Γενικά Εκπαιδευση παπαγαλου ζακο

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης zako
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

zako

PB New Member
Πόλη
Έδεσσα
Παιδια γεια σας, εχω πολυ καιρο να σας γραψω μονολοτι ειχα πολλες φορες την αναγκη.
Η παπαγαλινα μου, ζηνα στο ονομα κοντευει να κλεισει χρονο και τα πραγματα δειχνουν λιγο πολυ τι εχει επιτευχθει.
Η ζηνα ειναι προσκολημενη επανω μου μεχρι στιγμης με επιφυλακτικη ως και εχθρικη σταση απεναντι στους ξενους.
Ο χρονος που περνω μαζι της ειναι μια ωρα την ημερα, και αυτη πολλες φορες ανυπαρκτη.
Το ξερω οτι ο χρονος ειναι ελαχιστος αλλα βλεπετε μακαρι ναδιεθετα παραπανω μιας και την αγαπω πολυ
τι με συμβουλευεται, και πως να προχωρησω απο εδω και περα;☹

να την κανεις πιο κοινωνικη ωστε να μπορει να αισθανεται παρεα και με αλλους εκτος απο σενα ωστε να μην νιωθει πολυ μοναξια! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΥΤΟ!
καντην να μαθει και την παρουσια αλλων και βαζε την να κατσει και σε αλλους αμα την βγαζεις απο το κλουβι και την παιρνεισ πανω σου.
δωσε σε αλλους λιχουδιες που της αρεσουν να της δινουν και αυτοι εκτος απο εσενα.

για να προχωρήσει η εκπαίδευση χρεάζεται χρόνος και επαφή με άλλους ανθρώπους εκτός απο σένα!
Προσπάθησε για περισσότερο χρόνο μαζί της, σίγουρα δεν θα πάει χαμένος,θα αποζημιωθείς στο μέλλον,όταν θα χαίρεσαι ένα γλυκό, κοινωνικό πουλάκι που δεν θα υποφέρει απο μοναξιά, δεν θα βγάζει τα φτερά του και θα είναι ικανοποιημένο απο τη ζωή του, που στο κάτω κάτω εμείς διαλέξαμε για αυτό χωρ'ις να το ρωτήσουμε...

Παιδια γεια σας, εχω πολυ καιρο να σας γραψω μονολοτι ειχα πολλες φορες την αναγκη.
Η παπαγαλινα μου, ζηνα στο ονομα κοντευει να κλεισει χρονο και τα πραγματα δειχνουν λιγο πολυ τι εχει επιτευχθει.
Η ζηνα ειναι προσκολημενη επανω μου μεχρι στιγμης με επιφυλακτικη ως και εχθρικη σταση απεναντι στους ξενους.
Ο χρονος που περνω μαζι της ειναι μια ωρα την ημερα, και αυτη πολλες φορες ανυπαρκτη.
Το ξερω οτι ο χρονος ειναι ελαχιστος αλλα βλεπετε μακαρι ναδιεθετα παραπανω μιας και την αγαπω πολυ
τι με συμβουλευεται, και πως να προχωρησω απο εδω και περα;☹
Φυσιολόγικό είναι να είναι προσκολημένη επάνω σου, αφου σε αγαπάει :) Τώρα ο χρόνος που περνάς μαζί της είναι ελάχιστος. Προσπάθησε να της αφιερώνεις περισσότερο χρόνο, να της έχεις πολλά παιχνίδια να περνά την ώρα της ευχάριστα, όταν εσυ δεν είσαι μαζί της. Τώρα για την εχθρική στάση της και την επιφυλακτικότητα που έχει απέναντι στους ξένους και αυτό φυσιολογικό μου φαίνεται. Ετσι είναι και η δικιά μου. Εμείς δεν είμαστε επιφυλαχτικοί όταν δεν γνωρίζουμε κάποιον; :)

Προσπάθησε όταν όταν έρχονται φίλοι στο σπίτι να έρχονται σε επαφή μαζί του. Στην αρχή μικρές χρονικά επαφές ενώ μπορείς να απολαμβάνεις την παρέα τον φίλων σου και ο παπαγάλος να είναι δίπλα όχι πάνω σου και να παρακολουθεί και αυτός. Έχεις δοκιμάσει να τον αφήσεις στο πάτωμα και να τον πάρει κάποιος άλλος από κάτω;Βέβαια θα πρέπει να υπακούει σε κάποιο παράγγελμα. Ο δικός μου υπακούει στην εντολή έλα και έρχεται στο χέρι μου και κατεβαίνει με το παράγγελμα κάτω. Το δοκίμασα με φίλους και υπάκουσε για να φύγει από το πάτωμα και πήγαινε σε όλους. Έτσι σιγά σιγά του έδιναν και λιχουδιές και άρχισε να κοινωνικοποιήται κάπως.

