Διατροφή Εναλλαγή ή και συνδυασμός διαφορετικών μειγμάτων σπόρων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης XGEORGE
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

XGEORGE

PB New Member
Εγγραφή
5 Οκτ 2022
Μηνύματα
109
Πόλη
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα στην παρέα μας.....Εν τέλει, μια εναλλαγή τροφής η και συνδυασμό δύο διαφορετικών τροφών (π.χ. Manitoba και Vesrse Laga) ''βλάπτει'' το καναρίνι η αντίθετα του δίνει την ευκαιρία της επιλογής αλλά και του πλουραλισμού των στοιχείων της κάθε μίας από αυτές?
 
@XGEORGE καλησπέρα οποια τροφή ή τροφές και να βάλεις ένα είναι σίγουρο ότι θα φάει πρώτα τα λιπαρά σπόρια και τελευταίο το κεχρί!!!!!σίγουρα σε μια αλλαγή τροφής θα πρέπει να το "πας"με συνδιασμό και σταδιακή αύξηση της μιας και μείωση της άλλης.τωρα για την επιλογή της μάρκας πρέπει να λάβεις υπόψη την εποχή και το τι θες να κάνεις με το/τα πουλιά . π.χ. για την περίοδο αναπαραγωγής υπάρχουν μίγματα που είναι για την "δουλειά" αυτή. τον χειμώνα υπάρχουν άλλες ποιο λιπαρές για τις εκθέσεις ποιο light " κ.λ.π. επίσης πρέπει να δεις και πως "πάει" το καΘε πουλί με την τροφή που επιλέγεις. εμένα π.χ. 2 από τα αρσενικά μου έχουν την τάση να παχαινουν με την ίδια τροφή που δίνω σε όλα συνεπώς τους την "σπάω" με κεχρι.
 
Καταρχάς ας επικεντρωθούμε στο σκοπό. Επιλέγουμε ένα μείγμα σπόρων συγκεκριμένης εταιρείας επειδή αυτό έχει καλύτερη αποδοχή από το πουλί, σε σχέση με τα υπόλοιπα μείγματα και γενικά επειδή έχουμε διαπιστώσει ότι αυτό του "πάει" καλύτερα. Για όσο καιρό συμβαίνει αυτό, δεν συντρέχει λόγος αναγκαστικής τουλάχιστον αλλαγής.

Κακό δεν είναι να δοκιμάζουμε ανά διαστήματα κάποιο νέο brand, αρκεί αυτό να έχει σκοπό την ανακάλυψη μιας ακόμη καλύτερης τροφής από αυτήν που χρησιμοποιούμε ήδη.

Στην ερώτησή σου Γιώργο, η εναλλαγή βλάπτει στο βαθμό που μπορεί να βλάψει τα πουλιά οποιαδήποτε άσκοπη αλλαγή. Τα πουλιά εκτροφής μπορούν πλέον να προσαρμοστούν σχεδόν σε όλες τις συνθήκες, αρκεί να υπάρχει σταθερότητα στο πρόγραμμά τους.

η αντίθετα του δίνει την ευκαιρία της επιλογής αλλά και του πλουραλισμού των στοιχείων της κάθε μίας από αυτές?
Αυτό μπορεί να γίνει με άλλου είδους τροφές όπως τα λαχανικά ή τα φρούτα ή γενικότερα τα κεράσματα που μπορούμε να τους προσφέρουμε. Εδώ, ακόμη και η καθημερινές αλλαγές, όχι μόνο δεν τα αποσυντονίζουν αλλά αντίθετα, εμπλουτίζουν το βασικό τους σιτηρέσιο και “σπάζουν” κάπως την ρουτίνα τους, κάνοντας την καθημερινότητά τους πιο ευχάριστη.
 
Ευχαριστώ καταρχάς για τις τοποθετήσεις σας.....Αναφέρω απλά ότι ένα απλό αχάτη μοζάικ συντροφιάς έχω και κοιτάω να δω τι διαφορετικότερο προς το καλύτερο μπορώ κατά καιρούς να του προσφέρω....Επειδή είμαι αδαής σε σπόρους, δηλαδή δε ξέρω ποιος σπόρος είναι τι, ποιους πρέπει να φάει τον χειμώνα και ποιους το καλοκαίρι (αν πρέπει), για αυτό ρωτάω μήπως δύο (η και τρεις) διαφορετικές επιλογές θα το ωφελούσαν......
 
  • Like
Αντιδράσεις: MARY58
@XGEORGE σε γενικές γραμμές οι καλές μάρκες(και οι 2 που ανέφερες είναι από τις καλές) έχουν ολοκληρωμένη συνταγή από άποψη σπόρων .η γνώμη μου , λοιπόν,αλλά και αυτό που κάνω εγώ είναι να έχω μια τροφή μόνιμα και από εκεί και πέρα να εμπλουτιζω ,ανάλογα την εποχή , με τους κατάλληλους σπόρος (π.χ. στα πολλά κρύα προσθέτω καναβουρι και δίνω εξτρά σουσάμι ) επίσης δίνω και φρούτα και λαχανικά ανά εποχη
 
Εγώ στις καρδερίνες χρησιμοποιώ 4 διαφορετικές Manitoba (carduellidi ,cardellino,indigena και cardinal) βάζω μισή μεζούρα από την κάθε μια , έχω πλήρη αποδοχή δηλαδή αδειάζουν οι ταιστρες και αποσο έχω δει από πάχος τα πουλιά είναι μια χαρά, ο λόγος που το κάνω... Για μεγαλύτερη ποικιλία σπόρων καθώς η κάθε μία έχει μερικά κοινά αλλά και μερικά που δεν υπάρχουν στις άλλες.
 
Back
Top