Φροντίδα Εκπαίδευση καναρινιών για να έρχονται στο χέρι μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης bill97
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

bill97

PB New Member
Εγγραφή
31 Ιουλ 2018
Μηνύματα
159
Καλησπέρα
Μια ερώτηση έχει 5 μέρες που αγόρασα ένα κανανρίνι
Είναι ζωηρούλης τρώει, πίνει κανονικά κελαηδάει απλά θλω να ρωτήσω πώς και αν γίνεται να τον εκπαιδευσω ώστε να το κραταω στο χέρι μου να βολτάρει μέσα στο σπίτι να μην με φοβαται
Όποια βοήθεια δεκτή
 
Δυστυχώς δεν γίνεται αυτό που λες. Αν το είχες από μικρό ίσως να κατάφερνες να τρώει από το χέρι σου αλλά μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα μόνο οι παπαγάλοι τα κάνουν.
 
Και το κελαηδημα του μου αρκει
Για τα υπολοιπα δεν πειραζει
Πολύ σωστή η σκέψη σου Βασίλη! Βέβαια, μπορείς κάλλιστα να το καταστήσεις πιο ανεκτικό και ήρεμο στην παρουσία σου. Να αποφεύγεις τα αγγίγματα, τις απότομες κινήσεις και τις άσκοπες ενοχλήσεις και η προσέγγιση σου και οι φροντίδες του να γίνονται με αργές και σταθερές κινήσεις. Με αυτόν τον τρόπο θα σε εμπιστευτεί και θα εξοικειωθεί με εσένα! 👍
 
Αν αναπτυχθεί η απαραίτητη εμπιστοσύνη όλα είναι εφικτά και στα καναρίνια. Απλά χρειάζεται χρόνος για να φύγουν οι φοβίες τους.
Συμφωνώ με τον Γιάννη και με την ευκαιρία θυμάμαι την ιστορία ενός εξημερωμένου καναρινιού, το οποίο έζησα (σχετικά) από κοντά...
Στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας μας βρίσκεται το διαμέρισμα του θυρωρού, ο οποίος κάποτε είχε εξημερώσει ένα κίτρινο καναρινάκι που είχε αγοράσει από πετ της περιοχής.
Το συγκεκριμένο πουλάκι είχε τέτοια ελευθερία, που προσωπικά είχα εκφράσει τους φόβους μου διότι το άφηναν ελεύθερο να πετάει και εκτός σπιτιού, στο χώρο του ακάλυπτου (150+ τμ) με γλάστρες και τα εσωτερικά μπαλκόνια 24 διαμερισμάτων (στο ύψος 1ου ορόφου+).
Το καναρίνι μπαινόβγαινε στο κλουβί του, την ώρα του μεσημεριανού φαγητού συνήθιζε να τρώει ψωμί στο τραπέζι της οικογένειας και γενικά ζούσε ελεύθερο τον χειμώνα στο σπίτι και το καλοκαίρι στο σπίτι και στον ακάλυπτο.
Καθόταν πάνω στα φυτά (ούτε γνώριζα αν ήταν τοξικά ή όχι) λιαζόταν, καθόταν στον ώμο του ιδιοκτήτη του καθώς πότιζε τις γλάστρες, έκανε μπάνιο (του έβαζε νερό σε λεκανάκι με το λάστιχο), γενικά ακολουθούσε την καθημερινότητα της οικογένειας...
Όπως καταλαβαίνετε, η όλη του συμπεριφορά είχε άμεση σχέση με τη συμπεριφορά που είχαν προς αυτό οι ιδιοκτήτες του.
Σίγουρα βοήθησε και ο χαρακτήρας του πουλιού διότι στην οικογένεια μεγάλωναν και δυο παιδιά 8 και 11 χρονών.
Αν θυμάμαι καλά πρέπει να πέθανε όταν ήταν 10 χρονών (γνωρίζω πως σίγουρα πέθανε μεγάλο σε ηλικία).
Όλα λοιπόν μπορούν να συμβούν, αρκεί ο τρόπος να είναι ο ανάλογος!
 
Καταλαβα
Παντως τον εχω οπως θα ειχα τον αδερφο μου η το παιδι μου ολη μερα φρςσκο νερο κτλ
Δώσε την ανάλογη προσοχή και στον τρόπο που του συμπεριφέρεσαι, από αυτόν κρίνονται όλα...
 
Το προσεχω παρα πολυ
Σας ευχαριστω για της πληροφοριες
Είμαστε σίγουροι για αυτό και μπράβο σου! Να είσαι καλά! Για αυτό είμαστε εδώ!
 
Πολλές φορές ανέφερα ότι είμαι αντίθετος σε καταστάσεις σαν αυτή που θέλεις να πετύχεις. Σχεδόν όλες έχουν άσχημα αποτελέσματα. Υπάρχουν βέβαια και οι ελάχιστες εξαιρέσεις. Σε ένα ασφαλή και κλειστό εσωτερικό χώρο μπορεί εύκολα να το καταφέρεις και μέχρι εκεί η βόλτα. Για να μην σε κουράσω μπορείς να αποφασίσεις σχετικά και να ακούσεις πολλές απόψεις που κάθε μία θα είναι συζητήσιμη.Εκείνο όμως που είναι κανόνας είναι ό,τι για να πετύχεις κάτι τέτοιο πρέπει να έχεις μόνο ένα πουλάκι. Εάν αποκτήσεις και δεύτερο, πάπαλα. Τέλος οι βόλτες και οι "ομορφιές". Καλή συνέχεια.
 
Παιδιά εγώ νομίζω πως εξαρτάται από τον χαρακτήρα του πουλιού και πόσο θα ασχοληθείς μαζί του. Το καναρινακι μου η αλήθεια είναι χωρίς να προσπαθήσω ιδιαίτερα κ αν θέλετε πιστέψτε το δεν έχω αλώστε λόγω να πω ψέματα. Μόλις γυρνάω σπίτι περνάει μια στάση κ σηκώνει και την ουρίτσα του και κάθεται και το χαϊδεύω μπορεί και ολόκληρα λεπτά. Δεν ξέρω αν το έχει πάρει από τους παπαγάλους μου και κάνει και αυτό τα ίδια.
 
Τα περισσότερα εξαρτώνται από το ταλέντο του ιδιοκτήτη, ο τρόπος δηλαδή που θα πλησιάσει το καναρίνι ώστε να αναπτυχθεί μεταξύ τους μία σχέση εμπιστοσύνης.
 
Back
Top