Κώστα (zako), νομίζω πως θα πρέπει να αφοσιωθείς στο πουλί. Διαφορετικά να μην περιμένεις θαύματα, δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Εξάλλου, τα περισσότερα από αυτά που σου λένε τα παιδιά, έχουν ειπωθεί ήδη σε δικά σου θέματα: :)

• Like
Αντιδράσεις: Sissy
Να το αγαπας και να το φροντιζεις οσο περισσοτερο χρονο μπορεις... Κοψε χρονο απο κατι αλλο για να το αφιερωσεις στη παπαγαλινα σου.. Ξερω ειναι δυσκολο αυτο αλλα ετσι πρεπει... Θα σε ανταμυφσει μετα θα δεις.. Μιλαει καθολου;

Αρχισε να λεει καποιες κουβεντουλες αγνωστης προελευσης ακομα αλλα ειμαστε ελπιζω ακομα σε καλο δρομο. Με την ευκαιρια θελω να ρωτησω αν η συμπαθεια της προς εμενα αλλαξει με τον καιρο, αν πρεπει να κοβω εγω τα φτερα και τα νυχια της, αν πρεπει να τη μαλωνω και τελος τι πρεπει απο εδω και περα να προσεξω; σε ευχαριστω εκ των προτερων.

μα,ξαναείχες παπαγάλο έτσι δεν είναι;
γιατί ρωτάς πράγματα που έτσι κι αλλιώς τα γνωρίζεις;διάβασα σε παλιότερο σου ποστ οτι έδωσες τον παπαγάλο σου και πήρες τη μικρούλα!
πρέπει να μαθαίνουμε απο τα λάθη μας, να μη το κάνουμε σύστημα!
Εύχομαι να τα καταφέρεις και στο λέω πολύ φιλικά!
οτι έκανες στον προηγούμενο και σε δυσαρέστησε, φρόντισε να μην επαναληφθει!
Για το καλό του ζώου πρώτα και μετά για εσένα που έχεις και την τελική επιλογή στο κάτω κάτω!

Αρχισε να λεει καποιες κουβεντουλες αγνωστης προελευσης ακομα αλλα ειμαστε ελπιζω ακομα σε καλο δρομο. Με την ευκαιρια θελω να ρωτησω αν η συμπαθεια της προς εμενα αλλαξει με τον καιρο, αν πρεπει να κοβω εγω τα φτερα και τα νυχια της, αν πρεπει να τη μαλωνω και τελος τι πρεπει απο εδω και περα να προσεξω; σε ευχαριστω εκ των προτερων.

Η συμπάθεια της προς εσένα μπορεί να αλλάξει αν: δεν της δίνεις την κατάλληλη προσοχή, αν δεν της δίνεις τον κατάλληλο χρόνο, αν δεν την φροντίζεις όπως πρέπειμ αν την χτυπάς, αν της βάζεις συνέχεια τις φωνές, αν, αν, αν... Το ότι είναι παπαγάλος δεν διαφέρει στην μεταχείρηση του όπως θα φερνόσουν σε ένα παιδάκι ενός έτους. Σχετικά με το κόψιμο των φτερών πτήσης https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγάλοι-και-κόψιμο-φτερών-πτήσης.2478/ Το αν πρέπει να τα κόβεις ή όχι πρέπει να ανοίξουμε νέο thread. Σχετικά με τα νύχια https://community.petbirds.gr/threads/Μπορούμε-να-κόψουμε-τα-νύχια-του-παπαγάλου.4419/ , Μαλώνουμε όταν πρέπει, αλλά όχι για ψύλλου πήδημα! Όχι οταν μιλάει ή σφυράει να το μαλώσουμε, αν κάνει καμιά ανεπανόρθωτη ζημιά και μόνο (ενα απλό ''κακό'' να του πείς με τρόπο στην φωνή φτάνει). Το τι πρέπει να προσέξεις το έχουμε ξανασυζητήσει, αλλά στα υπογραμίζω στις 2 πρώτες γραμμές.

Back