Γενικά Εκτροφέας καναρινιών σκότωσε άθελά του 71 πουλιά ψεκάζοντάς τα με Ardap

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης TheBigL
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

TheBigL

PB Member
Εγγραφή
10 Μαρ 2014
Μηνύματα
1.911
Πόλη
Αθήνα
Διάβασα ένα άρθρο και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας γιατί πολλοί μπορεί να κάνουνε χρήση του σκευάσματος και καλό θα ήταν να το διαβάσουν:

Παγκόσμιος πρωταθλητής εκτροφέας καναρινιών 71 ετών σκότωσε κατά λάθος 87 πουλιά εκτός από ένα αξίας 2500 pounds μετά από ψεκασμό γύρω από τα κλουβιά με αντιπαρασιτικό σπρέι το οποίο χρησιμοποιούσε για χρόνια.

Ο Stan Bolton ξόδεψε 50 χρόνια επιλεκτικής εκτροφής blue lizard καναρινιών χτίζοντας 88 γεννήτορες αξίας 2500 λιρών.

Τώρα έμεινε με ένα ενήλικο καναρίνι και με μερικούς νεοσσούς μετά από από το θάνατο μυστηριωδώς των πουλιών σε λίγες ώρες έπειτα από καθαρισμό ρουτίνας.

11111.webp

Στις εικόνες φαίνεται ο Stan Bolton περικυκλωμένος από τα άδεια κλουβιά. 6 από τα 88 ενήλικα blue lizard canaries.

Τραγωδία: Μερικά από τα πουλιά που πεθάναν μυστηριωδώς έπειτα από καθαρισμό ρουτίνας.

Ο κ.Bolton ένας συνταξιούχος οδηγός τρένων και η γυναίκα του που εκτρέφει fiorino canaries μαζέψανε σε ντουζίνες τα πουλιά στα κλουβιά στο σπίτι τους στο Wisbech, Cambridgeshire. Το απόγευμα στις 30 Απριλίου το ζευγάρι ψέκασε το κενό ανάμεσα στα κλουβιά υποπτευόμενοι ότι είχανε ακάρεα. Χρησιμοποιήσανε το ardap το οποίο είναι σχεδιασμένο για περιστερώνες, σπίτια σκύλων και κουτιά ζώων και το οποίο συνήθως χρησιμοποιούνε για πάνω από 20 χρόνια.

Ο κ.Bolton πιστεύει ότι ευθύνεται το αντιπαρασιτικό αλλά οι κατασκευαστές είπαν ότι το σπρέι είναι ακίνδυνο. Ακόμα είπε ότι καθαρίσανε πριν 4 ημέρες τα κλουβιά και ψεκάσανε ανάμεσα στα κενά μεταξύ των κλουβιών το οποίο κάνουνε 5 φορές το χρόνο χωρίς πρόβλημα. Μετά από 10 λεπτά τα 62 πουλιά ήτανε νεκρά. Μέχρι να πάμε για ύπνο είχανε πεθάνει 81 πουλιά.

333337105.webp

Ο Bolton στη φωτογραφία που κρατάει το ardap το θεωρεί υπεύθυνο για ότι έγινε. Στην από κάτω φωτογραφία φαίνεται ένα καναρίνι στη φωλιά ενήλικο το οποίο ήτανε το μόνο που επέζησε και μείνανε λίγοι νεοσσοί.

Στην άλλη φωτογραφία μείνανε τα άδεια κλουβιά αλλά έχουνε ορκιστεί ότι θα συνεχίσουνε να εκτρέφουνε.

444444408.webp

Αφήσαμε 5 πουλιά σε νοσοκομειακό κλουβί και κάποια άλλα σε κλουβιά στην κουζίνα. Όταν ξυπνήσαμε το πρωί άλλα 3 πουλιά ήτανε νεκρά. Μου έμεινε ένα ενήλικο πουλί και 3 νεοσσοί.

Ο κ.Bolton ο οποίος άρχισε να εκτρέφει καναρίνια από τα 21 του έχει ταξιδέψει ανά τον κόσμο σε εκθέσεις δείχνοντας την εκτροφή του και ανακηρύχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής σε αυτήν την κατηγορία το 2014 και 2015.

Έχω ξοδέψει ώρες για να είμαι σίγουρος ότι επέλεξα το σωστό αρσενικό με το σωστό θηλυκό είπε. Έχω ξοδέψει 50 χρόνια επιλεκτικής εκτροφής και ήτανε η ζωή μου. Είμαι ένας σκληρός άνθρωπος. Είχα μια δύσκολη ζωή αλλά αυτό έφερε ένα δάκρυ στα μάτια μου.

