Αναπαραγωγή Επίθεση αρσενικoύ στην κανάρα στη φωλιά!

EleftheriaSt

PB New Member
Εγγραφή
22 Απρ 2014
Μηνύματα
5
Πόλη
Νέα Φιλαδέλφεια
Γεια σας και χρόνια πολλά!
Ονομάζομαι Ελευθερία και έχω ένα καναρίνι τον Αλέκο (φωτογραφία avatar) που είναι 2 ετών και πλήρως εξημερωμένος!
Πρόσφατα αποφάσισα να τον ζευγαρώσω (δεν είχα επιλογή από τη στιγμή που κυνηγούσε εμένα μέσα στο σπίτι!) και πήρα μια κανάρα τη Μπέλα. Για μία εβδομάδα τα πράγματα πήγαιναν τέλεια, την τάιζε στο στόμα, της τραγουδούσε συνεχώς και τους πέτυχα να τη βατεύει και κάποιες φορές! Πριν 6 μέρες η Μπέλα έκανε το πρώτο της αυγό κ τις επόμενες μέρες έκανε άλλα 3. Όμως παρατήρησα ότι ο Αλέκος γινόταν ιδιαίτερα επιθετικός όταν εκείνη καθόταν να κλωσήσει τα αυγά μέσα στη φωλιά. Πήγαινε από πάνω της κ την τσιμπούσε με δύναμη στο κεφάλι για να την αναγκάσει να βγει έξω! Πανικοβλήθηκα κ τον έβαλα σε άλλο κλουβί από προχτές. Έκανα καλά;
Η Μπέλα είναι πλέον ήρεμη κ κάθεται σχεδόν όλη μέρα στη φωλιά. Θα τα καταφέρει μόνη της;
 
Γεια σου Ελευθερία καλώς ήρθες και με το καλό να βγουν τα πουλάκια!
Πιστεύω το χειρίστηκες σωστά. Περίμενε βέβαια και πιο έμπειρες γνώμες. Ο Αλέκος είναι ασυγκράτητος ε; :)και ναι μπορεί να τα καταφέρει μόνη της
 
Ναι! Νομίζω ότι το κάνει από τη ζήλεια του γιατί μόλις την καταφέρει κ βγει έξω από τη φωλιά είναι μια χαρά! Της τραγουδάει και τη φλερτάρει όπως πριν γεννηθούν τα αυγά!
 
Μ' αρεσε αυτο που ειπες σε κυνηγουσε μεσα στο σπιτι.. χαχα.

Ο αρσενικος μπορει να ειναι πολυ πυρωμενος και θελει να την βατευει συνεχεια γι' αυτο την ενοχλουσε. Αν με την συμπεριφορα του καταλαβες πως μπορουσε να κτυπησει σοβαρα το θηλυκο ή να το κανει να παρατησει την φωλια τοτε επραξες καλα..

Απλα ποτε εκανε το τελευταιο αυγο της;
 
χαχα! Ναι είναι τόσο ήμερος που δε φοβάται τίποτα!
Το τέταρτο αυγό το έκανε την Κυριακή(προχτές) και από εκείνη τη μέρα τα χώρισα. Τώρα η Μπέλα είναι πολύ ήρεμη κ κλωσάει τα αυγά της. Όταν με το καλό γεννηθούν τα πουλάκια πρέπει να τον ξαναβάλω μέσα στο κλούβι ή η θηλυκιά μπορεί να τα αναθρέψει κ μόνη της; Κ αν τον ξαναβάλω υπάρχει κίνδυνος να κάνει κακό στα μικρά;
 
Οποτε καλα εκανες αφου δεν θα γεννησει αλλα. Δεν ξερω αν πρεπει να τον βαλεις πισω οταν βγουν τα μικρα. Θα σου πει καποιος με περισσοτερη εμπειρια. Παντως και μονη μπορει να τα ταιζει χωρις προβλημα.. Αν ειναι καλη μανα ολα γινονται :)
 
Καλά έκανες και τα χώρισες.. Ήθελε να την κάνει να βγει για να τη βατέψει ο άτιμος! Που είναι και κούκλος να τον χαίρεσαι!

Εφόσον έκανε την Κυριακή το 4ο αυγό, 4 του μήνα θα έχει βγει και το τελευταίο μικρό! 😉 Μέχρι τις 4 Απρίλη λοιπόν εσύ θα δίνεις μόνο σπόρους και φρέσκο νερό καθημερινά.

Εγώ θα δοκίμαζα 4 του μήνα να βάλω τον αρσενικό μέσα.. Στην αρχή η Μπέλα δε θα τον αφήνει να ταίσει αλλά μετά αυτός ίσως να βοηθήσει στην ανατροφή των μικρών. Δε θα χάσεις κάτι να δοκιμάσεις! Αλλά θα έχεις το νου σου μήπως πειράξει τα μικρά!

Με το καλό να βγουν τα μικρά σου!
 
Ελευθερια για μενα κρατησε τον μακρια! Μαλλον ειναι πολυ πυρωμενος και αν τον βαλεις
οταν βγουν τα μικρα μπορει να τα τσιμπαει.Ασε να τα μεγαλωσει μονη της η καναρα
και μολις τα μικρα βγουν απο την φωλια χωρισε τα στην ζευγαρωστρα και βαλε ξανα τον
αρσενικο για τη δευτερη γεννα. Ετσι και αυτος θα ξαναζευγαρωσει και θα μπορει να ταϊσει
και τα μικρα.
 
Back
Top