Συμπληρωματικά με τους προλαλλησαντες, θα πρέπει να είναι καλυμμένα τα τζάμια κ κυρίως οι καθρέφτες. Ο χώρος λίγο πολύ να μην έχει πολλά "κρυφά" σημεία που θα μπορούν να χωθούν. Πολύ κατατοπιστικό είναι το άρθρο από το φόρουμ.
Τώρα το πώς θα γυρίζει πίσω, ένα κατά την γνώμη μου είναι βασικό. Μέχρι να τους γίνει ρουτίνα η επιστροφή στο κλουβί, φαγητό κ νερό έξω μόνο από το χέρι σου, όχι διαθέσιμο σε μπολλάκι. Κ όταν επιστρέφουν επιβράβευση με λιχουδιά, όπως σου είπαν κ τα άλλα μέλη.
Εννοείται με επίβλεψη κ εννοείται με κλειστές πόρτες. Πιστεύω ότι ακόμα κ αν δεν θέλει να μπει, το χειρότερο είναι ο πανικός. Τον αφήνεις να ηρεμήσει, να επεξεργαστεί το χώρο κ βάζεις στο άνοιγμα της πόρτας του κλουβιού, μια λιχουδιά. Αυτά τα έχω εφαρμόσει (μετά από σωρεία λαθών) στο καναρίνι μου αλλά νομίζω ότι πάνω κάτω ισχύει για τα πουλάκια που αφήνονται ξαφνικά ελεύθερα στο χώρο τους. Κ πιστεύω λόγω της μεγαλύτερης (όχι πολύ, λίγο μεγαλύτερης

, εγώ είμαι καναρινομάνα

) νοημοσύνης κ πολύυυυυυυ μεγαλύτερης επιθυμίας για ανθρώπινο χάδι (κ όχι για δάγκωμα) ο παπαγάλος είναι πιο εύκολος κ θα σε πλησιάσει. Κ από ότι έχω συμπεράνει διαβάζοντας, (αν κάνω λάθος συγχωρέστε με παπαγαλογονεις), για τους παπαγάλους ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ παιχνίδι είναι το σκαρφάλωμα από ότι το πέταγμα με προσγείωση στο ίδιο σημείο. Στο καναρίνι μου το πέταγμα είναι το παιχνίδι του, (τα οκταρια που κάνει στον αέρα, top gun 4!

). Γι'αυτό πιστεύω ότι η κυριότερη προϋπόθεση είναι να μην βιαστείς, να σε γνωρίσει, την φωνή σου κ την παρουσία σου, να ΈΡΧΕΤΑΙ να φάει πχ μίλλετ από το χέρι σου όταν είναι στο κλουβί κ να του είναι γνώριμος ο χώρος που θα φροντίσεις να είναι ασφαλής. Καλημέρα .