Φροντίδα Εξημερωνονται ευκολα τα μπατζι;

marinazizel

PB Member
Εγγραφή
24 Αυγ 2015
Μηνύματα
524
Γεια σας! Μια φιλη μου εχει αποκτησει εδω και μια βδομαδα ενα μπατζι μικρο σε ηλικια. Τι πρεπει να προσεξει ιδιαιτερως; Αλλα ως βασικοτερη απορια εχει: εξημερονονται ευκολα τα μπατζι; Και ειναι αληθεια οτι μιλανε;Επειδη εγω δεν εχω εμπειρια απτο ειδος ειπα να ρωτησω εδω..
Ευχαριστώ
 
Μαρίνα καλύτερα για διευκόλυνσή της να προτείνεις στην φίλη σου να γίνει μέλος. Μέχρι τότε δώσε της να διαβάσει αυτό https://community.petbirds.gr/threads/Παπαγαλάκια-και-εκπαίδευση.1779/ .
Γενικά θεωρούνται αρκετά εύκολα και γι' αυτό ιδανικά για αρχάριους. Δυο τρεις λεξούλες κάποια μαθαίνουν. Γενικά όμως δεν είναι πολύ ομιλητικά όπως κάποιοι μεγαλύτεροι παπαγάλοι.
Τώρα γενικότερα, ειδικά που είναι μικρό σε ηλικία, προσοχή σε θέματα ποικιλίας της διατροφής, να διαβάσει αυτό https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-παπαγάλων-από-τον-tony-silva.22447/ .
Πάντα στο κλουβί σουπιοκόκκαλο, ποτέ χύμα τροφή πάντα συσκευασμένη και καθαριότητα και όλα θα πάνε καλά. Να της ζήσει!
 
ευχαριστω για την αμεση απαντηση!Η φιλη μου δεν εχει ινερνετ και ειπα μηπως εχουν καποιο τρικ ή κατι τετοιο! Οσο για το μιλημα κατι τετοιο ηθελε! Εγω πρωσοπικα δεν ηξερα οτι μιλανε αυτα τα παπαγαλακια!
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Τρικ δεν θα έλεγα. Ό,τι γράφει το άρθρο, να μην το τρομάζει, να μην κουνάει έντονα τα χέρια της, να μιλάει μαλακά, να επαναλαμβάνει ατελείωτες φορές την ίδια φράση και για να ανέβει στο δάχτυλό της να τοποθετεί τον δείκτη του χεριού της σαν καλαμάκι, χαμηλά στην κοιλιά του. Στην αρχή θα κάθεται σε καρέκλα κοντά στο κλουβί και θα του μιλάει να συνηθίσει την παρουσία και την φωνή της. Επίσης δεν θα το πιέσει ποτέ να το πιάσει με το ζόρι. Σιγά-σιγά με υπομονή.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
ευχαριστει... Να μεταφερω και μια αλλη απορια της..:το κλουβι που εχω οποτε το αλλαζω (βαζω κολλα Α4) μπορω να το βαζω την ειδικη αμμο;... Το ρωταει επειδη εχει σχαρα και το πουλακι εχει σιγουρα 1-2 εκ αποσταση απο τον πατο...

η πατηθρες στο βιντεο
δεν κανουν κακο στα ποδαρακια του πουλιου ειδικα που ειναι διπλες;
 
το κλουβι που εχω οποτε το αλλαζω (βαζω κολλα Α4) μπορω να το βαζω την ειδικη αμμο;... Το ρωταει επειδη εχει σχαρα και το πουλακι εχει σιγουρα 1-2 εκ αποσταση απο τον πατο...
Ναι, μπορείς.
η πατηθρες στο βιντεο
δεν κανουν κακο στα ποδαρακια του πουλιου ειδικα που ειναι διπλες;
Ναι είναι ακατάλληλες. Ιδανικά ξύλινες σε δύο διαφορετικές διαμέτρους. Διάβασε επίσης https://community.petbirds.gr/threads/Σκεύη-κλουβιών-και-αξεσουάρ.17825/
 
Ναι, μπορείς.

ευχαριστω!👍 απλα το ρωτησα γιατι ξερω πως ειναι καλο να το τρωει το πουλι.. Μηπως μπορει να το ανακατεψει με την τροφη ή να το βαλει σε μια αυγοθηκη;👍
 
Back
Top