Φροντίδα Εξημέρωση σε κοκατίλ που ήταν παλιότερα ήμερο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Toniaka
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Toniaka

PB New Member
Εγγραφή
1 Αυγ 2018
Μηνύματα
1
Πόλη
Ηράκλειο
Καλησπέρα! Πριν 4 μήνες περίπου προσθέσαμε κι εμείς 2 νέα μέλη στην οικογένεια. Πιθανόν ένα θηλυκό κι ένα αρσενικό κοκατιλ και λέω πιθανόν γιατί δεν είμαι και τόσο σίγουρη με αυτά που διαβάζω. Λοιπόν όταν τα πήραμε ήταν ημερα και μόλις είχαν απογαλακτιστει δηλαδή είναι τώρα περίπου 5 μηνών. Ήταν επιλογή του άντρα μου κι είπε θα τα φρόντιζε αυτός, πράγμα που δεν έκανε κι εντέλει τα πουλάκια αγριεψαν.. Με τον καιρό όμως τα αγάπησα κι εγώ (πώς να αντισταθείς σε τέτοιες φάτσες) κι αρχισα λοιπόν να κάθομαι να πίνω τον καφέ μου δίπλα στο κλουβί τους και Να τους σφυρίζω.. Τα μαθαίνουν όλα πολύ γρήγορα και μόλις κάνω να φύγω από δίπλα τους φωνάζουν μέχρι να ξαναγυρίσω.. Τους ανοίγω το κλουβί και πότε πότε το θηλυκό ανεβαίνει στο χέρι μου και κάνει λίγα βηματάκια αλλά γυρίζει πίσω. Το αρσενικό με πλησιάζει αλλά αν κουνηθω να το αγγίξω χυμαει.. Τι να κάνω να έρθουμε πιο κοντά ; δεδομένου ότι δεν μπορώ να τα ταισω με κρέμα ή ότι άλλο κάνουν οι εκτροφείς τέλος πάντων..
 
Τα πουλάκια δεν έχουν αγριέψει ξανά, απλά τώρα χτίζουν την σχέση εμπιστοσύνης με εσένα.
Λίγο κεχρί στο χέρι, σταθερή ενασχόληση μαζί τους και μην κάνεις το τελευταίο που γράφεις. Όταν σε εμπιστευθεί θα έρχεται μόνος του για χάδια.
 
δεδομένου ότι δεν μπορώ να τα ταισω με κρέμα ή ότι άλλο κάνουν οι εκτροφείς τέλος πάντων..

Eγώ πιστεύω πώς αν εμφανίσεις σύριγγα με κρέμα θα γίνεις χαμός για το ποιος θα προλάβει. :D

Γενικά ακούγεται πως καλά το πας το θέμα σιγά σιγά.
 
Θα ελεγα να συνεχισεις αυτο που κανεις και δοκιμασε και το κεχρι οπως σου ειπαν! Ειναι λιγο το διαστημα που τα εχετε για να προλαβουν να "αγριεψουν"! Πιστευω οτι θα τα πατε μια χαρα!
 
Καλημέρα.
Από αυτά που μας γράφεις φαίνεται ότι πας σιγά σιγά να χτίσεις μια όμορφη σχέση, χωρίς να τα πιέζεις, κλλά τα αφήνεις μόνα τους να έρθουν κοντά σου.
Τέσσερις μήνες δεν είναι πολύ καιρός για να αγριέψουν, αλλά ούτε και λίγος.
Σίγουρα τον καιρό που ήταν μόνα τους αναπτύξανε μόνο την μεταξύ τους σχέση (που οκ όταν έχεις 2 αυτό θα συμβεί ούτως ή άλλως), απλά ένας λόγος παραπάνω να αργήσουν να σε εμπιστευτούν, μιας και δεν έχουν τόσο ανάγκη την παρέα σου, όπως θα γινόταν με ένα μοναχικό πουλάκι.
Παρόλα αυτά αν φτιάξεις ένα σταθερό πρόγραμμα που θα τα αφήνεις εκτός κλουβιού, περίπου ίδιες ώρες κάθε μέρα, θα σε μάθουν και θα έρχονται όλο και περισσότερο κοντά σου :)

Δεν χρειάζεται να πάρεις κρέμα για να ημερέψουν, μπορείς να πάρεις κεχρί που το λατρεύουν και να τους προσφέρεις κάθε μέρα μόνο από το χέρι σου, για να σε συνδυάσουν με κάτι όμορφο 😉

 
Συνέχισε αυτό που κάνεις και όλα θα πάνε προς το καλύτερο!
Κρέμα και να προσπαθήσεις να δώσεις δε θα πλησιάσουν κάν το πιθανότερο... Μετά τον απογαλακτισμό τους και αν δε βλέπουν σύριγγα συχνά δε πλησιάζουν να φάνε.Ίσως να δοκιμάσου ή να γλύψουν λίγο αλλά δύσκολο...άλλωστε ο ρόλος της κρέμας έχει τελειώσει.
Βάλε μας φώτο των μικρών και ίσως μπορέσουμε να σου πούμε και τι φύλο είναι...
Το σύζυγο να τον μαλώσεις που δεν ήταν υπεύθυνος απέναντι σε αυτά τα πλασματάκια... 😀
 
Back
Top