Γενικά Επίθεση από περιστέρι στο καναρίνι μου

thirtytouge

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιαν 2021
Μηνύματα
68
Πόλη
Αθήνα
Καλησπεριζω την ομάδα με ένα όχι τόσο χαρούμενο post!
Πρόσφατα όπως λέει και ο τίτλος το timbrado μου δέχτηκε επίθεση από περιστέρι ενώ ήμουνα μπροστά! Το περιστέρι ήρθε με δύναμη κατευθείαν στο κλουβί και γραπωθηκε. Όταν σηκώθηκα και έφυγε βρήκα το καναρίνι να στέκεται ακίνητο σαν να ήταν βαλσαμωμένο και να κοιτάει στα χαμένα. Έχουν περάσει 5 μέρες και το πουλάκι έχει χάσει τη διάθεση του και στέκεται ακίνητο πάνω στη τροφή του.
Έχω δοκιμάσει να του βάλω τσαμπί με κεχρί για να απασχοληθεί μήπως του φύγει το στρες αλλά λίγα πράγματα.
Πραγματικά είναι τρομακτικό, στέκεται ακίνητο με τις ώρες λες και έχει παγώσει.
Κάποιες φορές τρώει και μετά ξανά πάλι ακινησία.
Είχε κάποιος παρόμοιο περιστατικό?!
Πώς μπορώ να βοηθήσω το καναρι μου?!🤔🙄☹️
 
@thirtytouge Γεια σου φιλε μου κριμα για το καναρινακι σου! Ειχε συμβει και σε εμενα σε ενα απο τα πεντε καναρινια μου και περασαν λιγες ωρες και του περασε! το θεμα ειναι εισαι σιγουρος οτι του επιτεθηκε περιστερι ή καποιο ειδος γερακιου γιατι τα περιστερια ειναι σποροφαγα! δευτερον το ελεγξες αν εχει τραυματησει την πτερουγα του ή καποιο αλλο μερος του σωματος του γιατι συνηθως δεν φαινεται λεγω των πτερων! το πουλακι εχει τρομαξει και χρειαζεται χρονο και υπομονη για να του φυγει το στρες! αν θε βαλτου να κανει μπανιο λογικα θα το βοηθησει!
 
Δοκίμασε να του βάλεις φωνούλες καναρινιών από το you tube να δεις αν θα ξαναζωντανέψει ...ίσως να ξεχαστεί από το σοκ που έχει πάθει, και ίσως παραμένει σε αυτή την κατάσταση γιατί μπορεί να νομίζει ότι θα ξανασυμβεί ,σε παρακαλώ καντο και πες μας το αποτέλεσμα ...συνήθως όταν τους βάζεις φωνούλες καναρινιών από το you tube κελαιδάνε μαζί και αυτά ...εγω τους βάζω φωνούλες όταν τα καθαρίζω και τους αρέσει γίνεται πανικός
 
@CHRISV όπως πρόλαβα να το δω μου έκανε για περιστέρι ή δεκαοχτουρα ,τώρα τι να πω ,μήπως δεν είδα καλά και ήταν αρπακτικό? Μπορεί!
Όσον αφορά τραυματισμό δεν έχω δεί κάτι,και μάλιστα δεν ήρθε σε επαφή με το άλλο πουλί!
Δεν φαίνεται να το προβληματίζει κάτι,αλλά θα το κοιτάξω αναλυτικότερα. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!@Geotsip έχω δοκιμάσει αυτό που λες και όντως πιάνει αν και το καναρίνι κελαηδεί και από μόνο του αλλά όχι με τη συχνότητα που είχε πριν την επίθεση! Με προβληματίζει αυτό που λες πως μπορεί να έχει τη συμπεριφορά αυτή επειδή νομίζει πως θα του ξανασυμβεί. Μου έχει περάσει και εμένα από το μυαλό αυτό
 
@thirtytouge Δημήτρη κάτι δεν μου "κολλάει". Τα περιστέρια δεν είναι αρπακτικά πουλιά ούτε σαρκοφάγα. Είσαι σίγουρος για το είδος του πουλιού που επιτέθηκε στο δικό σου? Προστασία έχεις στο/α κλουβί/α σου?
 
Τελευταία επεξεργασία:
Νομίζω ότι μπορείς να δώσεις κάποιο αnti stress φάρμακο για να καλμάρει. Συνήθως τα αntistress είναι αντιβιώσεις.

Επίσης, βάλε έναν μικρό ανεμόμυλο καθώς τρομάζουν τα περιστέρια και δεν έρχονται μετά.
 
