Γενικά Εν αγνοία μου παράνομος

alexpapakon

PB New Member
Φίλος πριν καιρό μου χάρισε μερικά κανάρια και ιθαγενή, έναντι ένός κουταβιού Ελληνικού Ποιμενικού που του χάρισα εγώ.
Τόσον ο φίλος μου όσο και εγώ, δεν είμαστε επαγγελματίες εκτροφείς, χομπίστες είμαστε, η επαγγελματική μας δραστηριότητα είναι άλλη και καμιά σχέση δεν έχει με εμπόριο ή ζώα γενικά.
Γνωρίζοντας ότι τα πουλάκια είχαν γεννηθεί σε ζευγαρώστρες (διότι συχνάμε καμάρι μου επιδείκνυε τα... Εκτροφικά του επιτεύγματα (και όχι μονοστα πουλάκια), δέχθηκα και τα καναρίνια και τα ιθαγενή και μάλιστα με... Μεγάλη χαρά μην γνωρίζοντας ότι στην ουσία, είμαι "παράνομος"...
Ξεκαθαρίζω ότι είμαι κάθετα ενατίον της αιχμαλωσίας οιουδήποτε εμβίου όντος.
Ορισμένοι φίλοι στο Φόρουμ μας μου υπέδειξαν ότι τα μεν καναρίνια χωρίς δαχτυλίδι δεν είναι παράνομα, τα ιθαγενή όμως είναι και ας έχουν γεννηθεί σε κλουβιά.
Το ερώτημά μου είναι: Αν τα ελευθερώσω, μετά από παραμονή σε αρκετα μεγάλη κλούβα στον κήπο μου, θα μπορέσουν να επιβιώσουν μην έχοντας ζήσει ποτέ στη φύση, ή θα τα πάρω στο λαιμό μου;
Παράκληση για τις γνώμες σας, διότι ναι μεν παιδιόθεν ελάτρευα τα ωδικά, οι γνώσεις μου όμως είναι εξαιρετικά περιορισμένες!
Σας ευχαριστώ πολύ!

Κατα τον ελληνικο νομο η κατοχη και η αναπαραγωγη ιθαγενων με δαχτυλιδι ή ανευ ειναι παρανομη αν δεν υπαρχει αδεια.
Αυτη ειναι η σωστη διαδιακασια αλλα στην Ελλαδα ειμαστε.

Το Petbirds δεχεται την κατοχη και αναπαραγωγη ιθαγενων που προερχονται απο εκτροφη εστω και αν αυτα δεν προερχονται απο αδειοδοτημενο εκτροφεα.
Ως κοινοτητα στεκεται στην ηθικη και οχι στη νομικη προεκταση του ζητηματος.

Πουλια που μακροχρονια (εστω και αν εχουν αφαιρεθει απο την φυση) ζουν σε κλουβι δεν επανεντασσονται στην φυση κατα συντριπτικη πλειοψηφια.

Αντώνη σε ευχαριστώ θερμά, καθώς και τους άλλους φίλους που μου διευκρίνισαν μερικά πράγματα που ΚΑΚΩΣ τα αγνοούσα!
Το θέμα είναι ότι από ηθική άποψη θα το θεωρούσα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να "ξεφορτωθώ" τα πουλάκια για να ξεφορτοθώ τις όποιες προσωπικές μου ευθύνες, παίρνοντάς στα στο λαιμό μου, γιατί εγώ ήθελα να το παίξω "μερακλής" ενώ δεν γνώριζα βασικά πράγματα!
Θα επικοιωνήσω και με άλλον κτηνίατρο και αν μου πει και αυτός ότι πουλιά γεννημένα και μεγαλωμένα σε κλουβί δεν μπορούν να επανενταχθούν με ασφάλεια στη φύση, αναλαμβάνω τις ευθύνες μου.

Τελευταία επεξεργασία:
Γνωρίζοντας ότι τα πουλάκια είχαν γεννηθεί σε ζευγαρώστρες (διότι συχνάμε καμάρι μου επιδείκνυε τα... Εκτροφικά του επιτεύγματα (και όχι μονοστα πουλάκια), δέχθηκα και τα καναρίνια και τα ιθαγενή και μάλιστα με... Μεγάλη χαρά μην γνωρίζοντας ότι στην ουσία, είμαι "παράνομος"...
Αφού τα πουλιά είναι αποτέλεσμα εκτροφής δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα ελευθερώσετε στην φύση γιατί δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν.
Καλύτερα να παραμείνετε ''παράνομος'' όπως και πολλοί άλλοι που ασχολούνται με άγρια και την αναπαραγωγή αυτών και να τους προσφέρετε καλές συνθήκες διαβίωσης.
Αυτό που πρέπει να τονίζουμε πάντα για να γίνει κάποια στιγμή συνείδηση σε όλους είναι ότι δεν πρέπει να πιάνονται και να αφαιρούνται τα άγρια πουλιά ή τα αυγά τους από την φύση.

