Αναπαραγωγή Εκτροφή Χοντρομύτη (Coccothraustes Coccothraustes)

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης mariad
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Η φλιτζούνα γέννησε 5 αυγά...4 μέσα στην πολύ πρόχειρη φωλιά κ 1 από το κλαδί... (στην κλούβα δίπλα στην κοτσυφίνα).

rsz_103_0498.webp rsz_2103_0503-1.webp

Η φωλιά βελτιωμένη από το χέρι του Βασίλη με τους δυο πρώτους νεοσσούς...

rsz_3103_0514-1.webp

Τελικά εκκολάφθηκαν 3 μικρά αλλά το πρώτο ψόφησε 2 ημερών κ το δεύτερο 7 ημερών...

rsz_4103_0542.webp

ο επιζών από την πρώτη γέννα...

rsz_5103_0543.webp

κ πλέον τον έχει αναλάβει η κόρη...

rsz_6103_0623.webp

Απίστευτα όμορφες εικόνες!
Να χαίρεστε και την κορούλα σας :)

Να τα χαιρεσαι κι αυτα! Πολυ ομορφα! 😉

Ειναι κι αυτα σαρκοφαγα ή παμφαγα;

Ποσα ακομα μας κρυβεις;:D
Εντομοφάγα μωρέεεεε 😀...άκου σαρκοφάγα.. Δεινόσαυροι ρε είναι οι παπαγάλοι σου.
*Εγώ βλέπω και θαυμάζω, μια μελλοντική -πολλά υποσχόμενη- εκτροφέα!
**Μαρία, 27/7 δεν έχει φθάσει ακόμα 😎

Ανέστη είναι σποροφάγα... :) αλλά για να επιβιώσουν οι νεοσσοί χρειάζεται τεράστιες ποσότητες σκουλήκι.. Αυτός ήταν κ ένας λόγος που το πήρα στο χέρι κ ο δεύτερος για να προλάβουμε να πάρουμε κ 2η γέννα...

Εντομοφάγα μωρέεεεε 😀...
*Εγώ βλέπω και θαυμάζω, μια μελλοντική -πολλά υποσχόμενη- εκτροφέα!
**Μαρία, 27/7 δεν έχει φθάσει ακόμα 😎

ωχ, καλά που το είδες... Θέλει διόρθωση η φωτογραφική...😕ο φίλος σου την ρύθμισε..😵 η φώτο είναι χθεσινή...

Μαρία, πραγματικά δεν έχω λόγια! Ο χώρος που έχεις τα ιθαγενή σου είναι υπέροχος! Για να αναπαράξεις αυτά τα είδη πουλιών θέλει πολύ υπομονή, προσπάθεια και άριστη φροντίδα προς τα πουλιά! Εσύ τα καλύπτεις όλα αυτά και εξασφαλίζεις ιδανικές συνθήκες για να ζουν όμορφα τα πουλιά! Και πάλι μπράβο σου και καλή συνέχεια!

Πανέμορφες εικόνες! Να χαίρεσαι και την κορούλα σου!

Αλλά έχω μερικές απορίες.. Το ζευγάρι το αγόρασες από εκτροφέα; Και για ποιο λόγο το πήρες το μικρό από τους γονείς και δεν το άφησες να απογαλακτιστεί και να μεγαλώσει φυσικά;

Μπραβο μαρια μια απορια εχω που βρηκες φλιτζουνια εκτροφης και κοτσυφια;δεν νομίζω τα φλιτζουνια να αναπαραγωνται εύκολα...

