Αναπαραγωγή Εκτροφή παπαγάλου μικρού είδους

Spiros Papatheodorou

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιουν 2014
Μηνύματα
221
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Εδώ και καιρό σκέφτομαι να ασχοληθω με την εκτροφή κάποιου ειδους μικρού παπαγάλου, να ξεκινησω δηλαδή με ενα ζευγαρι η 2 και βλέπω, θα ήθελα να μου δώσετε συμβουλες η να μου βαλετε λινκ απο άρθρα σχετικα με το ζευγάρωμα, την θερμοκρασία γενικότερα των πουλιών, το τι πρέπει να έχω απο κλουβιά, μέχρι την γέννα κλπ, ειμαι αναμεσα σε Μπατζή η lovebird.
 
Όταν γράφεις
σκέφτομαι να ασχοληθω με την εκτροφή κάποιου ειδους μικρού παπαγάλου
αυτό σημαίνει πως θέλεις να αναπαράγεις τα πουλιά και να τα πουλάς;
Όπως και να έχει όταν λέμε τις λέξεις "εκτρέφω" ή "εκτροφέας", είτε ερασιτεχνικά είτε επαγγελματικά, προϋποτίθεται μια επαγγελματικού επιπέδου ενασχόληση, κάτι που λόγω της ηλικίας σου πρέπει να το σκεφτείς πολύ πριν κάνεις την οποιαδήποτε κίνηση.
Όχι γιατί θεωρείσαι μικρός αλλά γιατί βρίσκεσαι σε φάση που αρκετές αλλαγές θα επέλθουν στην ζωή σου.
Σχολικές εξετάσεις, πιθανές πανεπιστημιακές ή σπουδές ειδίκευσης, στρατός κτλ.
Είναι αντικειμενικά ανέφικτο να έχεις στήσει εκτροφείο παράλληλα με αυτά τα καθήκοντα ή ακόμα χειρότερα ενώ θα απουσιάζεις.
Επίσης, όσο και αν αφορά χόμπι και αγάπη για τα ζώα, μια τέτοια δραστηριότητα δεν παύει να έχει και μια επαγγελματική πλευρά.
Αυτό σημαίνει χρήματα, προϋπολογισμοί, έξοδα, κέρδη και ζημίες. Δηλαδή κεφάλαιο και σχετικές οικονομικές γνώσεις.
Ακόμα, διακόσια links να σου δώσουμε, αυτά δεν μαθαίνονται έτσι στα γρήγορα και άρπα κόλα.
Χρειάζονται αρκετά διαβάσματα και εμπειρία, που θα αποκτηθεί σε βάθος χρόνου και θα αφορά πρώτα το είδος πουλιών που θα αποφασίσεις και τις ανάγκες τους σε φροντίδα και σε δεύτερο χρόνο την αναπαραγωγή τους.

Είχες και κάποια budgies, τα έχεις ακόμα; Επίσης έχεις κάποιο - κάποια lovebirds;

Θα σου έλεγα να ξεκινήσεις γενικά διαβάσματα για την ολοκληρωμένη φροντίδα των παπαγάλων, να σκεφτείς καλά ποιο είδος θα σε ενδιέφερε και να κάνεις αρχή προσεκτικά και με υπευθυνότητα με ένα μόνο ζευγάρι από τα υπάρχοντα παπαγαλάκια που έχεις.
Θα σε βοηθήσουμε κι εμείς. Μέσα από αυτή την εμπειρία, θα διαπιστώσεις και αν αυτό το είδος σε ενδιαφέρει για να ασχοληθείς στο μέλλον αλλά θα αποκτήσεις και βασικές απαραίτητες γνώσεις.
Ακόμα και αν αλλάξεις γνώμη, έχοντας αποκτήσει λίγα πουλιά, είναι εύκολο να τα χαρίσεις και να ασχοληθείς με κάτι άλλο στην ζωή σου.

Τέλος να είσαι σίγουρος πως εμείς θα σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε αλλά μην ξεχνάς πως κι εμείς ερασιτέχνες είμαστε και δεν είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε με σεμινάρια και επαγγελματικές υποδείξεις.
Τα περισσότερα εξαρτώνται από την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που εσύ ο ίδιος θα υποστηρίξεις το εγχείρημα σου.

Ρώτησε ό,τι θέλεις και σου εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα!
 
Ευχαριστω, ξερω οτι ειναι ευθυνη ειδικα το ταισμα νεοσσων που απαιτει καθε 2-3 ωρες να το κανεις, γι αυτο δεν νομιζω ειναι ανεφικτο για μενα... Τα budgie όχι δεν τα εχω έχω ρωτήσει εκτροφείς σχετικα με τους ξαφνικους θανάτους της ράτσας αυτής, είναι ευαίσθητα πουλιά αν δεν προλάβεις μια ασθένεια παιθενουν σίγουρα
 
Τα budgie όχι δεν τα εχω έχω ρωτήσει εκτροφείς σχετικα με τους ξαφνικους θανάτους της ράτσας αυτής, είναι ευαίσθητα πουλιά αν δεν προλάβεις μια ασθένεια παιθενουν σίγουρα
Αυτό είναι και αλήθεια και ψέμα ταυτόχρονα. Ναι είναι ευαίσθητα όπως όλα τα μικρά πτηνά (πχ καναρίνια, παραδέισια κτλ) αυτό όμως δεν σημαίνει πως πεθαίνουν και σίγουρα. Το σημαντικότερο που πρέπει να κάνουμε, είτε έχουμε μικρά και ευαίσθητα πτηνά είτε έχουμε μεγαλόσωμα και πιο ανθεκτικά, είναι να παρακολουθούμε την συμπεριφορά τους και αν υπάρχει κάποιους είδους αλλαγή, κάποιο ύποπτο σύμπτωμα τότε δρούμε άμεσα!
 
Δεν είναι ευαίσθητα με την έννοια της νοσηρότητας τα budgies.
Αντίθετα επειδή είναι ανθεκτικά και σναπαράγονται εύκολα έχουν γίνει τόσο δημοφιλή.
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζονται προσοχή.
 
Back
Top