Αναπαραγωγή Εξαφανίστηκε ο νεοσσός!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης zefyri
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

zefyri

PB New Member
Εγγραφή
7 Ιαν 2008
Μηνύματα
72
Πόλη
Αθήνα
Φίλες και φίλοι σας γράφω για ένα συμβάν που έγινε και πραγματικά δεν έχω απάντηση, παρά υποψιάζομαι καννιβαλισμό! Σε μια κλούβα πτήσης 1μέτρο μήκος επί 0.80 πλάτος επί 2 μέτρα ύψος έχω αυτή την εποχή 4 αρσενικά κανάρια τρία θηλυκά και από ένα - όλα αρσενικά - καρδερίνο, λούγαρο, φλώρο και σκαθρί. Τα υπόλοιπα πουλιά τα έγω ζευγαρώσω και είναι σε άλλο χώρο στα κλουβάκια τους για απαραγωγή. Μέσα στην κλούβα λόγω της ύπαρξης των θηλυκών έβαλα τέσσερις φωλιές μήπως θέλει κάποια να ζευγαρώσει, όπως και έγινε με μια κανάρα που γέννησε τέσσερα αυγά. Προχθές βγήκε το πρώτο πουλάκι χθες άλλα δύο, αλλά σήμερα ως δια μαγείας έχουν εξαφανιστεί και τα τρία όχι μόνο από την φωλιά της κανάρας, αλλά από την κλούβα! Έψαξα εξονυχιστικά για να βρω - υπέθεσα πως μπορεί να έπεσαν κάτω όταν η θηλυκιά θα θέλησε να βγει για να φάει - αλλά δεν βρέθηκε κανένα ίχνος, με αποτέλεσμα να υποθέσω πως κάτι πολύ κακό συνέβη! Θα ήθελα να με ενημερώσετε αν όντως βρέθηκα σε μια περίπτωση καννιβαλισμού και ποιο από τα πουλιά γνωρίζετε πως μπορεί να το έκανε! Θεώρησα σωστό να σας θέσω το ζήτημα και προς ενημέρωσή μου αλλά και προς ενημέρωσή σας διότι πολλοί από εσάς έχουν σε κλούβες πτήσεις κανάρια μαζί με άλλα πουλιά! Συγνώμη που σας κούρασα αλλά νομίζω πως άξιζε τον κόπο!
 
Εδώ δυσκολευόμαστε να βρούμε ένα νεκρό νεοσσό εκτός φωλιάς
σ'ένα κλουβί. Πού να βρείς σε 2μέτρα κλούβα νεοσσό μιάς ημέρας;
Οταν ψωφίσει ένας νεοσσός 1-2 ημερων μάλιστα, αφυδατώνεται και οι σωματικές του διαστάσεις, μειώνονται στο ελάχιστο.
-Το θέμα έχει συζητηθεί και μάλιστα όχι μόνο μια φορά.Αν μάλιστα
θυμάμαι καλά πολλοί απο το φόρουμ έχουμε προτρέψει τα παιδιά που έχουν κλούβες,
να αποφεύγουν να ζευγαρώνουν και να διατηρούν σ' αυτές διαφόρων ειδών πουλιά.
Είναι γεγονός οτι συχνά τα αποτελέσματα δεν είναι ευχάριστα.
 
Σε μια κλούβα πτήσης 1μέτρο μήκος επί 0.80 πλάτος επί 2 μέτρα ύψος έχω αυτή την εποχή 4 αρσενικά κανάρια τρία θηλυκά και από ένα - όλα αρσενικά - καρδερίνο, λούγαρο, φλώρο και σκαθρί.

Μέσα στην κλούβα λόγω της ύπαρξης των θηλυκών έβαλα τέσσερις φωλιές μήπως θέλει κάποια να ζευγαρώσει, όπως και έγινε με μια κανάρα που γέννησε τέσσερα αυγά.

Me afta ta poulia meza se mia klouba, malon eisai tixeros pou mexri tora exases mono tous neosous kai oxi kapio poulia apo ta megala.

