Φροντίδα Εξημέρωση undulatus

Πόλη
Ερέτρια
Καλημέρα παιδιά! Πριν 5 μέρες πήρα 2 undulatus τα οποία δείχνουν πολυ τρομαγμένα.Αν μπορείτε πείτε μου μερικούς τρόπους για να τα ηρεμήσω. Εχω ακούσει οτι μπορεί να γίνουν πολύ φιλικά. Ευχαριστώ! 🙂

Καλως ηρθες!

Για να μην τρεχει ολο το φορουμ να δει τι ειναι οι παπαγαλοι undulatus, δεν ειναι τιποτε αλλο απο τα κοινα παπαγαλακια! 😉 Melopsittacus undulatus ; Γιατι χρησιμοποιεις αυτη την ονομασια; Δεν εχω ακουσει να τη χρησιμοποιει κανεις και εγω μπερδευτηκα καπως... :D Να τους μιλας ηρεμα, να καθεσαι διπλα τους και να τους δινες λιχουδιες αρχικα εξω απο τα καγκελα και σιγα σιγα απο μεσα... κανε μια αναζητηση στο φορουμ και θα βρεις αρκετα πιστευω να διαβασεις... αν θελεις συγκεκριμενα πραγματα να ρωτησεις σιγουρα καποιος θα ξερει να σου πει... 😉

Εγώ θα σου έλεγα σαν γενικό κανόνα, διότι δεν ασχολούμαι με αυτά τα όμορφα πουλάκια, να τα αφήσεις για λίγο καιρό, τουλάχιστον κανένα μήνα μέχρι να συνηθίσουν το περιβάλλον τους και εσάς μέσα στο σπίτι να πηγαινοέρχεστε, ώστε να αντιληφθούν όλο αυτό το διάστημα τι είναι φυσιολογικό - αναμενόμενο και τι όχι μέσα στο χώρο που ζουν. Στη συνέχεια μπορείς να ασχοληθείς περισσότερο μαζί τους χωρίς να τα στρεσάρεις υπερβολικά.

Έχεις καμιά φωτογραφία να τα δούμε; :)

Δυστήχως δεν έχω φωτογραφία.Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι είναι τόσο τρομαγμένα που κινούνται μόνο για να φάνε όλη την άλλη ώρα καθονται σε ένα κλαδάκι. Πάντως ευχαριστώ για τις συμβουλές σου αν γνωριζεις τίποτα άλλο πες μου.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω πολλά πράγματα για παπαγάλους. Θα πω μόνο (με επιφύλαξη) ότι η συμπεριφορά που παρουσιάζουν μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν είναι εξοικειωμένα με το περιβάλλον. Γι' αυτό σου είπα να τα αφήσεις εντελώς στην ησυχία τους για λίγο καιρό αλλά να τα παρακολουθείς συνεχώς από μακριά. Αν διακρίνεις κάποιο φούσκωμα, κάποια αλλαγή στην εμφάνιση των περιττωμάτων τους ή οποιαδήποτε αλλαγή τη συμπεριφορά τους προς το χειρότερο, τότε είναι πιθανότερο να τα ταλαιπωρεί κάποια ασθένεια, παρά η αλλαγή του περιβάλλοντος. Τότε, σίγουρα θα πρέπει να κάνεις κάτι αλλά δεν είναι επί του παρόντος.

Διάβασε αν θέλεις και αυτό, είναι χρήσιμο γενικά και σε κάθε περίπτωση Διάρροια στα Πτηνά :)

• Like
Αντιδράσεις: Foivos
Πάντως από ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο που πρέπει να κάνω ή δεν μου έχετε πει ακόμα.

Καλημέρα παιδιά! Πριν 5 μέρες πήρα 2 undulatus τα οποία δείχνουν πολυ τρομαγμένα.Αν μπορείτε πείτε μου μερικούς τρόπους για να τα ηρεμήσω. Εχω ακούσει οτι μπορεί να γίνουν πολύ φιλικά. Ευχαριστώ! 🙂

Αγαπητέ φίλε, θα το πώ για ακόμα μια φορά, ο μεγαλύτερος εχθρός σε μια επικείμενη σχέση μεταξύ παπαγάλου και ανθρώπου είναι η ανυπομοησία. Όπως και ο ίδιος λες είναι μαζί σου 5 μέρες μόνο, αρα δεν έχουν γνωρίσει το περιβάλλον τους ακόμα, δεν έχουν γνωρίσει τους ανθρώπους που τα περικλείουν. Όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Ανέστης και ο Σταύρος αφησέ τα να συνηθίσουν, δώστους χρόνο. Μίλησέ τους ήρεμα (όπως θα μιλούσες σε ένα μωρό) δώστους παιχνιδάκια να ασχολούντε και σιγά σιγά να πλησιάζεις το κλουβί και με ήρεμες κινήσεις να τους δίνεις κάτι που θέλουν πολύ (πχ μήλο). Υπομονή και επιμονή και θα δείς οτι δεν θα χάσεις.
Φιλικά

Back