Φροντίδα Εν αναμονή του Οδυσσέα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης lina
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

lina

PB Member
Εγγραφή
2 Ιαν 2016
Μηνύματα
526
Πόλη
Ιωάννινα
Την καλησπερα μου σε ολη την παρεα.λοιπον παιδια σε 10 μερες απο σημερα ο οδυσσεας θα βρίσκεται Γιαννενα κ οχι στην ιθακη.
Θα ηθελα καποιες συμβουλες. Εχω απο καιρο που πηρα το κλουβι κ το εχω στημενο στο σαλονι.η λινα ποτε μπαινει κ ποτε οχι γενικος προτιμα το μικρο της το κλουβι την μεταφερω αλωστε για υπνο μ αυτο στην κρεβατοκαμαρα μαζι μου. Τον νεο θα τον βαλω στο μεγαλο που ειναι 80 μακρος χ 80 υψοςχ 55 πλατος. Το οποιο σκέφτομαι προς το παρον να το χωρισω στη μεση ετσι ωστε μετα την καραντινα να βαλω κ την λινα στο άλλο μισο μεχρι να καταφερω να τα ενωσω. Πειτε μου σας παρακαλω αν ειναι σωστο αυτο που σκέφτομαι κ ποια ειναι η δικη σας αποψη.
 
Αν δε μπορείς να το χωρίσεις... Μπορείς να βάλεις τον νέο στο μόνιμο κλουβί και την Λινα να τη φέρεις κοντά σιγά σιγά.
Να γνωριστουν (μετά τη καραντινα,όπως είπες) και όταν δεις ότι υπάρχει οικειότητα μεταξύ τους και αποδοχή... Να επιχειρησεις την ένωση σταδιακά.Από λίγο και με στενή παρακολούθηση για να δεις πως πάει η γνωριμία.

Αυτος είναι ο δικός μου οδηγός... Τον οποίο και τροποποιώ ανάλογα με το τι πουλιά έχω να φέρω σε επαφή και να γνωριστούν...Διαφέρει αν τα πουλιά είναι και τα 2 ηρεμα...ή και τα 2 άγρια..ή το ένα άγριο και το άλλο ηρεμο.

Θα πρέπει λοιπόν να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα γνωριμίας, αφού πρώτα έχουμε περάσει το στάδιο της Καραντίνας.
-Καλό είναι,όσο βρίσκονται τα πουλιά σε καραντίνα να μπορούν να ακούσουν το ένα το άλλο ώστε να αρχίσει να υπάρχει ένα είδος επικοινωνίας και το προϋπάρχον πουλί να συνηθίζει και να προετοιμάζεται για τις αλλαγές που θα του συμβούν.
-Μετά τη καραντίνα, θα πρέπει να έρθουν λίγο πιο κοντά και να μπορούν να έχουν οπτική επαφή.
-Λίγες μέρες μετά πλησιάζουμε λίγο πιο κοντά τα κλουβιά για να ενισχύσουμε την επικοινωνία μεταξύ τους.
-Συνεχώς παρατηρούμε συμπεριφορές και αντιδράσεις και ανάλογα προχωράμε.
-Μέλημα μας είναι το προϋπάρχον πουλί, γιατί εκείνο θα πρέπει να μη νιώσει ως εισβολέα το νέο πουλί στο δικό του χώρο(σπίτι) και ότι θα χάσει το "μονοπώλιο".
-Καλό είναι να ασχολούμαστε πρώτα με εκείνο και μετά με το νέο πουλί.Άλλωστε το νέο πουλί βρίσκεται σε νέο χώρο που δε γνωρίζει και όλα του είναι σχεδόν καινούρια.
-Τις επόμενες μέρες και αν τα πουλιά είναι εξημερωμένα, μπορούμε να αφήσουμε ελεύθερο στο χώρο το παλιό φίλο μας ώστε να κάνει μόνος του αναγνωριστική επαφή από πιο κοντά. Το πιθανότερο είναι να πετάξει ή να πλησιάσει το κλουβί του νέου για να τα "πουν" πιο στενά.
-Αφού η παραπάνω κίνηση έχει ακολουθηθεί μερικές φορές και αφού έχουμε δείγμα ότι όλα κυλούν ομαλά, αφήνουμε και τα 2 πουλιά ελεύθερα στο χώρο για άμεση επαφή. Πάντα υπό την εποπτεία μας και έτοιμοι να επέμβουμε σε περίπτωση συμπλοκής. Πολύ πρακτικό είναι η ύπαρξη ενός στάντ - παιχνιδότοπου, οπού και θα είναι το κοινό σημείο συνάντησης για λίγες μέρες και μέχρι να δούμε ότι μπορούμε να συγκατοικήσουν(εάν είναι αυτός ο στόχος μας) - Επόμενη κίνηση είναι να προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε το κλουβί του παλιού μας φίλου στο νέο. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό και θέλει προσοχή για να επιτρέψει την είσοδο του νέου στο χώρο του και φυσικά να μη το νιώσει ως εισβολέας. Αυτό θα πρέπει να γίνεται από λίγο κάθε μέρα μέχρι που θα δούμε ότι όλα είναι οκ και δεν υπάρχουν κακές συμπεριφορές,όπως διαμάχες-τσακωμοί, δεν αφήνει το παλιό να φάει τροφή,του μαδάει φτερά, κ. Α
-Αφού σιγουρευτούμε ότι έχει αποδεχτεί το ένα το άλλο ολοκληρώνουμε τη συγκατοίκηση με τη πρώτη διανυκτέρευση. Στη οποία και πάλι θα είμαστε σε θέση να επέμβουμε αν χρειαστεί.