Kai san elege o Makis afto grafane edo meza sto forum oxi 1 i 2 fores min na sou po 20 fores.


Alexandros
 
Αν ζεις σε περιοχή που το δικαιολογει, σκέψου τα φιδια. Ιδιαίτερα αμα πρόσεξες αναστατωση στο κλουβι. Στο δικό μας πριν μερικά χρόνια έτυχε. Εξαφανίζονταν τα καναρινια και δεν καταλαβαίναμε πως. Μέχρι που ένας επισκεπτης μας ρωτησε πως καταφέραμε να βάλουμε το φιδι στο κλουβι. :) Ειχε φαει το πουλακι και δεν χωρούσε να βγει...
 
Να τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά: Πρώτον: Την κλούβα την έχω στο μπαλκόνι οπότε απομακρύνεται το ενδεχόμενο να εισέβαλε κάποιο φίδι ή άλλου είδους ερπετό. Δεύτερον: Μπορεί να είμαι μεγάλος (θεωρητικά) στην ηλικία αφού πλησιάζω να κλείσω τα 43 αλλά η πείρα μου στα πουλιά είναι πολύ περιορισμένη αφού ασχολούμε με αυτό το χόμπυ εδώ και λιγότερο από ένα χρόνο. Τρίτον: Την κλούβα την έφτιαξα γιατί με προέτρεψε ένας φίλος μου που ασχολούνταν με πουλιά και μάλιστα με πρότεινε να ρίξω μέσα και άλλα πουλιά εκτός των καναρινιών, προκειμένου να βοηθηθούν τα κανάρια, αλλά και να γίνει καμία αναπαραγωγή με άγριο πουλί, που θυμάμαι πως μου είπε πως θα έχει "θεαματικά αποτελέσματα". Τέταρτον: Μετά από πολύ καιρό μπήκα εδώ και ανακάλυψα πως όλα αυτά που νόμιζα ότι γνώριζα ήταν ένα μεγάλο λάθος, οπότε καθώς διέθετα ήδη 29 πουλιά επιχείρησα να τα ξεχωρίσω σιγά σιγά. Και αυτό γιατί το να αγοράσεις κλουβιά νέα για να βάζεις τα πουλάκια είναι ολίγον δαπανηρό όταν μάλιστα έχεις πολλά έξοδα λόγω της οικογένειας. Πέμπτον: Εδώ λοιπόν έμαθα πολλά και μαθαίνω διαρκώς περισσότερα και φυσικά σας οφείλω όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ για την βοήθεια. Απλά να θυμόσαστε πως κάποια πράγματα που για σας φαίνονται εσάς αυτονόητα, για κάποιους άλλους που είναι αρχάριοι ή μόλις έχουν μπει στο χόμπυ θεωρείται βουνό και ανεξήγητο! Έκτον: Εκτίμησή σας είναι να βγάλω τα άγρια από την κλούβα;
Ενημερωτικά βρήκα σήμερα το πρωί τον έναν νεοσσό αλλά οι άλλοι παραμένουν άφαντοι!
 
Έκτον: Εκτίμησή σας είναι να βγάλω τα άγρια από την κλούβα;

αν θελεις να ζευγαρωνεις τα καναρινια σου τοτε θα ηταν καλυτερα να απομακρυνεις τα αγρια...
 
  • Like
Αντιδράσεις: zefyri
Αγαπητή Αναστασία έχω ήδη ζευγαρώσει 18 πουλάκια σε ξεχωριστά κλουβάκια με πολύ καλά αποτελέσματα για την ώρα. Απλά επειδή δεν είχα άλλες ζευγαρώστρες αναγκάστηκα να αφήσω τρεις θηλυκές στην κλούβα με τα υπόλοιπα, οι οποίες μάλλον δεν έχασαν την ευκαιρία! Απλά δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο κανόνας - που δεν γνώριζα - πως δεν πρέπει να αναπαράγονται σε κλούβα! Και μάλιστα όπου συνυπάρχουν άγρια πουλιά!
 
δεν πειραζει... Τωρα εμαθες.
να σου ζησουν τα υπολοιπα πουλακια!
 
Back
Top