Ο Bolton υποστηρίζει ότι ξέρει άλλους 9 εκτροφείς που είχανε το ίδιο πρόβλημα με το σπρέι και συμπλήρωσε: Δεν ξέρω από πότε αυξήσανε τη δύναμη του σπρέι αλλά νομίζω δεν είναι πλέον ασφαλές για τα πτηνά. Αλλά ορκίστηκε ότι θα συνεχίσει τη δουλειά του στα ίχνη της τραγωδίας.

555555.webp

Στη φωτογραφία φαίνεται ο Bolton με τη γυναίκα του η οποία εκτρέφει fiorino canaries.

666666666.webp

Δυο πουλιά νικητές διαγωνισμού αξίας φωτογραφημένα πριν τον πρώορο θάνατό τους.

Στην επόμενη φωτογραφία φαίνοντε τα πουλιά που πεθάνανε.

2222222580.webp

Ακόμα είπε: Τη στιγμή που είπα δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο αυτό σκέφτηκα και αποφάσισα ότι θα συνεχίσω να εκτρέφω καναρίνια γιατί αγαπώ αυτό που κάνω.

Ένας εκπρόσωπος της Quiko της εταιρίας που φτιάχνει το σπρέι είπε: "Αμέσως ξεκινήσαμε δοκιμές με δυο δείγματα της συγκεκριμένης παρτίδας και όπως περιμέναμε επιβεβαιώθηκε η ακινδυνότητα στο σωστό τρόπο χρήσης του προϊόντος.

Μετά από αυτά η εταιρία θα συνεχίσει να το παράγει και να βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων με τους χρήστες να δείχνουν εμπιστοσύνη στο ardap.

Dailymail.co.uk

Πάνω κάτω αυτά λέει. Ελπίζω να τα μετέφρασα κάπως καλά και να μην έγινε κάποια μεγάλη παρανόηση. Μερικά πράγματα τα είπα με δικά μου λόγια και όπως τα κατάλαβα εγώ οπότε να με συνγχωρέσετε για κάποια λάθη. Το ζητούμενο είναι να μην μετέφρασα κάτι χοντρά λάθος και χαθεί το νόημα.

Πάντως κρίμα τα πουλάκια και ο εκτροφέας που τα είδα να φεύγουνε έτσι απλά.
 
Έχω προσθέσει και τις σχετικές φωτογραφίες στο άρθρο.

Πάντως, μια τέτοια περίπτωση παραπέμπει σε δηλητηρίαση, η οποία βεβαίως θα μπορούσε να συμβεί από οτιδήποτε, αλλά αν συμβεί αμέσως μετά τον ψεκασμό, δεν το λες εύκολα και σύμπτωση, ούτε ψάχνεις για άλλες αιτίες.
 
Ευχαριστώ Σταύρο δεν ήξερα να το κάνω.Αυτό που δεν αναφέρετε είναι πότε επέστρεψε τα πουλιά μετά τον ψεκασμό. Γιατί από αυτά που έχω ακούσει αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ψεκάσεις το χώρο και να επιστρέψεις τα πουλιά μετά από 48 ώρες ή και περισσότερο. Πάντως λέει ότι το χρησιμοποιεί πάνω από 20 χρόνια οπότε δεν νομίζω να έκανε λάθος στη χρήση του ή να ήτανε τυχερός τόσα χρόνια που δεν είχανε πάθει κάτι άλλες φορές. Εννοώ θα ήξερε πως να το χρησιμοποιήσει.
 
αν δεν κάνω λάθος πρέπει να ψεκάσεις το χώρο και να επιστρέψεις τα πουλιά μετά από 48 ώρες ή και περισσότερο
Έχεις δίκιο, κι εγώ αυτό γνωρίζω.

Το πιθανότερο είναι να έχει γίνει κάποιο λάθος στη χρήση του, εκτός αν έχουν αλλάξει τη σύσταση του σε τέτοιο βαθμό που θα ήταν απαγορευτικό για χώρους με πουλιά, μικρά ζώα κ.λπ.
 
Έχω πάρει και έχω χρησιμοποιήσει το ARDAP και γράφει πάνω πως δεν είναι για πάνω στα πουλιά. Είναι για τον χώρο και τον εξοπλισμό, το λέει ξεκάθαρα! Τα πουλιά απομακρύνονται και μπαίνουν στον χώρο μετά από 24-48 ώρες. Άρα δεν νομίζω πως φταίει η εταιρεία.. και βλέποντας το κλουβί που είχε τους "πρωταθλητές" του το οποίο είναι μες την σκουριά κατηγορώ τον ίδιο για την απώλεια τόσων ψυχών.. Κρίμα πολύ κρίμα...

Εεεε ρε και να ήμουν δικηγόρος και να υποστήριζα την εταιρεία!
 
Back
Top