Φροντίδα Ελευθεροι παπαγαλοι μεσα στο δωματιο, τι πρεπει να προσεχουμε;

προσεχουμε να μην υπαρχει κυνδινος να πεσουν-σφηνψσουν πισω αο καποιο επιπλο... Οχι τσαμια και καθρεφτες ξεσκεπαστα(ειδικα στην αρχη.. Και σε πουλια που δεν ειναι ημερα)
βαζα με νερο... Μυτερα αντικυμενα κτλ...

ποτε μονο του εξω απο το κλουβι.. Παντα καποιος στο δωματιο μαζι του...
 
για να μην πεσουν λεμε πανω σε τοιχο,θα το καταλαβουν μονα τους;

και οταν λες να πεσουν απο που δηλαδη;(ειναι πραγματα που δεν τα εχς σκεφτει γι αυτο ρωταω)
 
Aν τον αφηνεις ελευθερο στην κουζίνα, πρέπει να προσέχεις από κατσαρόλες με νερό που βράζουν, ή τηγανια με λαδια ανοιχτα που ειναι στην φωτιά ή όχι.

Προσοχή μεγαλη σε ανεμιστηρες οροφής, κεριά αναμένα, αρωματικα χώρου, τζακια που καινε, απορρυπαντικά ή φαρμακα εκτεθιμένα. Επίσης προσοχή σε φυτα που ειναι ακατάλληλα για πουλιά ή το χωμα στις γλάστρες που μπορεί να περιέχει φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Εκτεθιμένα καλώδια απο ηλεκτρικές συσκευές που μπορεί να αποβουν μοιραία για την ζωή του πουλιού.. Οτι δηλαδη θα πρόσεχες αν είχες ενα μωρο παιδι στο δωμάτιο
 
για να μην πεσουν λεμε πανω σε τοιχο,θα το καταλαβουν μονα τους;

και οταν λες να πεσουν απο που δηλαδη;(ειναι πραγματα που δεν τα εχς σκεφτει γι αυτο ρωταω)

μπορει οπως κανουν προσγιοση πχ στην ντουλαπα ή στο συνθετο... Να μην υπολογισουν σωστα...ή να γλυστρισουν απο τη λια επιφανια και να πεσουν στο κενο αναμεσα απο επιπλο και τοιχο...
 
Επίσης, θα πρέπει να απομακρύνεις τρόφιμα και ροφήματα που μπορούν να φανούν επικίνδυνα για την υγεία του πουλιού. Στα υπόλοιπα με κάλυψαν πλήρως οι υπόλοιποι.
 
Επίσης μεγάλη προσοχή στην κουζίνα και στο μπάνιο! Αν δεν μπορούμε να απομονώσουμε τα πουλιά σε ένα άλλο δωμάτιο όταν μαγειρεύουμε καλό είναι να τα βάζουμε στα κλουβιά τους. Πιστεύω οτι κανένας δεν θα άντεχε τη θέα πουλιού που τσουρουφλίζεται επειδή έπεσε σε κατσαρόλα που βράζει.
Και πάντα κλειστές οι λεκάνες της τουαλέτας όταν πετάνε πουλιά!
 
για να μην πεσουν λεμε πανω σε τοιχο,θα το καταλαβουν μονα τους;

Αυτο το παθαιναν τα κοκατιλ μου τον πρωτο καιρο που ηταν εντελως αγυμναστα. Με τον καιρο ομως εχουν συνηθησει τον χωρο που τα βγαζω(καλο ειναι να τα βγαζουμε στον ιδιο χωρο παντα) κι ετσι τωρα δεν κουτουλανε.

ΥΓ:Ρωτας για τα Lovebirds σου; Αν ναι νομιζω το κλουβι τους ειναι τοσο μεγαλο που δεν χρειαζονται ελευθερες πτησεις.
 
ναι για αυτα ρωταω, κι ομως οταν τους ανοιγω να βγουν απο το κλουβι τρελενονται, μονο μεσα στο δωματιο μου τα αφηνω
 
Back
Top