Μπραβο μαρια μια απορια εχω που βρηκες φλιτζουνια εκτροφης και κοτσυφια;δεν νομίζω τα φλιτζουνια να αναπαραγωνται εύκολα...
Δεν θα πάρεις απάντηση Βασίλη.Όπως και στις καρδερίνες (σε πολύ μικρότερο βαθμό), πόσο μάλλον σε κοτσύφια, σπίνους, αηδόνια, φλυτζούνια και άλλα ιθαγενή... Οι εκτροφείς είναι λίγοι και τα προς διάθεση πουλιά δίνονται ''χέρι με χέρι'' χωρίς να μαθευτεί η να γίνει γνωστό προς τον πολύ κόσμο. Τις περισσότερες φορές όχι με διάθεση σνομπισμού, αλλά για τον απλούστατο λόγο ότι όποιος πάρει στα χέρια του αυτά τα ''δύσκολα'' είδη, θα πρέπει να ξέρει και να τα χειριστεί -διαχειριστεί-συντηρήσει-αναπαράξει..
Είναι κλειστή αυτή η κατηγορία εκτροφέων, γιατί έτσι πρέπει να είναι.
Όταν βλέπεις να πουλιούνται τέτοια είδη εκτροφής με αγγελίες η με ευκολία να δοθούν, να είσαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός γιατί στην πλειοψηφία τους δεν είναι εκτροφής..

νικο και να βρω/βρουν(αλλοι τους εκτροφεις) δυσκολο να παει και να δωσει χρηματα στις μερες μας (γιατι λογικα θα ειναι και καπως ακριβα) καλυτερα να αγοραζε ενα ζευγαρι καναρινια που του ειναι πιο ευκολο...

Συνήθως δεν δίνουμε χρήματα μεταξύ μας Βασίλη. Υπάρχουν λίγοι φίλοι που γνωρίζονται (κι ας μη μένουν στην ίδια πόλη), που βγαίνουν μαζί, που κάνουν παρέα, που συνομιλούν και απλά μοιράζονται και ανταλλάσσουν πουλιά.

Ανέστη είναι σποροφάγα... :) αλλά για να επιβιώσουν οι νεοσσοί χρειάζεται τεράστιες ποσότητες σκουλήκι.. Αυτός ήταν κ ένας λόγος που το πήρα στο χέρι κ ο δεύτερος για να προλάβουμε να πάρουμε κ 2η γέννα...

ωχ, καλά που το είδες... Θέλει διόρθωση η φωτογραφική...😕ο φίλος σου την ρύθμισε..😵 η φώτο είναι χθεσινή...

Μαρία στις μέρες μας οι ποσότητες σκουληκιών δεν είναι πρόβλημα. Υπάρχουν πολλά είδη που μπορείς να αναπαράγεις με πολύ οικονομικό τρόπο και να έχεις διαθέσιμη ζωντανή τροφή για τα δύσκολα είδη που αναπαράγεις.

Αυτήν την στιγμή έχω διαθέσιμα mealworms τα οποία αναπαράγονται εύκολα σε έναν κουβά και δεν είναι απαιτητικά. Αν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου στείλω μερικά ώστε να αρχίσεις καλλιέργεια.
Επίσης έχω ελληνικούς γεωσκόλικες (αλλά από το φθινόπωρο, τώρα είναι σε νάρκη) που είναι εξαιρετική τροφή για τα ιθαγενή μας.

Εκτός από σκουλήκια υπάρχουν και διάφορα σκαθάρια και άλλα έντομα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά. Γνωρίζω ένα κατάστημα που εμπορεύεται διάφορα είδη αν σε ενδιαφέρει.

πάντως... εμένα με πήρε τηλ. εχτές ένας φίλος, να φωτογραφίσω ένα ζευγάρι κοτσύφια που ζευγάρωσαν και φέτος στην αυλή του!

το παράξενο όμως δεν είναι αυτό... Το παράξενο είναι ότι ο φίλος πάει και χαϊδεύει το αγριόπουλο αυτό μέσα στην φωλιά και η κοτσυφίνα... Δεν φεύγει από εκεί !

σύντομα αν όλα αυτά ισχύουν και δεν μου κάνει πλάκα... Θα έχουμε νέο θέμα! :D

Γιάννη, μάλλον το μαγαζί με τα ερπετά στη Μεσογείων λες (πήγα μια μέρα και έραβε ένα φίδι που του'χε κάνει εγχείρηση για αφαίρεση αυγού λόγω δυστοκίας... Μπλιάχ ).. Αλλά η Μαρία δε μένει Αθήνα.

Όχι δεν αναφέρομαι σε αυτό, αλλά και εκεί λογικά θα έχουν.

Back