Αναπαραγωγή Ελεγχος αυγων εαν σηκωσουμε την καναρα με το ζορι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης fotakos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

fotakos

PB New Member
Εγγραφή
19 Ιαν 2009
Μηνύματα
34
Πόλη
Καρδίτσα
εαν σηκωσουμε την καναρα με το ζορι για να δουμε αν τα αυγα εχουν σπορο μεσα,υπαρχει περιπτωση να τα παρατηση η καναρα;
 
Γιατί να το κάνεις με το ζόρι και να μην περιμένεις την ώρα που θα σηκωθεί από μόνη της;
 
ε, ναί, συμφωνώ με το σταύρο. άσε που τα κανάρια δεν παρατάνε εύκολα.
 
εγώ όσες φορές το έχω κάνει δεν είχα ποτέ πρόβλημα... Είτε για να ελέγξω τα αυγά ακόμη και τώρα που έχει μωρό τη σηκώνω για να δω αν αυτό είναι καλά και την ανάπτυξή του, δεν το κάνω και όλη μέρα 2 φορές τη μέρα όμως θα το κάνω!
 
Οι περισσότερες κανάρες δεν θα παρατήσουν τα αυγά ή τα μικρά λόγω τέτοιας ενόχλησης, αλλά σκεφτείτε λίγο τι σοκ είναι για το πουλί να εισβάλει το χέρι σας στη φωλιά. Από τη φύση του κρύβει τη φωλιά του για να μην την βρίσκουν οι εισβολείς, παρατάει τα αυγά αν αντιληφτεί ότι κάποιος έχει εντοπίσει τη φωλιά του και τώρα αναγκάζεται να ανεχτεί ένα χέρι να το σηκώνει με το ζόρι από τη φωλιά. Δεν τα παρατάει τα αυγά γιατί έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό τα άγρια ένστικτά του το καναρίνι αλλά το στρες είναι τεράστιο. Και η αναπαραγωγή είναι μια εποχή που δεν μας χρειάζεται το στρες. Όπως είπε και ο Σταύρος κάποια στιγμή θα σηκωθεί, γιατί να μην κάνεις τον έλεγχό σου τότε και να γλυτώσεις το στρεσσάρισμα (αλλά και τον κίνδυνο να σου παρατήσει τη φωλιά);
 
επειδη ολοι μας εχουμε την απορια να δουμε αν τα αυγουλακια μας ειναι γονιμοποιημενα τα τσεκαρουμε συνηθως κατα την 5-6 μερα σωστα;
κ επειδη τυχαινει να λυπουμε κατα την διαρκια της μερας απο το σπιτι κ εγω κ ο αδερφος μου κ δεν εχουμε την δυνατοτητα να τα δουμε οταν η καναρα σηκωθει απο μονη της ετσι λοιπον εκανα την ερωτησει αν υπαρχει περιπτωση να παρατηση την φωλια επειδη θα την σηκωσουμε με το ζορι.
 
Όταν θες να την σηκώσεις, βάλε σε μια αυγοθήκη κάτι που να την αρέσει πχ αυγοτροφή. Νομίζω θα σηκωθεί από μόνη της και μόλις φάει θα ξανακαθήσει στα αυγά.
Γενικά οι κανάρες δεν παρατάν εύκολα τη φωλιά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να το ρισκάρεις και να την ενοχλείς.
 
ναι δεν τα παρατάνε όντως εύκολα τα αυγά... Εδ.ω όταν και ο κάναροςμου τα κάθεται δεν σηκώνεται εύκολα και δίπλα να βάλω ταχέρια μου έξω από το κλουβί... Την κανάρα με το δάχτυλό μου την καταφέρνω να σηκωθεί να φανταστείς από τη φωλιά και μετά από αρκετή προσπάθεια!
 
Back
Top