Φροντίδα Εξημέρωση lovebird, δώστε μου καμία ιδέα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης efklis71
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

efklis71

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαρ 2009
Μηνύματα
6
Πόλη
Σορωνή
Καλησπέρα,
Εδώ και 2 εβδομάδες απόκτησα ένα Lovebird..Από το petshop που το αγόρασα μου είπαν ότι είναι 3ων μηνών και θηλυκό.Αν και καθημερινά το κλουβί του βρίσκεται στο σαλόνι(εκει βρισκόμαστε τις περισσότερες ώρες της ημέρας) και ασχολούμαστε συνέχεια με το να της μιλάμε, δείχνει να φοβάται πολύ και να αντιδρά πηγαίνοντας ατην άλλη ακρη του κλουβιού όταν πλησιάζουμε το κλουβί της.. Ενδεικτικά της αφήνω γιά ώρες το κλουβί της ΄με ανοικτή πόρτα και δεν βγαίνει καθόλου έξω, ακόμα και όταν κρίβομαι και την παρακολουθώ..
Εάν γνωρίζεται, δώστε μου καμία ιδέα για να την εξημερώσω...
ευχαριστώ:)
 
Νομιζω πως ειναι παρα πολυ νωρις για να βγει απο το κλουβι ενα μη εξημερωμενο πουλι. Αρχισε πρωτα να την εξημερωνεις οσο ειναι μεσα στο κλουβι και μολις σταματησει να σε φοβαται και ανεβει στο χερι σου τοτε θα εχει ερθει η ωρα για βολτες εκτος κλουβιου. Ο μαγαζατορας που το ξερει το φυλο του αφου το αρσενικο και το θηλυκο ειναι πανομοιοτυπα; Στα Lovebirds η μονη μεθοδος για να μαθεις το φυλο 100% ειναι η μεθοδος DNA.
 
Χριστός Ανέστη Φοίβο,
Οσον αφορά το φύλο, ο μαγαζάτορας έβαλε το δάχτυλό του ανάμεσα στα πόδια της και μου είπε ότι το ξεχώρισε από δύο κοκαλάκια που υπάρχουν εκει... (δεν το πολυπίστεψα και εγώ γιατι ξέρω ότι είναι δύσκολο να το δείς έτσι το φύλο...)
Οσον αφορά την εξημέρωση υπάρχει κάποιος τρόπος; Εχεις κάποια ιδέα; Πρός το παρόν ακούμε αρκετή μουσική μαζί και αντιδρά βγάζοντας αρκετα μελοδικούς ήχους για παπαγαλάκι...
Ευχαριστώ
 
δεν το πολυπίστεψα και εγώ γιατι ξέρω ότι είναι δύσκολο να το δείς έτσι το φύλο...)



Χριστος Ανεστη κι απο μενα και καλοριζικο το καινουριο σου πουλακι:)
Ειναι κι αυτη μια μεθοδος που μεχρι στιγμης εμενα μου εχει βγει σωστη!
Πρεπει ομως αυτος που το κανει να εχει πολυυυ μεγαλη εμπειρια 😉
 
Nικη για να καταλαβουν και οσοι δεν γνωριζουν!Η αποσταση στα δυο κοκκαλακια που αναφερεις αλλαζει στο πουλακι μονο αν εχει κανει αυγα! Τωρα το ποσο μεγαλη εμπειρια χρειαζεται σε τοσο μικρα κορμακια δεν μπορω να το πω γιατι δεν εχω εμπειρια.Αν θελεις προσπαθησε να μας πεις περισσοτερα!
 
Nικη για να καταλαβουν και οσοι δεν γνωριζουν!Η αποσταση στα δυο κοκκαλακια που αναφερεις αλλαζει στο πουλακι μονο αν εχει κανει αυγα! Τωρα το ποσο μεγαλη εμπειρια χρειαζεται σε τοσο μικρα κορμακια δεν μπορω να το πω γιατι δεν εχω εμπειρια.Αν θελεις προσπαθησε να μας πεις περισσοτερα!



Φρανια μου το ειχαν δειξει σε 2 πετ σοπ που ειχα παρει παλιοτερα τα love birds μου..
(Να σημειωσω οτι αν θελω ζευγαρι αγοραζω απο διαφορετικα μαγαζια γιατι φοβαμαι μην ειναι αδερφια)
Η αληθεια ειναι οτι δεν γνωριζω αν πρεπει να εχει κανει αυγα για να το δεις, μιας και το αρσενικο που ειχα, ειχα καταλαβει κι εγω η ιδια με την ψηλαφηση στο οστο της πυελου,την διαφορα απο το θηλυκο πριν κανει αυγα!
Το μονο που ειναι σιγουρο ειναι οτι πρεπει να εχουν περασει οι 6 μηνες ζωης για να το ξεχωρισεις με την αφη😉
 
Back
Top