Γενικά Εμεις φταιγαμε για τον θανατο του πουλιου

Xamodraki

PB Member
Εγγραφή
20 Αυγ 2008
Μηνύματα
126
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Παιδια ειμαι παρα πολυ στεναχωρημενη. Χθες πηγαμε στον πτηνιατρο την παπαγαλινα και ενα νεο παπαγαλακι που πηρα για να μην ειναι μονη και την φασιανινα που αλλαξε πτερωμα. Καταρχην ο φασιανος ειναι μια χαρα και ο γιατρος βρηκε απολυτα φυσιολογικο το πτερωμα του. Ειδε και τα αλλα και βρηκε αναπνευστικο προβλημα στην παπαγαλινα και εντερικα παρασιτα. Για αυτα εδωσε φαρμακευτικη αγωγη και θα ειναι ενταξει μετα. Αυτο που με εκανε χαλια ειναι οτι συζητωντας σχετικα με τον Πελοπιδα και τον ξαφνικο θανατο του, ανακαλυψαμε οτι τελικα μονο ξαφνικος δεν ηταν. Το πουλι ηταν αρρωστο και δεν το ειχαμε καταλαβει επειδη ηταν ζωηρος και φαγανος. Το λαθος ηταν που πιστευαμε οτι η αρρωστια ενος πουλιου φαινεται απο την αρνηση του για να φαει, την κακοκεφια του και το φουσκωμα. Υπαρχουν και αλλες ενδειξεις, οπως για παραδειγμα (οσον αφορα τα παπαγαλακια παντα) τα ρουθουνια του που ειχαν γινει καφε ενω θα επρεπε να παραμεινουν μπλε ως τα γεραματα. Αυτο δυστυχως δεν το θεωρησα κατι σοβαρο, και οσο το σκεφτομαι ανακαλυπτω κι αλλα μικρα, αλλα σοβαρα που φωναζαν οτι ηταν αρρωστος. Ημουν φοβερα αμελης και δυστυχως εγινα η αιτια να χασω το αγαπημενο μου πουλακι. Σας τα λεω αυτα για να σας παρακαλεσω να μην ξεγελαστειτε κι εσεις οπως κι εγω. Δωστε προσοχη στην παραμικρη αλλαγη, ισως να μην ειναι τοσο ασημαντη.
 
Σταυρουλα δεν χρειαζεται να ριχνεις ευθυνες στον εαυτο σου. Ο,τι εγινε εγινε τωρα. Δεν ησουν αμελης, απλα δεν γνωριζες οτι κατι δεν παει καλα. Απο εδω και περα γνωριζεις περισσοτερα ομως και θα ξερεις πως να αντιμετωπισεις κατι αναλογα πιο εγκαιρα.

Αν θελεις γραψε μας ποια ηταν ολα τα μικρα συμπτωματα που ειχε το πουλακι και σε ποιον γιατρο πηγες τα πουλια και τι αγωγη σας εδωσε.
 
λοιπαμε για το παπαγαλακι☹, αλλα μην κατηγορεις τον εαυτο σου, δεν το εκανες ενω ηξερες οτι ειναι αρωστο.. Απλα δεν πηγε το μιαλο σου...
 
Τα πηγαμε στον Γκιουρτζιδη Κωσταντινο, στην Θεσσαλονικη ειναι, εχει αναφερθει το ονομα του σε σχετικο θεμα και του εχουμε εμπιστευτει και αλλα ζωα παλιοτερα. Τα φαρμακα ειναι ολα σε σταγονες και μπαινουν στην ποτιστρα. Μας εδωσε με τη σειρα που θα χρησιμοποιηθουν Teniazine, Aidonine, Aviomycine, Asminie, Pterophene, και ξανα Aidonine και μετα Teniazine ξανα. Αυτο ειναι για τα παρασιτα και επαναλαμβανεται καθε τριμηνο. Οπως ειπα τα καφε ρουθουνια ειναι μια ενδειξη σε αρσενικο, ειχε ενα τρεμουλο στα φτερα καπου καπου αρκετα εντονο. Ανοιγοκλεινε το ραμφος του συχνα, μαλλον ειχε κι αυτος αναπνευστικο. Δεν ξερω αν σημαινει κατι αλλα φτερνιζοταν πολυ. Παρασιτα θα ειχε σιγουρα εφοσον εχουν και τα αλλα. Και το τελειωτικο που καναμε ηταν που δωσαμε χαλασμενη τροφη και τους δημιουργησε προβλημα. Σαν πολλα να μαζευτηκαν, κοιμομουν τον υπνο του δικαιου τελικα...
 
Back
Top