονος ειναι συμαχοσου. Να μας την παρουσιασεις για να την καμαρωσουμε.
 
Back
Top