Ασθένειες Επίθεση σε καναρίνι από νυχτοπούλι

arestzam

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιουν 2023
Μηνύματα
12
Πόλη
Πεντέλη Αττικής
Γειά σας,

Όλα καλά μέχρι στιγμής εδώ και 2 μήνες ως νέος ιδιοκτήτης ενός λαλίστατου σταχτί καναρινιού, αλλά εχθες ένα απρόοπτο με νυχτοπουλι προφανώς που επιτέθηκε στο καναρινι κατά την διάρκεια της νύχτας.

Όταν ξύπνησα το πρωί παρατήρησα ότι δεν κάθεται καλά στα δύο ποδαράκια του διότι το ένα σαν πρησμένο οπότε δεν το πατάει καλά. Δηλαδή δεν γραπωνει καλά την βάση όπου κάθεται όπως συμβαίνει με το άλλο ποδαράκι με τα δάχτυλα όπου τα ανοιγοκλεινει. Δεν υπάρχει αίμα αλλά θεωρω ότι κάπου χτύπησε και είναι πρησμένο ίσως κάποιο δαχτυλάκι μάλλον το πίσω. Στο pet shop είπαν να πάρει αντιβίωση σταγόνες για 10 μέρες.

****************************************
 
@arestzam μέχρι να του πάρεις προστατευτικό κλουβιού με σίτα/ τούλι για τα κουνούπια, έχε το μέσα γιατί το αρπακτικό θα ξανάρθει.
Μήπως το δάκτυλο του πιάστηκε στο βρακάκι κλουβιού εάν τουχεις; Αν ήταν ένα απλό χτύπημα θα μπορούσες να το παρακολουθείς στενά κ να το πας σε πτηνιατρο αν συνέχιζε έτσι η κατάσταση. Αλλά τώρα, είσαι σίγουρος ότι το αρπακτικό δεν του έχει προκαλέσει κάποιο χτύπημα ή γρατζουνιά; Την αντιβίωση πρέπει να την συστήνει πτηνιατρος γιατί διαφορετικά εάν δεν χρειάζεται, κάνει κακό παρά καλό. Σε ποια περιοχή είσαι;
[automerge]1686087890[/automerge]
Εδώ είναι η λίστα πτηνίατρων.
https://community.petbirds.gr/threads/Πτηνίατροι-Ειδικευμένοι-στα-Πτηνά-Κτηνίατροι.1091/

Μπορείς να ανεβάσεις κ μια φωτογραφία να δουν το ποδαράκι του κ έμπειρα μέλη;
 
@MARY58 Ευχαριστώ πολύ για την λεπτομερεστατη ενημέρωση. Ίσως να μην ήταν τελικά επίθεση από νυχτοπουλι αλλά πιθανόν το ποδαράκι του να χτύπησε κάπου στον γατζο που κρέμεται το κλουβί έξω στο μπαλκόνι. Θα βάλω αργότερα κάποια φωτογραφία για να δείτε μόνοι σας. Δεν υπάρχει αίμα αλλά τραυματισμός σαν πρηξιμο στο πίσω δάχτυλο που δεν το κλείνει καλά να γραπωσει την πατήστρα κλωνάρι.
[automerge]1686089332[/automerge]
Ευχαριστώ και πάλι! Μόλις φρέσκος στο φόρουμ και έτυχα θερμής υποδοχής. Συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα όπου σίγουρα τα παλιά έμπειρα μέλη θα λύσουν όλες τις απορίες των αρχάριων.

Εις το επανιδειν!1684784300316.webp
 
Τελευταία επεξεργασία:
αλλά εχθες ένα απρόοπτο με νυχτοπουλι προφανώς που επιτέθηκε στο καναρινι κατά την διάρκεια της νύχτας.
Nα υποθέσω ότι δεν το είδες, ούτε το άκουσες ,αφού όπως λές κοιμόσουν

Βάλε φωτογραφίες απο το πόδι (και την "πατούσα" του), μήπως φανεί η όποια "βλάβη" .

Το pet-shop δεν είναι γιατρός. Δεν είναι η δουλειά του να δίνει αντιβιώσεις.
 