Όλα τα παραπάνω τα ακολουθούμε συνήθως σε κλουβιά που έχουμε μέσα στο σπίτι και που η επαφή μας με τα πουλιά είναι καθημερινή και ουσιαστική. Με πουλιά που ζουν σε μεγάλες κλούβες και έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν και να μοιραστούν μεγάλες επιφάνειες, απαραίτητες για τα κυριαρχικά τους ένστικτα, διαφέρει.
 
Άντε με το καλό!
Ωραίες εξελίξεις. Στα είπε τόσο αναλυτικά ο Βαγγέλης, είμαι σίγουρη πως όλα θα πάνε καλά. Πιθανότατα η είσοδος και των δύο στο κοινό κλουβί να γίνει με δική τους πρωτοβουλία και να μη χρειαστεί να κάνεις κάτι εσύ, εφόσον θα έχει υπάρξει αλληλεπίδραση μεταξύ τους στον ελεύθερο χώρο.
Αναμένουμε με αγωνία κι ενδιαφέρον 😛
 
Με το καλό να τον δεχτείτε και καλή γνωριμία να έχουν!
Το κείμενο με τις οδηγίες του Βαγγέλη είναι λεπτομερέστατο!

Να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως ένα πουλί νιώθει κυρίαρχο στο κλουβί του και χρειάζεται να έχει δημιουργηθεί ιδιαίτερα καλή σχέση με ένα άλλο ώστε να το δεχτεί στον χώρο του.

-Αφού η παραπάνω κίνηση έχει ακολουθηθεί μερικές φορές και αφού έχουμε δείγμα ότι όλα κυλούν ομαλά...αφήνουμε και τα 2 πουλιά ελεύθερα στο χώρο για άμεση επαφή.
Καλό θα είναι επίσης όταν έρθει η ώρα να συναντηθούν εκτός κλουβιού να μην έχουν οπτική επαφή με τα κλουβιά τους, να αισθάνονται δηλ επί ίσοις όροις και να μην ''ξεσηκώνονται'' και να θέλουν να επιστρέψουν πίσω...
 
Παιδια σας ευχαριστω για την πολυτιμη Βοήθεια σας χωρις την παρεα αυτη σιγουρα δεν θα ειχαμε καταφερει να βρουμε τον Οδυσεα μας. Αλλα μην νομιζετε πως θα ξεμπλεξετε θα επανελθω με καινουριες ερωτησεις. Κ φυσικα zack θα εισαι ο κουμπαρος το δικαιουσαι αλωστε.
 
