Αναπαραγωγή Ελεγχος γεννησεων των μπατζι μου-"οικογενειακος" προγραμματισμος

ΕλεναΓ

PB New Member
Εγγραφή
23 Απρ 2013
Μηνύματα
2
Καλησπερα σε ολους,
Η δικη μου ιστορια με τα μπατζι αρχισε πριν εναμισυ χρονο οταν βρηκα μεσα στο ιντερσπορ στα Σπατα (!) ενα γαλαζιο κουκλο τον οποιο φυσικα πηρα και στο σπιτι μου. Την ιδια κιολας εβδομαδα του εφερα μια κουκλιτσα για συντροφια και παρολο που το κλουβι τους ηταν ευρυχωρο μεσα σε λιγο καιρο μετακομισαν σε μια σουπερ βιλα (1,70χ1,60χ0,60).Αμεσως μετα, επειδη τα δυο τους μονα χανονταν στην τεραστια επαυλη αγορασα αλλο ενα ζευγαρι εγγλεζικα μπατζι, με αποτελεσμα σημερα η παρεα να αριθμει 15 μελη. Τα περασα ολα: καβγαδες αρσενικων (μεχρι να ματωσουν), γεννητουρια, ταισμα με συριγγα, απωλειες νεοσσων, μεχρι και τα ποδια των μικρων που στραβωναν εμαθα να ισιωνω (splayed legs). Επισης γυρισα και μπολικους πτηνιατρους κατα καιρους... (Αδαμης, Ακριβος, Ποσαντζης). Το ερωτημα μου ειναι το εξης: εφοσον δεν θελω να αυξηθει αλλο ο πληθυσμος (δεν αντεχεται η φασαρια τους), πειραζει να μην τους ξαναβαλω φωλια και να τα αφησω απλως να ζευγαρωνουν χωρις να γεννουν αβγα;
 
Ναι βγαλε τις φωλιες και λογικα θα σταματησουν. Αλλαζε και μια στο τοσο τη διαμορφωση του κλουβιου τους.
 
Βέβαια τα θηλυκά το πιθανότερα θα σου κάνουν αυγά απλά θα τα πετάς. Ωστόσο να φροντίζεις την υγεία τους προσέχοντας το ασβέστιο και ενισχύοντας την διατροφή τους όταν βλέπεις αυγά γιατί τα θηλυκά καταπονούνται έτσι κι αλλιώς μόνο με την ωοτοκία.
Πάντως καλά σκέφτεσαι γιατί θα είχες και θέματα αιμομειξίας έτσι όπως είναι όλα μαζί.
 
Εκτος απο σουπιοκοκκαλο χρειαζονται κι αλλο συμπληρωμα ασβεστιου;
 
Γενικά όχι, τα παρακολουθείς βεβαίως μήπως κάποιο θηλυκό σου χρειαστεί. Φρόντισε και διαχρονικά τις φυτικές πηγές πρόσληψης όπως τα φύλλα μπρόκολου, σπανάκι, σουσάμι κτλ.
 
To σπανακι εχει αντιθετη δραση στην προσληψη του ασβεστιου. Καλυτερα να το δινουμε σε χωριστο γευμα απο τα αλλα που ανεφερες Μαρια μαζι με τροφες που δεν περιεχουν ασβεστιο.
 
Back
Top