Γενικά Εξημερώνεται η όχι ο κοκκινολαίμης;

nasosKE_30

PB Member
Εγγραφή
8 Ιαν 2008
Μηνύματα
778
Πόλη
Νέα Σμύρνη
παιδες επιασα εναν κοκκινολαιμη, πολυ ωραιος ειναι.

καταρχην εξημερωνεται η οχι;ξερω οτι κελαηδαει ωραια ετσι δεν ειναι;

τωρα στα βασικα τι τρωει; τι να προσεξω και γενικα τι να κανω και τι οχι;

ενδιαφερεται κανενας; Εγω λεω να τον κρατησω μια 2 μερες και να τον ξανααφησω μετα εκτως και αν τον θελει καποιος;
 
Αν θελεις να τον αφησεις, καλυτερα θα ηταν να το κανεις το συντομοτερο! 🙂
 
Νάσο θα συμφωνήσω απόλυτα με την Σισσυ:). Ο κοκκινολαίμης είναι ένα άγριο πουλάκι που δεν έχει μάθει να ζει στην αιχμαλωσία. Αν παρατείνεις την παραμονή του στο κλουβί, πιθανών να τραυματίσει τα φτερά του και μετά ούτε να πετάξει δεν θα μπορεί. Δεν είναι κρίμα; Είμαι σίγουρη πώς η χαρά που θα σου δώσει η απελευθέρωσή του θα έιναι μεγαλύτερη από τη χαρά να κρατάς φυλακισμένο ένα ωδικό πουλάκι.. Σκέψου το και όταν αποφασίσεις να το ελευθερώσεις, να τραβήξεις ένα βιντεάκι να μας το δείξεις να χαρούμε!
 
Gia sas,

genika exo tin idia gnomi me tin Sissy kai tin Georgia.

Omos ksero ta kokinolaimona einai ena fantastiko pouli, gia afto malon den einai efkolo giasena na ton finis pali eleftheros. Ego bebaios den ksero ti emperia exeis me ta poulia, ala afta ta poulia einai afto pou leme Entomofage. Simenei den troi katholou sporia, gia afto prepei na ksekinisis poli grigora na diabaseis ti trofi prepei na sfiaxneis, alios to thema liksi apo mono tou, me to thanato tou panomorfo pouli.

Ta entomofage seloune dio fores tin mera na tous taiseis, tin trofi prepei na sfiaxneis kathe mera fresko, apo 25% etoimo trofi gia entomofage, 25% fruta (trimeno) kai peripou 50% entona (zotano i katepsigmeno).

Malon i kaliteri epilogi einai na finis to pouli eleftheros, ala na finis sto afli-balkoni-parathira kapia fruta i trofi gia na erthi to pouli gia episkepsi.


Alexandros
 
Αν θες πραγματικά να τον αφήσεις, δε νομίζω ότι σου χρειάζονται οι γνώσεις για τη διατροφή του και το τί να προσέξεις.
Ούτε η ερώτηση σχετικά με την εξημέρωση έχει νόημα (αν πραγματικά θελεις να τον αφήσεις...).

Πιστεύω είναι καλύτερα να τον αφήσεις να πάει σπίτι του, ώστε να τον χαιρόμαστε όλοι μας και αυτόν και τα παιδιά του, παρά να τον βλέπεις να πετά γύρω από το κλιματιστικό σου...
 
κοιταξε δαμιανε
επειδη δε με ξερεις και απο χτες η ειρωνια σου, και γενικά η ειρωνια μου τη δινει.
αμα δεν με ενοιαζε το πουλι δε θα εμπαινα στον κοπο να γραψω καν!
και αμα δε σκοπευα να τον ελευθεροσω θα το εγραφα ξεκαθαρα, θα φοβόμουνξ τιποτα νομίζεις;

γιαυτο ας ειμαστε λιγο πιο προσεκτικοι με το τι λεμε!
 
Η ειρωνία εξ' ορισμού σημαίνει κάτι το οποίο δε λέγεται ευθέως αλλά κρύβεται πίσω από κάτι άλλο. Το μήνυμά μου δεν ήταν σε καμία περίπτωση ειρωνικό γιατί δεν κρύβει τίποτα λιγότερο ή περισσότερο από αυτό που φαίνεται.

Προσπάθησε να διαβάσεις το μηνυμά σου σαν τρίτος και θα δεις ότι είναι αντιφατικό. Από τη μια λες ότι θες να μάθεις πώς τρέφεται ένα αγριοπούλι (μακροπρόθεσμα) καθώς και λοιπές πληροφορίες, χρήσιμες για κατόχους τέτοιων πουλιών, πράγμα που σημαίνει ότι επιθυμείς να το διατηρήσεις στην κατοχή σου και από την άλλη ότι θες να το κρατήσεις για 2 μέρες.
Πιστεύω ότι το συμπέρασμα μου περί αντιφατικότητας του μηνύματός σου, πλέον είναι διακριτό και σε σένα.

