Διατροφή Ενδιαφέρουσες πηγές πρωτεΐνης

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jamieo
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jamieo

PB Member
Εγγραφή
12 Ιουλ 2008
Μηνύματα
1.512
Πόλη
Cordova, USA
Υπάρχει ένα ενδιαφέρον άρθρο στη "Parrots" περιοδικού (Νοέμβριος 2008 έκδοση, Parrots Magazine - HOME PAGE). Το άρθρο ασχολείται απαραίτητα αμινοξέα. Αυτά είναι τα αμινοξέα που ένα πουλί με το σώμα δεν μπορεί κατασκευή. Έτσι, αυτά πρέπει να προέρχονται από τη διατροφή. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τρώμε κρέας, θα έχουμε όλες τις πρωτεΐνες που χρειαζόμαστε.

Τα απαραίτητα αμινοξέα τρυπτοφάνη, Ισολευκίνη, Lycine, και Methionone.

Δεδομένου ότι οι παπαγάλοι τρώνε ένα φυτό με βάση το διαιτολόγιο (σπόροι, σπόροι, φρούτα, λαχανικά, κ. Α.), διατρέχουν τον κίνδυνο να μετατραπεί υποσιτίζονται.

Το άρθρο συνιστά προσφέροντας ένα συνδυασμό των τροφών. Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να διασφαλίσει ότι το πουλί λαμβάνει μια πλήρη διατροφή. Για παράδειγμα, τα βρασμένα φασόλια περιέχουν ορισμένα αμινοξέα. Ψημένα καφέ ρύζι περιέχει επίσης ορισμένα αμινοξέα. Αν συνδυάσουμε τα φασόλια και το ρύζι, έχετε μια πλήρη πηγή πρωτεϊνών.

Ο συντάκτης προτείνει ορισμένους συνδυασμούς των τροφίμων, ώστε να συμβάλουν στην ισορροπία της δίαιτας. Η συγγραφέας δημιουργεί δύο ομάδες τροφίμων. Ομάδα 1 (σπόροι) και ομάδα 2 (όσπρια). Ομάδα 1 τροφίμων που είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη και μεθειονίνη. Ομάδα 2 τροφίμων που είναι πλούσια σε ισολευκίνη και Lycine. Έτσι, αν επιλέξετε να ζωοτροφών πολλά κόκκων (ρύζι, σιτάρι, καλαμπόκι, κλπ.) προσφέρουν μια ομάδα 2 τροφίμων για την ισορροπία της διατροφής.

Τα τρόφιμα αυτά είναι πλούσια σε ισολευκίνη και Lycine (ομάδα 2), ώστε αυτές με το μίγμα κόκκων να τους υγιέστερο:
swisschard (ψημένα), τα μπιζέλια (ψημένα), τα μπρόκολα, τα βερίκοκα, τα πορτοκάλια, το σπανάκι, τα καρότα, οι γλυκοπατάτες


Φυσικά μπορείτε επίσης να προσφέρουν άλλα φρούτα και λαχανικά. Το άρθρο προτείνει την παραπάνω λίστα ως σημείο εκκίνησης.
 
Back
Top