Επιτελους ήρθαμε σπιτι μας την κυριακη το βραδυ φυσικα μαζι με τον Ody (υποκοριστικο του Οδυσσέα). Ο καημενουλης ειναι καλος κ πολυ ομορφος. Αφου χωρισα το κλουβι στη μεση με πλαστικο σαν αυτο που βαζουμε στα καγκελα του μπαλκονιου οταν εχουμε μικρα παιδιά στο σπιτι. Τον εβαλα στο καινουριο σπιτακι του. Κοιταζω να μην τον ενοχλω για να ξεκουραστει του βαζω την τροφη του καμια λιχουδια κ αυγουλακι αλλα προς το παρων μονο λιγους σπορους τρωει. Οταν βαζω το χερι μου στο κλουβι για να αλαξω τροφη δεν μπορω να πω πως φοβάται κ πολυ η τουλαχιστον δεν το δειχνει. Την λινα την εχω στο δωματιο μου μαζι με το μπαμπικο (το καναρινακι μου).χτες λοιπον την ωρα που γυρισα απο την δουλεια με κανα τεταρτο καθυστέρηση η λινα μου εβαλε τις φωνες κ αρχισε να φωναζει κ ο ody. Εφερα το κλουβι της λινας για ενα λεπτο στο σαλονι για να δει τον παιδαρο κ σκαρφαλωσαν κ τα δυο στα καγκελα των κλουβιων τους κ φωναζαν κ τα δυο πολυ δυνατα δεν ξερω αυτο αν ειναι καλο σημαδι η οχι εσεις τι λετε;. Το πουλακι φαίνεται υγιεστατο προς το παρον. Του λείπουν ομως τα νυχακια απο τα μεσαια τα δαχτυλα το παιδι μου ειπε πως ετσι το ειχε παρει κ αυτος κ τον πιστευω αλωστε φαίνεται πως δεν ειναι κατι καινουριο. Θα βαλουμε κ φωτο καποια στιγμη να μας καμαρωσετε
 
Καλως τον δεχτηκατε! Μπραβο πολυ χαιρομαι! Απλα κρατα τη καραντινα μη τα φερνεις σε επαφη ουτε για λιγο! Οσο και αν σε καταβαλει ο ενθουσιασμος να τη κρατησεις! Για το καλο και τον δυο! Αφου ηρθε το πουλακι ολα καλα!
 
Τέλεια, καλώς σας ήρθε ο παίδαρος, καλή διαμονή να έχει και να περάσετε όμορφα!
εφερα το κλουβι της λινας για ενα λεπτο στο σαλονι για να δει τον παιδαρο κ σκαρφαλωσαν κ τα δυο στα καγκελα των κλουβιων τους κ φωναζαν κ τα δυο πολυ δυνατα δεν ξερω αυτο αν ειναι καλο σημαδι η οχι εσεις τι λετε;.
Εγώ λέω ναι, δείχνει ενδιαφέρον. Βέβαια πρέπει να κυλήσει ο καιρός για να παγιωθεί μια σχέση και συγκατοίκηση.
 
Κ κατι ακομα λετε να του βαλω καμια βιταμινουλα για να συνελθει γρηγοροτερα η δεν χρειάζεται;
 
Τι να σου πω! Ρωτησες το παιδι τι τρωει απο φρουτα κτλ; Ενταξει μπορεις να βαλεις λογω της ταλαιπωριας απο το ταξιδι θεωρω!
 
Κ κατι ακομα λετε να του βαλω καμια βιταμινουλα για να συνελθει γρηγοροτερα η δεν χρειάζεται;
Θα έλεγα όχι χημικά. Καλή διατροφή, πρασινάδες, όχι φρούτα προς το παρόν και κάνε και τις εναλλακτικές, μηλόξυδα, τσάγια, σκορδόνερα.
 
Επιτελους βρε Ευα μου! Καλως τον δεχτηκες! Με το καλο να τον δεχτει και να τον αποδεχτει και η Λινα σου!
Ευχαριστω vasia μου ναι επιτελους βρηκαμε τον Οδυσσέα μας. Εσυ τι εκανες βρηκες;
 
Back
Top