Αφού τα πουλιά είναι αποτέλεσμα εκτροφής δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα ελευθερώσετε στην φύση γιατί δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν.
Καλύτερα να παραμείνετε ''παράνομος'' όπως και πολλοί άλλοι που ασχολούνται με άγρια και την αναπαραγωγή αυτών και να τους προσφέρετε καλές συνθήκες διαβίωσης.
Αυτό που πρέπει να τονίζουμε πάντα για να γίνει κάποια στιγμή συνείδηση σε όλους είναι ότι δεν πρέπει να πιάνονται και να αφαιρούνται τα άγρια πουλιά ή τα αυγά τους από την φύση.

Αγαπητέ φίλε, ένα πράγμα έχω να πω, που ίσως με προσδιορίσει λιγάκι: Δεν έχω δέσει ΠΟΤΕ στη ζωή μου κάποιο από τα σκυλιά μου. (Το πρώτο μου το απέκτησα 7 χρονών, σήμερα είμαι 68 και πάντοτε είχα σκυλιά!)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
@alexpapakon ποια είναι η ηλικία των ιθαγενών που έχεις;
Μου τα δώσανε πέρυσι περίπου τέτοια εποχή, μαζί με τα καναρίνια, ξεπεταρούδια ήτανε και τα έβαλα σε μεγάλη κλούβα που έχω στον κήπο. Να είναι 14-15 μηνών;
-
Λάθος, συγνώμη. Κοίταξα το βιβλιάριο της σκύλας μου διότι τα πουλάκια μου τα χάρισε ο φίλος μου έναντι ενός κουταβιού ελληνικού ποιμενικού που του χάρισα εγώ. Λοιπον: Το κουτάβι γεννήθηκε 11 Μαρτίου του 19, το έδωσα εγώ στο φίλο 2,5 μηνων, άρα τα πουλάκια τα πήρα Μάϊο.

Τελευταία επεξεργασία:
Μου τα δώσανε πέρυσι περίπου τέτοια εποχή, μαζί με τα καναρίνια, ξεπεταρούδια ήτανε και τα έβαλα σε μεγάλη κλούβα που έχω στον κήπο. Να είναι 14-15 μηνών;
Έχεις φωτογραφίες Άλεξ, να μας βάλεις να τα θαυμάσουμε;
Όχι. Θα βγάλω και τα πουλάκια και την κλούβα και θα τα ανεβάσω.
Σημειωτέον το σπίτι αγοράστηκε πέρυσι και ανακαινλησθηκε πλήρως, την Κλούβα δε την βρήκα από τον προηφούμενο ιδιοκτήτη που είχε παπαγαλάκια. (Πανέμορφα χρώματα, εντυπωσιακά!)

resizenow.com/
Αν δεν σου απαντήσει άλλο μέλος, ακολούθησε τον παραπάνω συνδεσμο, ώστε να μειώσεις το μέγεθος
Αυτή κατάφερα να ανεβάσω. Νομίζω φαίνεται αρκετά καλά. Θα προσπαθήσω να βγάλω και τα πουλάκια μου φωτό να σας τα δείξω.

Συνημμένα

• 20190620_202638.webp
    20190620_202638.webp
    41,9 KB · Προβολές: 70
Και αν θες μας λες και δυο λογια για την συμπεριφορα τους μεσα στην κλουβα!
Λοιπόν... Φαίνεται ότι στην κλούβα ζουν πολύ ευτυχισμένα, γνώσεις ειδικές όπως εξήγησα δεν έχω, όμως από την μακρόχρονη εμπειρία μου, ποτέ δεν έχω δει πουλάκι να κάνει τόσες "χαρές" και τρεμοπεταρίσματα σε κανονικό μικρό κλουβί! Σπάνια έχω δει μικροτσακώματα χωρίς τίποτα το σημαντικά βίαιο να συμβαίνει. Τα ψιλοτσακώματα πιο πολύ λαμβάνουν χώρα όταν τους βάζω κάποιο "μεζέ" (χορταρικό, αυγό κλπ) και τυχαίνει δυο ή τρία μαζί να κατευθυνθούν στο ίδιο σημείο. Φυσικά, προς αποφυγήν μπερδεμάτων, φροντίζω οι μεζέδες να μπαίνουν εις τριπλούν και άνω.)
Επίσης, παρατηρώ ότι κελαηδούν αρκετά, χωρίς να φαίνεται ότι το ένα οχλείται από το άλλο...
Βέβαια μιλάμε για καμιά δεκαριά το πολύ πουλάκια σε μια κλούβα 2.30 Χ 2,40 Χ 2,50 ύψος.

