Γενικά Εκ μέρους φίλου που δεν είναι μέλος του Φόρουμ και θέλει να αγοράσει Arican gray

lagokiller

PB Member
Εγγραφή
29 Νοε 2011
Μηνύματα
439
Πόλη
Χίος
Καλημερα κ Καλη Χρονια σε ολους. Εκ μερους φιλου ο οποιος δεν ειναι μελος του Φορουμ , ψαχνη για Παπαγαλο Ζακο μικρο σε ηλικια απο 2 -3 μηνων εως κ χρονιαρικο κατα προτιμηση με τα χαρτια του κ δαχτυλιδι κλειστου τυπου.Αν καποιος εχει η γνωριζη κατι σχετικα ας μου στειλη μυνημα. Ευχαριστω
 
καλημερα και καλη χρονια. ελπιζω να μην καταλαβα λαθος λογο οτι η αναρτησεις ειναι απο το 2008, αλλα η δικη σου εχω την εντυπωση οτι ειναι προσφατη. σου προτεινω να πεις στον φιλο σου να παρει ζακο απο εκτροφειο και απογαλακτησμενο. υπαρχει το εκτροφειο του ηλια στην βαρη, του κυριακου στην ροδο. αξιολογη και οι δυο και προσωπικα εχω παρακολουθηση την δουλεια τους και εμπειρια απο παπαγαλο που πειρα απο τον κυριακου. Βεβαια υπαρχουν και αλλα αξιολογα εκτροφεια.
 
Εκ μερους φιλου...
Η αγορά ενός πουλιού δεν μπορεί να γίνει δι' αντιπροσώπου βρε παιδιά.

lagokiller, πες σε παρακαλώ του φίλου σου ότι θα πρέπει να κάνει τον κόπο να ρωτήσει ο ίδιος ότι ακριβώς χρειάζεται και θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να τον βοηθήσουμε.
 
Stavros o φιλος δεν εχει ουτε ΦΒ ουτε ειναι εδω εγγεγραμενος απλα αν υπαρξη καποιος που εχει τετοια πουλια η αν γνωριζετε εσεις καποιον ευχαριστως να δωσω το τηλ του γνωστου μου να μιλησουν. Επισης εχει κ gmail το οποιο μπορω να δωσω.

Ektoras 500 σε ευχαριστω θα του τα στειλω τα ονοματα που μου εδωσες στο εμειλ του να το ψαξη αν μπορη. Το παλικαρι ειναι απο Κρητη αλλα ανεβαινη τακτικα Πειραια, Αθηνα, Νασε καλα.
 
φιλε μου, ο σταυρος εχει παντως δικιο οτι σε τετοιες περιπτωσεις καλο ειναι να μην υπαρχουν αντιπροσωποι. Βεβαια διαβασα και την απαντηση σου. Ξερεις για το συγκεκριμενο παπαγαλο θα του εκανα καποιες ερωτησεις για το πως πειρε αυτη την αποφαση, αλλα και για τις απετησεις των αφρικαν γκρευ. ειμαι μπαμπας ενος ζακο και ξερω οτι αυτα τα πλασματα ειναι υπερωχα, μοναδικα, πανεξυπνα, αξιολατρευτα, αλλα και πολλη απετητικα. Δεν δεχονται την προδοσια της εγκαταληψης. ευχομε εαν τον παρει καποια στιγμη να ειναι συνηδιτοποιημενος και να μας χαριζη ομορφες στιγμες.
 
Απο οτι καταλαβα ο φιλος ηθελε να τον παρη δωρο για τα αγορια του. Τελικα μου ειπε οτι τους πηρε καποιο Lovebird για τωρα κ θα συνεχιση να ψαχνη.Μου ειπε οτι θα δει κ τα εκτροφεια που συστηθηκαν. Πριν κανα δυο μηνες βρηκε νεαρους νεοσσους σε πολυ καλες τιμες αλλα δυστυχως ητανε εξωτερικο κ δεν προλαβε να αγοραση καποιο απο αυτα. Ευχομαι να βρει κατι κ επισης αν πεση κατι στην αντιληψη σας να με ειδοποιησετε ουτως ωστε να φερομαι σε επαφη τα ατομα που εχουν μηπως αγοραση καποιο πουλι.
 