Θα επικροτούσα το μήνυμά σου εαν έλεγες ότι έξω από το σπίτι σου φωλιάζουν κοκκινολαίμηδες και επειδή θες να τους περιποιηθείς ρωτάς να μάθεις με τί τρέφονται ώστε να τους το παράσχεις ΕΚΕΙ ΕΞΩ.

Δεν νομίζω επίσης να θεωρείς ειρωνία το γεγονός ότι είναι καλύτερα για το κοινωνικό σύνολο να χαίρεται τα αγριοπούλια στο φυσικό τους περιβάλλον, παρά ένας στο σαλόνι του.

Οσο για το εαν γνωριζόμαστε από εχθές έχω να πω πολύ απλά ότι ο καθένας κρίνεται για τα λεγόμενα - γραφόμενα του. Εαν κάποιος δεν επιθυμεί να κριθεί, πολύ απλά δεν εκτίθεται.
Επίσης ό,τι γράφουμε εδώ δε στρέφεται κατά προσώπων (γι' αυτό το λόγο και δεν μπαίνω σε προσωπική αντιπαράθεση με κανένα). Δεν κρίνονται πρόσωπά (τα οποία μπορεί να γνωρίζουμε και από εχθές ή προχθές), αλλά ιδεές, όπως αυτές εκφράζονται από τα γραφόμενα μας.

Από τη στιγμή που επιμένεις ότι προτίθεσαι να το αφήσεις να φύγει, περιμένουμε φωτογραφίες από την απελευθέρωση του πουλιού λοιπόν, όπως ζήτησαν τα κορίτσια...
 
ξεκαθαρα ειπα οτι σκεφτομαι να το κρατησω 1-2 μερες. Να μην ξερω τι τρωει;

η επειδη δεν θα το κρατησω για παντα να μην του βαλω φαι για οσο το εχω;(για να καταλαβεις τι λες!)
και αν ειχες ειρωνια η οχι το καταλαβαινουμε πολυ καλα και οι 2 αλλα και ολοι οι αλλοι που οπως πολυ σωστα ειπες κρινουν και κρινομαστε.
αυτα.
ας μη δοσουμε συνεχεια γιατι δεν αξιζει.

οποιος μπορει να προσφερει κατι χρησιμο ας γράψει!
 
:) Νασο πισπευω οτι οσοι γραψαμε
(ο καθένας μας με τις γνωσεις του,τις εμπειριες του ακομα και με τον χαρακτηρα του, αν θες)γραψαμε για να προσφερουμε κατι χρησιμο και για το πουλακι και για σενα.
Καταλαβαινω απο αυτα που γραφεις στο 1 post οτι εισαι ταραγμενος 😕 και
οτι και εσυ δεν εχεις αποφασισει τι θελεις αφου αναφερεις
να το κρατησεις-να το αφησεις-να το χαρισεις
Η ζωουλα του ομως (πιθανον να μην ζησει) εξαρταται απο σενα και εδω χρειαζεται ψυχραιμια.
Δεν υπαρχει ωραιοτερο νομιζω,
απο το να το δεις να ξαναερχεται καποτε και να το ακουσεις να κελαιδαει
Ελευθερο και γερο...
 
Αυτα τα πουλια δεν ειναι για κλουβι γιατι στρεσαρονται υπερβολικα, εγω εχω 2 αλλα οταν τελειωσει η τροφη τους μαλλον θα τα αφησω, βλεπω τα καναρινια διπλα και καταλαβαινω τη διαφορα των πουλιων,τα μεν ειναι αγρια και τα δε ειναι γεννημενα στο κλουβι, τα μεν νιωθουν ανασφαλεια και στρεσαρονται ενω τα δε νιωθουν ασφαλεια μεσα στο κλουβι και δε θα ηθελαν να το αποχωριστουν, ετσι ειναι αν και ειναι πανεμορφα πουλια
 
Nασο, καλημερα, ο κοκκινολαιμης τρωει εντομοτροφη (μπορεις να το ζητησεις σα μαϊνοτροφη), ειναι υπερκινητικο πουλακι και κελαηδαει απο τα ξημερωματα... Ενας φιλος μου ειχε βρει ενα μικρο σε γιαπι, κι αφου καθαρισαμε το ραμφος του και καποια πουπουλακια με οινοπνευμα, γιατι ειχε βουτηχτει σε ασβεστη,το κρατησαμε 1 εβδομαδα με τροφη και βιταμινη και το ελευθερωσαμε προς χαλκιδικη...
φετος με τις πυρκαγιες της πελοποννησου, ηρθαν πολλοι προς Θεσσαλονίκη, εγω αφηνω αυγοτροφη καρδερινων στις γλαστρες κι εχω εναν μονιμο επισκεπτη, ο οποιος τρωει απο τη γλαστρα και καθεται στο πευκο της αυλης και απανταει στο κελαηδημα καναρινιων... 😀
 
Back
Top