Τελευταία επεξεργασία:
Σίγουρα θαναι μια χαρά εκεί με τοσο χώρο! Την κλούβα θα την ήθελα ποιο προφυλαγμενη από τις καιρικές συνθήκες, έχει την πλάτη βέβαια καλυμμενη αλλά αν ακουμπούσε σε κάποιον τοίχο θαχε καλύτερη προστασία

Σίγουρα θαναι μια χαρά εκεί με τοσο χώρο! Την κλούβα θα την ήθελα ποιο προφυλαγμενη από τις καιρικές συνθήκες, έχει την πλάτη βέβαια καλυμμενη αλλά αν ακουμπούσε σε κάποιον τοίχο θαχε καλύτερη προστασία
Η κλούβα στο πίσω μέρος της (δυτικά) είναι όλη καλυμένη με χοντρό κόντρα πλακέ θαλάσσης και στο βόρειο μέρος της όλη επίσης καλυμμένη με αφαιρούμενο καρτονπλάστ.

Η απόφαση ελήφθη (όσο δυσάρεστη κι αν είναι για μένα γιατί θα αποχωριστώ τα αγαπημένα μου ολιγάριθμα ( 5-6) ιθαγενή) και αυτό γιατί θα ήθελα να επανεκκινήσω σωστά, με ιθαγενή από αναγνωρισμένους και υπεύθυνους εκτροφείς που θα ήθελα τη βοήθειά τους.
Από σήμερα, θα ειδοποιηθούν διάφοροι φίλοι, ότι τα χαρίζω αυτα τα ιθεγενή και είμαι σιγουρος ότι εντός του Σαβατοκύριακου θα έχουν δοθεί, με την προϋπόθεση να τα προσέχουν σαν τα μάτια τους!

και αυτό γιατί θα ήθελα να επανεκκινήσω σωστά, με ιθαγενή από αναγνωρισμένους και υπεύθυνους εκτροφείς που θα ήθελα τη βοήθειά τους.
Είναι δύσκολος ο δρόμος αλλά στο τέλος θα δικαιωθείς, κυρίως ηθικά. Ας σε έχουν στο νου τους εκτροφείς που θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν στο νέο σου ξεκίνημα.

Χαίρομαι για την απόφασή σου Αλέξανδρε.

... Θα αποχωριστώ τα αγαπημένα μου ολιγάριθμα ( 5-6) ιθαγενή...
... Τα χαρίζω αυτα τα ιθεγενή και είμαι σιγουρος ότι εντός του Σαβατοκύριακου θα έχουν δοθεί, με την προϋπόθεση να τα προσέχουν σαν τα μάτια τους...

Δεν βρίσκω το λόγο να το κάνεις αυτό...
Αν τα πουλάκια δεν μπορούν να επανενταχθούν σωστά και με ασφάλεια στη φύση τότε δεν υπάρχει λόγος να τα δώσεις σε κάποιον άλλο, τα κρατάς και τα φροντίζεις εσύ...

Δεν βρίσκω το λόγο να το κάνεις αυτό...
Αν τα πουλάκια δεν μπορούν να επανενταχθούν σωστά και με ασφάλεια στη φύση τότε δεν υπάρχει λόγος να τα δώσεις σε κάποιον άλλο, τα κρατάς και τα φροντίζεις εσύ...
Θα τα δώσω σε φίλους που ξέρω ότι θα τα προσέχουν τουλάχιστον όσο κι εγώ.
Το θεωρώ ντροπή μου να συμμετέχω σε αυτή την τόσο όμορφη και δημιουργική "παρέα" σας και να είμαι μπλοκαρισμένος στα "ιθαγενή" για παράνομη αιχμαλωσία πουλιών.
Τα πουλιά μου, ναι μεν προέρχονται από εκτροφή φίλου. αλλά απλού "εραστή" του είδους που δεν τα έχει δαχτυλιδώσει.
Θέλω να ξαναξεκινήσω με ιθαγενή πιστοποιημένης εκτροφής.
Όποιος μένει κοντά μου από εσάς και τα θέλει, με μεγάλη μου ευχαρίστηση να του τα παραχωρίσω, γνωρίζοντας ότι θα περνάνε καλά.
Να τα αμολήσω στη φύση, ούτε σκέψη διότι δεν θα επιβιώσει κανένα!

Νομιζω περισσοτερο νοημα θα ειχε να παραδοθούν στην ΑΝΙΜΑ και να τα διαχειριστούν εκεινοι ως γνωστες του αντικειμένου.
Γιατι χαρίζοντας τα σε φιλους, δεν αλλαζει το status της αιχμαλωσιας.

Back