Αναπαραγωγή Ενα μικρό, χρήσιμο μυστικό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mgerom
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mgerom

Canaries Expert
Εγγραφή
16 Απρ 2006
Μηνύματα
8.640
Πόλη
Αθήνα
-Πολλές φορές η απειρία των θηλυκών πουλιών οδηγεί σε άσχημες κατασκευές φωλεών. Η συνηθέστερη κακοτεχνία; υπερβολικό “γέμισμα” της φωλιάς με υλικό. Το πάθος των νεαρών θηλυκών τις οδηγεί σε υπερβολές που τελικά έχουν άσχημες συνέπειες. Μια ρηχή φωλιά δεν προσφέρει ασφάλεια στους νεοσσούς. Καθώς η μεγάλη παραμονή στην φωλιά του θηλυκού γίνεται αιτία να “κολλήσουν” στην κοιλιά τα 2-3 ημερών μικρά, ένα απότομο ή απρόσεκτο σήκωμα και το μικρό βρίσκεται στο πάτο του κλουβιού. Αυτό κάποιες φορές συμβαίνει ακόμα και με τα αυγά. Στην φωτογραφία ένα μικρό... Τρυκ. Τοποθετόντας στο κατώφλι της φωλιάς σε ύψος 1-1,5 πόντου, αυτήν την μικρή πατήθρα, αναγκάζουμε το θηλυκό να κάνει εκεί την πρώτη στάση. Τις περισσότερες φορές αυτή η λίγων δευτερολέπτων αναμονή εκεί, είναι αρκετή για να ”πέσει” ο νεοσσός ή το αυγό πάλι στην φωλιά. Αλλά προσφέρει και μια ωραία εξέδρα, κατά την περίοδο που ετοιμάζονται τα μικρά για την πρώτη αναχώρηση απο την φωλιά, για το πρώτο πέταγμα.

to-skali.webp
 
Καλο! , βεβαια εγω ποτε δεν αντιμετωπησα τετοιο προβλημα... Παντα τις φωλιες τις φτιαψνουν με βαθος.
 
και να πω δεν εχεις δικια μακη απο πρωταρες σιγουρα σε ευχαριστουμε πολυ για το μυστικο
 
Μακη ευχαριστουμε, πολυ καλο, επισεις καθυστερει να βγουν οι νεοσσοι και ενα δυο μερες εξω, οποτε θα ειναι και ποιο δυνατοι 😉
 
Πολύ καλό τρικάκι, αλλά δυστυχώς δουλεύει σε τέτοιας κατασκευής φωλιές. Για όσους ''δουλεύουμε'' με ακάλυπτες περιμετρικά φωλιές, δεν μπορεί να μπει το πατηθράκι- εμπόδιο- εξέδρα...ίσως βέβαια είναι καιρός να προμηθευτούμε παρόμοιες.
 
Back
Top