Ασθένειες Ενημέρωση για το Plucking (μαδημα)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pyrman
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

pyrman

PB New Member
Εγγραφή
14 Οκτ 2014
Μηνύματα
124
Πόλη
Ταύρος
Ειμαι κάτοχος ενος ζακο 8-9 μηνων και εδώ και λίγο καιρό βρίσκω στο κλουβί άσπρα (χνουδο)πουπουλα. Οχι πολλα 2-3 τη μια φορά 4-5 την αλλη αλλα δεν μπορω να πώ οτι η εικόνα του πουλίου μου δίνει το λόγο να ανησυχώ, υποθέτω οτι κάποιες τετοιες απώλειες ειναι λογικές και συμβαίνουν κατα την διάρκεια του χτενίσματος. Η μήπως όχι; Επείδη το συγκεκριμένο είναι ενα θέμα που με αγχώνει (φαντάζομαι και πολλους άλλους) θα ήθελα κάποιος που έχει εμπειρία ή γνώσεις πάνω στο θέμα να μας ενημερώσει για τα πρώτα σταδια του προβλήματος. Πως εκδηλώνεται αρχικά; Σε ποιες περιοχές του πουλιού πρωτοεμφανίζεται; Πόσο γρήγορα εντοπίζεται και επιδεινώνεται το πρόβλημα;
 
Ειναι απολυτα φυσιολογικο, μην τρομαζεις. Δεν τα βγαζει το πουλι αλλα πεφτουν μονα τους. Οι λογοι μπορει να ειναι ειτε επερχομενη πτεροροια λογω ηλικιας (αν δεν εχει περασει την πρωτη πτεροροια μεχρι τωρα) οπως και η θερμανση του σπιτιου. Αν ειναι πτεροροια σε λιγες ημερες θα δεις και γκριζα φτερα πεσμενα. Αν παλι ειναι λογω της θερμανσης, λογικα μολις σταματησετε να αναβετε το καλοριφερ θα σταματησει κι αυτο. Παρολα αυτα ακομη και καθολη τη διαρκεια του ετους, το να πεφτουν που και που μερικα λευκα πουπουλα δεν δειχνει κατι παθολογικο και δεν υπαρχει λογος ανησυχιας. Και τα δικα μου και τα 4 ριχνουν που και που μερικα.

Το μαδημα -plucking μιας και ρωτας δεν εχει σταθερα σημεια εμφανισης. Ισως λιγο συχνοτερα να ξεκιναει απο το στηθος και τα μπουτια αλλα το καθε πουλι ειναι διαφορετικο. Και περιλαμβανει κανονικα φτερα αρχικα και κατα κυριο λογο, κι οχι πουπουλα.
 
Back
Top