Πριν κανα δυο μηνες βρηκε νεαρους νεοσσους σε πολυ καλες τιμες αλλα δυστυχως ητανε εξωτερικο κ δεν προλαβε να αγοραση καποιο απο αυτα.

Νεοσσοί απο το εξωτερικό σε πολύ καλές τιμές ίσον απάτη ή ημιθανές πουλί αν ποτέ φτάσει εδώ (που σχεδόν αποκλείεται). Πες του να γραφτεί εδώ αφού έχει διεύθυνση e-mail να μάθει 5 πράγματα για να μην πετάει λεφτά. Τα ζώα δεν είναι καλό δώρο για παιδιά εκτός κι αν αυτό ήταν το πρόσχημά του για τον πάρει.
 
Νεοσσοί απο το εξωτερικό σε πολύ καλές τιμές ίσον απάτη ή ημιθανές πουλί αν ποτέ φτάσει εδώ (που σχεδόν αποκλείεται).

Γιατι το λες αυτο φιλε μου ισα ισα που λενε οτι εκτροφεις απο εξωτερικο ειναι φερεγυοι, εχεις ισως καποια κακη εμπειρια η γνωριζης καποιον να εχη;
 
Γιατι το λες αυτο φιλε μου ισα ισα που λενε οτι εκτροφεις απο εξωτερικο ειναι φερεγυοι, εχεις ισως καποια κακη εμπειρια η γνωριζης καποιον να εχη;
Γενικά, και χωρίς να μπορώ να σου παραθέσω στοιχεία, και στον συγκεκριμένο χώρο, αλλά και γενικότερα, έχουμε ακούσει για πουλιά (κυρίως μεγάλους παπαγάλους και βασικά African Grey) που τα βρίσκουν σε πολύ καλή τιμή στο εξωτερικό (π.χ. Βουλγαρία) και οι άνθρωποι έχασαν (ή κινδύνεψαν να χάσουν ) τα χρήματά τους πέφτοντας θύμα απάτης.
 
Γενικά, και χωρίς να μπορώ να σου παραθέσω στοιχεία, και στον συγκεκριμένο χώρο, αλλά και γενικότερα, έχουμε ακούσει για πουλιά (κυρίως μεγάλους παπαγάλους και βασικά African Grey) που τα βρίσκουν σε πολύ καλή τιμή στο εξωτερικό (π.χ. Βουλγαρία) και οι άνθρωποι έχασαν (ή κινδύνεψαν να χάσουν ) τα χρήματά τους πέφτοντας θύμα απάτης.


Οκ σε ευχαριστω νασε καλα
 
Γιατι το λες αυτο φιλε μου ισα ισα που λενε οτι εκτροφεις απο εξωτερικο ειναι φερεγυοι, εχεις ισως καποια κακη εμπειρια η γνωριζης καποιον να εχη;

Ποιοι τα λένε; Ας μας τα δείξουν κι εμάς με ονόματα εκτροφέων, φωτο από τα πουλιά κτλ. Οι νεοσσοί δεν μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια πριν απογαλακτιστούν διότι έχουν μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας απο το στρες και όποιος πουλάει νεοσσούς στο εξωτερικό είναι ανήθικος σε αυτό που κάνει. Το φθηνό όσον αφορά τα ζώα συντροφιάς κρύβει κακές συνθήκες αναπαραγωγής με γνώμονα το κέρδος και ΜΟΝΟ. Αυτά.
 
Φοίβος τι ποιοι τα λενε ολος ο κοσμος βουιζη οτι τα πουλια απο το εξωτερικο ειναι αστερια οι, εκτροφεις του εξωτερικου ολοι επαγγελματιες κ δεν σε γελανε, γιαυτο κ ολοι τρεχουν Ολανδια, βελγιο,Ιταλια για καθε ειδους πουλια. Προσωπικα πηρα καρδερινες μεταλαγμενες μειτζορ Ευμο σε τιμη που δεν πιστεβης τα αυτια σου κ στην που στην ελλαδα θελουνε τρεις φορες πανω την τιμη για το ενα πουλι
 
