Αναπαραγωγή Ενώ είναι πυρωμένα η κανάρα έκανε μόνο ένα αυγό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης ritz13
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

ritz13

PB New Member
Εγγραφή
29 Δεκ 2010
Μηνύματα
54
Πόλη
Χαλκίδα
Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας για το πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το ένα ζευγάρι Timbrado που έχω, ενώ έχω κάνει προετοιμασία των πουλιών από αρχές Φεβρουάριου (40 ήμερες ο αρσενικός και 25 η θηλύκια) και ενώ τα πουλιά είναι πυρωμένα η κανάρα έχει κάνει μόνο ένα αυγό, από τις 27/3 έκατσε 2 βραδιές στη φωλιά ενώ εχθές το βράδυ όχι. Τα πουλιά τα ένωσα από 20/3 και 22/3 είχαν ήδη έτοιμη φωλιά.
 
Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο αυτό που περιγράφεις.
Για λόγους κυρίως κακής ή μικρής προετοιμασίας ο οργανισμός προετοίμασε μόνο ένα αυγό
Και φυσικά δεν υπάρχουν όλα όσα ορμονικά χρειάζονται για να κάνουν το θηλυκό να έχει ολοκληρωμένη ωοτοκία και "βιδωμένη" επώαση.
Η σωστή φωλιά και ωοτοκία, νομίζω πως θα καθυστερήσουν μια δυο βδομάδες ακόμη...
Σου προτείνω να απομακρύνεις το αυγό και να ετοιμαστείς για νέα φωλιά και ωοτοκία που πιστεύω θα γίνει σύντομα αν δεν υπάρχουν οργανικά προβλήματα.
 
Οπότε συνεχίζω τη διατροφή με αυγό, λαχανικά και φρούτα και αναμένω.
 
Σήμερα ενημερώθηκα από φίλη μου που της έχω δώσει καναρίνια ότι τελικά η κανάρα της έκανε ένα και μόνο αυγό και το κλώσσαγε. της είπα να την αφήσει έως να είναι πιο έτοιμος ο αρσενικός, τον οποίο έχει στο ίδιο κλουβί. Η κανάρα μετά από 10 ημέρες κλωσήματος έκανε και δεύτερο αυγό και συνέχισε να κλωσά. της είπα να την αφήσει για 14 μέρες επίσης και το έκανε. Εχθές βγήκε το μωρό και οι δύο γονείς το φροντίζουν.
με αυτά και μ' αυτά, θέλω να πω ότι είναι πολύ σημαντικό να σεβόμαστε τη ζωή έστω κι αν πρόκειται για τη ζωή ενός και μόνο εμβρύου.

φιλικά

γιάννης
 
με αυτά και μ' αυτά, θέλω να πω ότι είναι πολύ σημαντικό να σεβόμαστε τη ζωή έστω κι αν πρόκειται για τη ζωή ενός και μόνο εμβρύου.
Και να σεβόμαστε το γεγονός πως τα καναρινάκια που έχουμε στην "κατοχή" μας (δεν μ αρέσει τόσο αυτή η λέξη, δεν είναι πράγματα) δεν είναι μηχανές που κάνουν αυγά και μωρά... είναι ζωντανοί οργανισμοί με προσωπικότητα, χαρακτήρα, παραξενιές, και σαν όλα τα πλάσματα του Θεού, δεν είναι τέλεια... Οι συμπεριφορές τους δεν υπακούν σε κανόνες.. Και λάθη θα κάνουν και θα αρρωστήσουν. Αν μια κανάρα δε θέλει να κάνει φωλιά, δε θα κάνει! Αν θα κάνει μόνο 2 αυγά αυτό δεν σημαίνει πως έχει πρόβλημα.. Εμείς της δίνουμε όλες τις επιλογές που μπορούμε, όλη την απαραίτητη διατροφή, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της περιόδου αυτής, και από κει και πέρα πρέπει να περιμένουμε πότε θα είναι έτοιμη, πότε η φύση και το ένστικτο της θα της "προστάξουν" πως ήρθε η ώρα να χτίσει τη φωλιά της. Αλλά είναι υποχρέωσή μας, από τη στιγμή που τα έχουμε σε ένα κλουβί, να σεβόμαστε τις ανάγκες τους και να τα φροντίζουμε όπως τους αξίζει.

Δεν το λέω για κάποιον συγκεκριμένα.. Το λέω γιατί το πιστεύω ακράδαντα.. Πρέπει να τα βλέπουμε σαν ζωντανά πλάσματα και όχι σαν μηχανάκια..
 
Back
Top