Γενικά Εκπαιδεύονται τα περιστέρια να κάθονται στο χέρι μας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης babis8
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

babis8

PB New Member
Εγγραφή
17 Σεπ 2014
Μηνύματα
1
Γεια σας. Θα ηθελα να ρωτησω και εγω κατι...
ενα πρωι εκει που ειμασταν διακοπες βγαινει εξω ο πατερας μου απο το τροχοσπιτο και βλεπει πανω στο τραπεζι ενα περιστερι. το πλησιασε αλλα αυτο δν τρομαξε να φυγει. καθοταν εκει. απλωσε το χερι ο πατερας μου, αυτο ανεβηκε πανω και σιγα σιγα το "γνωρισε" αφου μετα απο λιγη ωρα εμαθε πως καθετε χωρις να κανει τιποτα πανω στον δεξι του ωμο. Για 1-2 μερες ετσι ηταν το περιστερι. Πανω στον ωμο μας και οπου πηγαιναμε το περναμε μαζι μας. και το βραδυ το βαζαμε ενα παλιο πανι πανω σε μια καρεκλα για να μην λερωσει. αυτο το περιστερι ηταν ασπρο με μαυρο και ειχε αν θυμαμε καλα κατι σαν βραχιολι στο ποδι του. αλλα δν μπορω να θυμηθω εαν εγραφε ονομα καποιου ή αν ηταν καποιοι αριθμοι. ενα πρωι ομως το περιστερι εφυγε χωρις να το παρουμε χαμπαρι κ απο τοτε δν το ξαναειδαμε. εχω και μια φωτο μαζι του.
τελικα τι εγινε; ηταν εκπαιδευμενο αυτο το περιστερι, ξεκουραστηκε, εφαγε και συνεχισε το ταξιδι του; τι ακριβως εκανε; και επισης θελω να ρωτησω (επειδη μου αρεσε αυτο) γινετε να παρεις ενα περιστερι και να το εκπαιδευσεις ετσι σαν κατοικιδιο;
 
Νομίζω ότι τα περιστέρια γενικότερα είναι αρκετά εξοικειωμένα με τον άνθρωπο και δεν χρειάζονται εκπαίδευση. Υπάρχουν όμως μέλη στο φόρουμ που γνωρίζουν περισσότερα για περιστέρια για να σου πούν.
 
Αφού είχε δαχτυλίδι ήταν περιστέρι εκτροφής και για αυτό μάλλον ήταν τόσο εξοικειωμενο με τους ανθρώπους. Αλλά γενικότερα τα περιστέρια εξημερωνονται και εκπαιδευονται εύκολα! Σε πολλές πλατείες (όπως στην πλατεία σαν μάρκο στην Βενετία) τα περιστέρια ανεβαίνουν πάνω σου και δε φοβούνται καθόλου! Είναι εντελώς εξημερωμενα και φιλικά και αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες!

Βέβαια για κατοικίδιο ζωάκι για μέσα στο σπίτι δε θα στο πρότεινα.. Καλύτερα να ψάξεις για παπαγάλο! Είναι πιο έξυπνοι, εκπαιδευονται πολύ πιο εύκολα και είναι ιδανικά ως κατοικίδια ζώα για μέσα στο σπίτι! Υπάρχουν πολλά είδη για να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει! Απλά θέλει ψάξιμο! 😉
 
Back
Top