Αναπαραγωγή Επίθεση αρσενικού στο μικρό που δεν τρώει από μόνο του

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης savio
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

savio

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2009
Μηνύματα
19
Πόλη
Ιταλία
Καλημέρα, παιδιά βοήθεια...😕 τι να κάνω που ο αρσενικός ΞΑΦΝΙΚΑ σήμερα άρχισε να επιτίθεται στο ένα καταμικρό από τα τρία καναράκια 20 ημερών; Ενώ έως τώρα υπήρξε εξαιρετικός πατέρας, καλύτερος και από τη κανάρα στη φροντίδα και το ταίσμα!
Τα άλλα δύο έχουν ψιλοξεκινήσει εδώ και δυο μέρες και τσιμπάνε μόνα τους μηλο-αυγό-νίζερ, παράλληλα και με το ταίσμα από τους γονείς. Το πιο μικρούλι όμως (και πολύ πιο μικρόσωμο από τα άλλα) ακόμη δεν τρώει μόνο του.
Η κανάρα βεβαια δεν ασχολείται πολύ μαζί τους τη τελευταία βδομάδα, πότε τα ταίζει και πότε όχι. Έχει φτιάξει και φωλιά γιατί βατεύονται πάλι..
αυτό φταίει; Μήπως ο αρσενικός τώρα βαρέθηκε να ασχολείται με τα μικρά; Πάντως στα άλλα δύο δεν επιτίθεται.
Ανησυχώ πολύ, τι να κάνω; διαχωριστικό για το κλουβί δεν έχω και δεν ξέρω αν θα βοηθούσε.
Μήπως υπάρχει κάποιος ασφαλής τρόπος να το ταίζω εγώ; Θα ανοίξει το στοματάκι του; Η κάτι άλλο;

Ευχαριστώ πολύ,
Σαβ, από Ιταλία
 
επίσης μόλις παρατήρησα ο κάναρος ταίσε κανά δυο φορές τα άλλα δύο σήμερα. όχι όμως το μικρό...
η κανάρα στο κόσμο της...
 
μαλλον ο αρσενικος θελει να ξεκινησει την καινουργια οικογενεια και αφου τα αλλα 2 εχουν ανεξαρτοποιηθει θελει να διωξει το μικρο ωστε να απαλλαγει τελειως απτα μικρα του..
 
καλημέρα Δημήτρη, αυτό πιστεύω και'γω.. Τι να κάνω όμως με το μικρό, με κάποιο τρόπο να το βοηθούσα. αμαρτία είναι να το αφήσω έτσι. είναι σχεδόν έτοιμο πουλάκι!

Σαβ

υ. Γ. Παρεμπιπτόντως πότε πρέπει να τα βάλω σε ξεχωριστό κλουβί από τους γονείς τους;
τα δύο κλουβιά πρέπει να έχουν οπτική επαφή ή πρέπει να είναι σε διαφορετικό σημείο;
 
όχι, τα έχω σε άνετο κλουβάκι 30Χ25Χ40 με τη φωλιά εσωτερική..
 
θα σου προτεινα αν η θυληκια εχει μπει στη δευτερη γεννα και ταχεις δει να βατευονται, βγαλε τον αρσενικο μεχρι να αρχισει να τρεφεται μονο του το μικρο και μετα βγαζεις τα μικρα και επαναφερεις τον αρσενικο στη θηλυκια.. Να τρωνε σιγουρα τα μικρα μονα τους..
 
Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε εάν δεν δω αλλαγή, σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές..
Σαβ
 
το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις και τα 3 μικρα σε 1 κλουβακι και να το δεσεις πανω στο μεγαλο κλουβι που ειναι το ζευγαρι σου ετσι ωστε να εφάπτεται το 1 με το αλλο. Να βαλεις στα μικρα αυγο, μηλο και αυγοτροφη και θα αρχισουν να τσιμπανε μονα τους και σιγουρα θα τα ταιζει και το ζευγαρι μεσα απο τα καγκελα. Δεν χρειαζεται να χωρισεις το ζευγαρι σου. Τα μικρα μπορεις να τα βαλεις μονα τους σε μεγαλυτερο κλουβι οταν το μικρο θα ειναι τουλαχιστον 30 ημερων.
 
πριν να κανεις το τελευταιο που προτεινει ο γιωργος που νομιζω ειναι το πιο ορθο να εξακριβωσεις οτι πραγματι δεν ταιζεται το μικρο. Καποια στιγμη που εχει σταματησει να ταιζει τα αλλα και εχουν γεματο τροφη το χωρο γυρω απο το λαιμο τους, να δεις αν και κεινο εχει. Δεν ειναι απαραιτητο να βλεπουμε καθε στιγμη ποτε ταιζει ή οχι. Αν μενει αταιστο ειτε κανεις το τελευταιο ειτε ακολουθησεις καποια απο τις προηγουμενες προτασεις πρεπεινα ταιζεται απο σεν μεχρι να ανεξαρτητοποιθει.
 
Sainer και JK21 σας ευχαριστώ πολύ!
Ευτυχώς το μικρούλι σιγά σιγά άρχισε να τσιμπά μηλαράκι και νίζερ και ο αρσενικός ηρέμησε.
Θα τα βάλω σε άλλο κλουβί από βδομάδα, γιατί εάν η κανάρα γεννήσει (βατεύεται ήδη με το αρσενικό και η φωλιά είναι ξανά έτοιμη) φοβάμαι τα μικρά μην σπάσουν τα καινούργια αυγά επειδή ακόμη μπαινοβγαίνουν στη φωλιά.
Καλό σ/κ σε όλους!
Σαβ
 
Back
Top