Ενιαίος και μοναδικός κωδικός 2 λατινικών χαρακτήρων - ΠΟΟ

Stavros

Administrator
Staff member
Εγγραφή
7 Απρ 2006
Μηνύματα
20.400
Ανακοίνωση Π. Ο. Ο.: Ενιαίος και μοναδικός κωδικός 2 λατινικών χαρακτήρων.

Ενιαίος και μοναδικός κωδικός συλλόγου που αποτυπώνεται στα ομοσπονδιακά κλειστά δακτυλίδια.

Σήμερα 31/7/2018 ενημερώθηκαν με e-mail όλοι οι σύλλογοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ορνιθολογίας με την πρόσφατη απόφαση του Δ. Σ της Ομοσπονδίας να υπάρξει ενιαίος και μοναδικός κωδικός για κάθε σύλλογο που θα αποτελείται από 2 λατινικούς χαρακτήρες.

Επισημαίνεται ότι αυτός ο κωδικός αποτυπώνεται στα ομοσπονδιακά κλειστά δακτυλίδια κάθε έτους.

Με αυτό τον τρόπο δεν θα υπάρχουν σύλλογοι με κωδικό 1 λατινικό γράμμα ή με 2 λατινικά γράμματα. ΟΛΟΙ θα έχουν κωδικό με 2 ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Παρακαλούνται οι σύλλογοι να διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες που του απεστάλησαν με το e-mail και να προβούν στις ενέργειες τους μέσα στο χρόνο που τους ζητήθηκε.

Με απόφαση του Δ. Σ

Παναγιώτης Μακρής
Ομοσπονδιακός Τεχνικός Συντονιστής

29/09/2018 Η απόφαση της Ομοσπονδίας.
 
Εκτός από τα αρχικά της ομοσπονδίας (FPO) χωράνε κι άλλοι δύο λατινικοί χαρακτήρες στα δακτυλίδια; Με δεδομένο ότι ο χώρος του δακτυλιδιού είναι συγκεκριμένος, τα υπόλοιπα στοιχεία και σημαντικότερα (έτος γέννησης, αριθμός πουλιού, κωδικός παραγωγού) που πρέπει να αναγράφονται θα είναι ευδιάκριτα ή θα χρειαζόμαστε μεγεθυντικό φακό για την ανάγνωσή τους; Δεν αρκούσε το ένα γράμμα; Δόξα τω θεώ η λατινική γραφή έχει αρκετά. Ποιος σοφός το σκέφθηκε;
 
Μα ήδη υπάρχουν αρκετοί σύλλογοι με δυο λατινικά στοιχεία στην δύναμη της ΠΟΟ, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως θέμα.
 
Από ότι καταλαβαίνω είναι θέμα ενιαίας προσαρμογής. Υπάρχουν ήδη αρκετοί σύλλογοι με κωδικό 2 χαρακτήρων, οπότε θα έπρεπε είτε να αποκτήσουν πλέον όλοι από ένα, είτε όλοι από δύο χαρακτήρες. Αν αποκτούσαν όλοι από ένα χαρακτήρα, είναι πιθανό κάποιοι να χάσουν εντελώς τον κωδικό τους των δύο χαρακτήρων, σε περίπτωση που το πρώτο γράμμα του το κατεχιε ήδη άλλος σύλλογος. Στην περίπτωση της μετατροπής συνολικά σε δύο χαρακτήρες, απλά χρειάζεται να προσθέσουν οι σύλλογοι και ένα δεύτερο χαρακτήρα στον κωδικό του ενός χαρακτήρα που έχουν τώρα.

Από την άλλη, το λατινικό αλφάβητο έχει 26 γράμματα. Δεν θυμάμαι ακριβώς τον αριθμό των συλλόγων που έχουμε στην Ελλάδα, αλλά όπως και να το κάνεις, τα 26 γράμματα σου βάζουν ένα περιορισμό. Αντίθετα, ο κωδικός των δύο γραμμάτων σε απαλλάσσει από αυτόν.

Προσωπικά δεν μου φαίνεται και κακή η αλλαγή. Γενικά προτιμώ την ενιαία τυποποίηση στα σύμβολα των οργανισμών.
 
Η Ομοσπονδία έχει 18 μέλη. Η αγγλική έκδοση του λατινικού αλφάβητου 26 γράμματα. Μέχρι να αποκτήσει η ομοσπονδία άλλα 8 μέλη - πράγμα αβέβαιο - θα μπορούσε να βολευτεί με ένα γράμμα ο κάθε σύλλογος. Επιφυλάσσομαι, βέβαια, για όσα έχω πει περί του ευανάγνωστου των δαχτυλιδιών, ιδιαίτερα αυτών με διάσταση 2,9 και 3,0 m.m. Θα δούμε, όταν παραλάβουμε τα νέα. Μακάρι να μην έχουμε πρόβλημα και να είναι όλα εντάξει. Αν όμως υπάρξει πρόβλημα τι θα γίνει; Θα αλλάξουν πάλι οι κωδικοί των μελών της; Θα μπορούσε να είχε γίνει μία δοκιμαστική παραγγελία. Αλλά τώρα μιλάμε για ψιλά γράμματα...
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ορνιθολογίας:

ΠΟΟ είπε:
Σας ενημερώνουμε ότι στο Δ. Σ της 19/9/2018 αποφασίστηκαν ομόφωνα οι νέοι κωδικοί των συλλόγων της Ομοσπονδίας, κατόπιν πρότασης του Ομοσπονδιακού Τεχνικού Συντονιστή.

Στις 28/9/2018 ενημερώθηκαν με e-mail οι σύλλογοι της Ομοσπονδίας.
 
Back
Top