Τραυματισμοί Ελαφρύς τραυματισμός στο φτερό κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Giannis42
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Giannis42

PB New Member
Εγγραφή
2 Αυγ 2024
Μηνύματα
12
Καλημερα σε ολους! Σημερα το πρωι καθως καναμε τη καθιερωμενη πρωινη εξοδο απο το κλουβι παρατηρησα στο αριστερο της φτερο μια κοκκινιλα σαν αιμα. ( Εχω επισυναψει φωτογραφιες). Αμεσως πηρα κτηνιατρο και εστειλα τις φωτος και μου ειπε οτι πολυ πι8ανο να αυτοτραυματιστηκε και να βαλω μπεταντιν με λιγο νερο να το αραιωσω και να της το τριψω με μια μπατονετα. Ναι μεν μιλησα με πτηνιατρο αλλα στελνω και εδω να μου πειτε βαση της εμπειριας σας , τραυματιζονται συχνα τα κοκατιλ? Να πω οτι δεν υπαρχει αλλο ζωο στο σπιτι ουτε το πουλι μπορει να απειληθηκε απο οτιδηποτε μιας και απο οτι φαινεται χτες τη νυχτα πρεπει να τραυματιστηκε γιατι φαινεται φρεσκος τραυματισμος.
 

Συνημμένα

  • jpeg-optimizer_download (1).webp
    jpeg-optimizer_download (1).webp
    22,9 KB · Προβολές: 9
  • jpeg-optimizer_download (2).webp
    jpeg-optimizer_download (2).webp
    23,9 KB · Προβολές: 9
  • jpeg-optimizer_download.webp
    jpeg-optimizer_download.webp
    18,2 KB · Προβολές: 9
Επειδή είναι μικρό κοκατίλ και δεν γνωρίζει το χώρο μπορεί να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Τις πρώτες ημέρες που βγαίνει από το κλουβί μέχρι να μάθει να πετάει στο χώρο και να κινείται μέσα στο κλουβί του είναι πιθανό να πάθει κάποιο μικροτραυματισμό. Μη σε φοβίζει όμως, όπως θα μάθει τις δικές σου συνήθειες έτσι και εσύ θα μάθεις τις δικές του (π.χ η Ρίκα μου όταν την σκέπαζα το βράδυ για να κοιμηθεί, πήγαινε και κοιμόταν πάνω από το μπολάκι με το νερό. Μόλις παρατήρησα ότι τη φόβιζε να έχει τελείως σκοτάδι στο κλουβί της και το σταμάτησα, σταμάτησε και αυτή να κοιμάται εκεί πάνω).
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
Γιάννη τσεκαρε στο κλουβί μήπως υπάρχει κάτι που μπορεί να προκάλεσε τον τραυματισμό.

να βάλω μπεταντίν με λιγο νερό να το αραιώσω και να της το τρίψω με μια μπατονέτα.
Σωστό!!
 
Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Ναι ειναι ακομα μικρουλα και μαθαινει το χωρο πολλες φορες παει και βρισκει ειτε σε επιπλα ειτε στο παραθυρο οταν βγαινει εξω αλλα απο χτες τις περισσοτερες φορες σταματαει ειτε στον ωμο μου ειτε στο προσωπο μου! Οποτε γινονται καθημερινα βηματα! Και παλι ευχαριστω στην αρχη τρομαξα αλλα θα της βαλω μπεταντιν αραιωμενο με μια μπατονετα να γινει γρηγορα καλα!

@Vasia24 το μονο που εχω στο κλουβι της ειναι ενα παιχνιδι της ( περα απο ταιστρες και ποτιστρα) . Σημερα ουτως η αλλιως θα στησω το μεγαλο της κλουβι οποτε θα εχουμε μετακομισεις! Θα τριπλοτσεκαρω ομως χιλια ευχαριστω!
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@Vasia24 το τριπλοτσεκαρα δεν υπαρχει απολυτως τιποτα που θα μπορουσε να την τραυματισει αρα πολυ πιθανο να το εκανε μονη της γιατι και στο χερι μου που ειναι αρκετες φορες καθαριζει με το ραμφος της αυτο το σημειο! Ευχαριστω πολυ για την απαντηση το απογευμα θα παει στο καινουργιο της κλουβι που θα το τσεκαρω και αυτο για οτιδηποτε προεξεχει!
 
Back
Top