lagokiller καλησπέρα και από μένα, εγώ θα παραθέσω την δικιά μου εμπειρία θέλοντας να καταλάβω πως φέρνουν ζωάκια από εξωτερικό, ήρθα σε επαφή με εκτροφέιο- πετ σοπ από Αγγλία (έτσι τουλάχιστον έλεγε), η τιμή για ζακο ήταν πολύ χαμηλή άρα κάτι δεν μου άρεσε ρώτησα πώς ταξιδεύουν, χαρτιά, δακτυλίδια κτλ. Απάντηση επαρκή δεν πήρα μόνο κάτι έγγραφα σε μορφή pdf που έστειλαν τα οποία δεν τα έβλεπα και πολύ καλά, έτσι σταματήσα όλη την διαδικασία και μετά για τουλάχιστον 2 μήνες μου έστελναν μύνημα ότι μπορώ να τον παραλάβω με λιγότερα από τα μισά χρήματα που μου έλεγαν, άρα τουλάχιστον για εμένα όλα αυτά ήταν απάτη, όλα αυτά έγιναν πριν πάρω την πριγκίπισσα μου, δηλαδή πριν 3 μήνες, συγνώμη για το μεγάλο ποστ, εύχομαι να βοήθησα κάπου.
 
Πριν κανα δυο μηνες βρηκε νεαρους νεοσσους σε πολυ καλες τιμες
Φοίβος τι ποιοι τα λενε ολος ο κοσμος βουιζη οτι τα πουλια απο το εξωτερικο ειναι αστερια οι, εκτροφεις του εξωτερικου ολοι επαγγελματιες κ δεν σε γελανε, γιαυτο κ ολοι τρεχουν Ολανδια, βελγιο,Ιταλια για καθε ειδους πουλια.Προσωπικα πηρα καρδερινες μεταλαγμενες μειτζορ Ευμο σε τιμη που δεν πιστεβης τα αυτια σου κ στην που στην ελλαδα θελουνε τρεις φορες πανω την τιμη για το ενα πουλι

Την μια γράφεις για νεοσσούς παπαγάλων, αναφερόμενος στους ζακό (αφού αυτό είναι το θέμα) που είναι οι πιο ευαίσθητοι ίσως απο όλους τους νεοσσούς των μεγαλύτερων παπαγάλων και απο την άλλη λες για καρδερίνες προφανώς ενήλικες. Είναι ανόμοια αυτά που συγκρίνεις αλλά και πάλι αν συνυπολογίσεις στο κόστος των πουλιών τα εισιτήρια σου όπως και τα έξτρα που ξόδεψες σε φαγητά, καφέδες, ξενοδοχεία και λοιπά μάλλον θα τις αγόραζες κι απο εδώ χωρίς να ρισκάρεις να πάθουν π.χ. κοκκίδια απο το στρες της μεγάλης μεταφοράς και να πληρώνεις και γιατρό ενδεχομένως ή και φάρμακα. Έχω πολλά παραδείγματα απο νεοσσούς ζακο που πέθαναν λίγο αφότου ήρθαν στην χώρα μας. Το μεγαλύτερο κατάστημα που ψώνιζα στην πόλη μου είχε φέρει απο το εξωτερικό 4 γκριζάκια που ακόμη έτρωγαν κρέμα απο τα οποία το ένα πέθανε στο μαγαζί μερικές ημέρες μετά και το ένα στο σπίτι που το πούλησαν λίγο αργότερα. 50% απώλεια δηλαδή! Απο τότε δεν ξαναέφερε και το βρίσκω κι απόλυτα λογικό αφού δεν έβγαλε τίποτα.
 
lagokiller καλησπέρα και από μένα, εγώ θα παραθέσω την δικιά μου εμπειρία...

Αυτή είναι η νο1 διαδικτυακή κλοπή. Ούτε πούπουλο δεν παραλαμβάνεις!
 
Την μια γράφεις για νεοσσούς παπαγάλων, αναφερόμενος στους ζακό (αφού αυτό είναι το θέμα) που είναι οι πιο ευαίσθητοι ίσως απο όλους τους νεοσσούς των μεγαλύτερων παπαγάλων και απο την άλλη λες για καρδερίνες προφανώς ενήλικες. Είναι ανόμοια αυτά που συγκρίνεις.


Φιλε μου εχεις δικιο εγω αναφερομαι γενικα σε πουλια εξωτερικου κ οχι συγκεκριμενα σε Παπαγαλακια. Οποτε ειμαι φαουλ αφου ειναι ενα αντικειμενο το οποιο δεν γνωριζω δεν εχω ασχοληθη με παπαγαλους ποτε.
 
Back
Top