@uli , το antistress δεν είναι αντιβίωση, αλλά συμπληρώματα διατροφής με μέταλλα και βιταμίνες.
Επίσης, βάλε έναν μικρό ανεμόμυλο καθώς τρομάζουν τα περιστέρια και δεν έρχονται μετά.
μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Έχεις καμία φωτό να μας ανεβάσεις; Αλλά αν όντως τρομάζουν τα άγρια πουλιά με ανεμόμυλο, υποθέτω ότι θα τρομάζουν και τα δικά μας, επομένως κάπου αλλού θα πρέπει να μπει, ώστε να μην είναι ορατός από την εκτροφή μας;
@thirtytouge , μήπως να άλλαζες θέση στο πουλί και να έβαζες και προστασία από τα αρπακτικά;
 
Ανεμόμυλο έχω στο μπαλκόνι μου αλλά δεν θεωρώ πως εξυπηρετεί τουλάχιστον στην δικιά μου περίπτωση και ο λόγος ειναι πως ο ανεμόμυλος για να γυρίσει χρειάζεται αέρα ενώ το κλουβι πρεπει να ειναι σε σημείο που δεν το πιανει ο αέρας.
 
Ναι οπως ειπε και ο Tony forpus θα προσγιωθηκε στο κλουβι για να φαει κανενα σπορο! Οπως είπα και πριν τα περιστέρια είναι σποροροφα οπότε πανω στην συγχηση λογικα θα το είδες σαν περιστερι λογικα θα ήταν καρακάξα!
 
@Φοίβος @ianos προστασία υπάρχει ,είχα κάνει ένα thread και μάλιστα ο @ianos το είχε βρει ενδιαφέρουσα ιδέα! Είναι μια ιδιοκατασκευη 3οροφη καλυμμένη από 3 πλευρές με σκληρή διάφανη τέντα. Απλά ο εισβολέας βρήκε τη μετώπη που έχω ανοιχτή για να "αναπνέει" το κάναρι και πήγε εκεί! @CHRISV ήταν γκρίζο με κοντή ουρά σε μέγεθος περιστεριού. Λες να ήταν hooded crow?!
 
μπορεί και να ήταν hooded crow αν μένεις σε ύπαιθρο!
 
Αδελφέ αυτό που ¨ήλθε¨ δεν ήταν περιστέρι . ήταν γεράκι . Είσαι τυχερός που για πρώτη φορά την γλίτωσες . Βάλε όπως σου είπε ο Θανάσης αντιστρές , γενικά να του μιλάς και να σκεφτείς σοβαρά την προστασία του . Δεν ξέρω που το είχες το πουλάκι αλλά να το βάλεις μέσα για λίγο καιρό , σε ζεστό και ασφαλή μέρος . Να γνωρίζεις πως με βεβαιότητά θα ξαναδείς τον ¨κυνηγό¨ και μάλιστα σύντομα . Βλέπεις ο καιρός τα κάνει παράτολμα καθώς έξω λιγοστεύει η τροφή . Καλή συνέχεια .
 
Απλά ο εισβολέας βρήκε τη μετώπη που έχω ανοιχτή για να "αναπνέει" το κάναρι και πήγε εκεί!
Αν η μετώπη είναι ανοιχτή, τότε, όπως βλέπεις δεν υφίσταται προστασία. Προσάρμοσε κάποιο πλέγμα μπροστά ώστε να μην παραμείνει ευάλωτο το πουλάκι. Να μην μπορεί δλδ όποιο αρπακτικό (αλλά και δεκαοχτούρα κλπ) να ακουμπήσει στα κάγκελα του κλουβιού του.
 
άλλη μία ενημέρωση είναι ότι τονα ακουμπάει το περιστέρι ή η δεκαοχτούρα στο κλουβίτου καναρινιού είναι επικύνδυνο όχι ότι μπορεί να φάει το καναρίνι αλλά έχει επικίνδυνες αρρώστειες μέσα σε αυτές είναι και ο ιός της εβλογιάς για τα πτηνά που είναι από τέλη καλοκαιριού αρχές φθηνοπόρου!
 
@kom είχα χορηγήσει σε ένα ταξίδι πολύωρο που είχα κάνει με το αυτοκίνητο και το καναρίνι μαζί και μπορώ να πω πως δεν είδα καμία δυσάρεστη συμπεριφορά από το πουλάκι τις επόμενες μέρες που είχε αλλάξει περιβάλλον και τοποθεσία,εάν το θέσουμε με αυτή την εμπειρία θα έπαιρνα πάλι το ίδιο!
[automerge]1642364569[/automerge]
@CHRISV το γνωρίζω αυτό , φυσικά μετά το περιστατικό έκανα μια φυσική απολύμανση με μηλοξυδο ένα ένα τα καγκελακια από το κλουβί!
 
Back
Top