Αναπαραγωγή Εξαίρεση του "Κανόνα";

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mlt
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mlt

PB Member
Εγγραφή
20 Μαϊ 2008
Μηνύματα
410
Πόλη
Βόλος
Το θηλυκό μου παπαγαλάκι, η Τζιτζίκα, ταίριαξε απόλυτα με τον νέο της σύντροφο, τον Γκρίτζι, από την πρώτη κιόλας στιγμή που τα έβαλα μαζί, εδώ και 3 εβδομάδες ακριβώς.
Μάλιστα, ενώ τις πρώτες ημέρες ο Γκρίτζι, φαινόταν σαν να είχε κάποιο πρόβλημα και τρεμόπαιζε τις φτερούγες του συνεχώς, στην συνέχεια εξελίχθηκε σε ένα αεικίνητο και ερωτιάρικο αρσενικό, με αποτέλεσμα από την 1η Σεπτεμβρίου να τους κρεμάσω φωλιά στο κλουβί και να τους χορηγήσω αυγοτροφή (βρασμένο αυγό με το τσόφλι, φρυγανιά ολικής αλέσεως, ξύσμα σουπιοκόκαλου, όλα μαζί στο μπλέντερ), συν τις πολυβιταμίνες multi-vit.
Από τότε, η Τζιτζίκα, μπαίνει, βγαίνει συνεχώς στην φωλιά, κάθεται για λίγο μέσα και αυτό είναι όλο. Αν και ο Γκρίτζι είναι πολύ "επιθετικός" και επίμονος, στην προσπάθειά του "να την βάλει κάτω" αυτή, ακόμη δεν του έχει "καθίσει" - τουλάχιστον από όσο μπόρεσα εγώ να δω, μέχρι στιγμής.

Αυτό όμως που με παραξενεύει και είναι και ο λόγος που άνοιξα αυτό το τόπικ είναι το ότι, πολλές φορές μπαίνει και ο Γκρίτζι μέσα στην φωλιά, μαζί με την Τζιτζίκα και μένουν εκεί μαζί, για τουλάχιστον 5 λεπτά, χωρίς κάτι να ακούγεται από μέσα από την φωλιά, σκάψιμο πχ. ή θόρυβος ζευγαρώματος.
Ο "Κανόνας" λέει πως το θηλυκό προετοιμάζει την φωλιά, ενώ το αρσενικό την παροτρύνει μένοντας έξω από την φωλιά ως "φρουρός"
Τί συμβαίνει με τον Γκρίτζι μου;
Είναι απλά μια εξαίρεση του "Κανόνα" ή κάτι άλλο;

Και με την ευκαιρία...
Ο Τιραμόλα, όπως πάντα είναι δραστηριότατος, αλλά αν και έχω βάλει φωλιά και στο δικό του κλουβί με την Ασπρούλα, δεν την έχουνε πλησιάσει καν τόσες ημέρες τώρα.
Από ότι φαίνεται μάλλον μου έχουνε τύχει "δύστροπα" θηλυκά☹
 
Κι εγω εχω ενα παρομοιο προβλημα... Μπαινει η θηλυκια στην φωλια αλλα δεν τον αφηνει να μπει... Εξω απο την φωλια ειναι συνεχεια μαζι αλλα χωρις να ζευγαρωνουν... Μαλλον δεν ειναι ετοιμα ακομα.. Τοσο τα δικα μου οσο και τα δικα σου
 
Νίκο, μιας και έχουμε σχεδόν το ίδιο "πρόβλημα", καλό θα ήταν να κρατήσουμε "επαφή" μέσω του φόρουμ και του παρόντος τόπικ για να δούμε-παρατηρήσουμε τις εξελίξεις.
Πιθανόν να βοηθήσουν τον έναν από τους δυό μας, ή και τους δυό μας ταυτόχρονα, ή ακόμη και άλλους που έχουν παρόμοιο πρόβλημα.
 
Back
Top