Δεν υπάρχει αίμα αλλά τραυματισμός σαν πρηξιμο στο πίσω δάχτυλο που δεν το κλείνει καλά να γραπωσει την πατήστρα κλωνάρι
Οι 10 μέρες αντιβίωση δεν σε προβληματισαν;;
Δεν λεω αρχάριος-καινουργιος στο χόμπυ αλλά με ένα σημαδακι στο ποδι και χωρίς ίχνος μόλυνσης αγόρασες αντιβίωση για 10 μέρες;;
Είναι σαν να χτυπησες το ποδι σου και να αποφάσισες να το αντιμετωπίσεις με αντιβίωση.
Καλώς ήρθες στο forum. Άνοιξε ένα θέμα σαν άνθρωπος και συστησου. Βάλε 2-3 φωτογραφίες το κλουβί ρώτα αν όλα αυτά που δίνεις στο πουλι είναι σωστά και μετά ρωτα τη γνώμη μας για αυτό που ΜΟΝΟ εσυ μπορείς να δεις αυτή τη στιγμή και εμείς ΔΕΝ μπορούμε. Απλά φανταζόμαστε.
 
@PantelisTs Ναι βιάστηκα και δεν νομίζω ότι είναι σωστό αντιβίωση σε τέτοια περιστατικά! Δεν είναι πανάκεια για όλα τα απρόοπτα η αντιβίωση. Εχθες έγινα μέλος εδώ κι ήδη έχω κάνει σχετική ανάρτηση. Θα ανεβάσω φωτογραφίες κάποια άλλη στιγμή.
[automerge]1686147043[/automerge]
@mgerom Ακριβώς! Συγγνώμη αλλά πολύ πιθανό να μην ήταν επίθεση από νυχτοπουλι αλλά ένας αυτοτραυματισμός στο σύρμα ή γατζο όπου κρέμεται. Πραγματικά δεν είναι τέτοια περιστατικά για αντιβίωση όπως συμβαίνει κι σε ανθρώπους με μικροτραυματισμούς. Καλώς σας βρήκα σε αυτή την ομάδα ως νέο μέλος και εκτιμώ τις συμβουλές των έμπειρων μελών που σίγουρα ξέρουν πολλά περισσότερα για καναρίνια. Ο παλιός είναι αλλιώς και αξίζει Σεβασμός! 😀
 
Αριστοτέλη, πολύ λίγα πράγματα φαίνονται από αυτή την φωτογραφία. Τον έπιασες σε στιγμιότυπο που τραγούδαγε;
Πάντως, αν τον έχεις έξω στο μπαλκόνι, ακόμα κ αν δεν δέχτηκε επίθεση από αρπακτικό, μην το ριψοκινδυνεύεις κ πάρε του προστατευτικό κλουβιού, το οποίο θα το έχεις ντύσει με σίτα. Για να είσαι ήσυχος.
Αν θέλεις, επειδή φαίνονται λίγο περίεργα οι πατηθρες του στην φωτογραφία, άνοιξε ένα θέμα για το πώς να τοποθετήσεις τις πατήθρες, ανεβάζοντας φωτογραφίες του κλουβιού, για να δεις πως είναι καλύτερα να τοποθετηθούν πατηθρες, ποτίστρες κ αξεσουάρ του για τον μικρούλι σου. Να το χαίρεσαι κ περαστικά του.
 
Ο παλιός είναι αλλιώς και αξίζει Σεβασμός!
...όπως σε όλους παλιούς και νέους...
Προσωπικά κι εγώ αν είχα θεωρήσει ότι το πουλί μου δέχθηκε επίθεση, χτύπησε, είναι άρρωστο, και ψάχνοντας στο διαδίκτυο έβρισκα ένα φόρουμ, το λιγότερο που θα με απασχολούσε θα ήταν να συστηθώ. Επιτόπου και χωρίς να έχω κανέναν δισταγμό θα άνοιγα ένα θέμα με τον προβληματισμό μου.
@arestzam , Αριστοτέλη, θα έλεγα να πιάσεις το πουλί σε κλειστό χώρο για να μη σου φύγει, να ελέγξεις πολύ καλά, ακόμα και με φακό το πέλμα του αδύναμου ποδιού, για κοκκινίλες, αμυχές πληγές, σκασίματα, συγκρίνοντάς το με το πέλμα του άλλου ποδιού, και να κοιτάξεις επίσης το σημείο του πρηξίματος. Ίσως μάλιστα θα αποδεικνυόταν χρήσιμο αν θα μπορούσες να ανεβάσεις μερικές φωτό από τα σημεία που θα υποπτευθείς ότι μπορεί να έχουν πρόβλημα. Επίσης, στην περίπτωση που σε εκείνο το πόδι το πουλί έχει μεταλλικό δαχτυλίδι κλειστού τύπου, κοίταξέ το καλά και δοκίμασε μαλακά να δεις αν είναι χαλαρό, αν κινείται στο καλάμι ή αν έχει σφηνώσει ή σφηνώνει κάπου. Καλώς ήρθες!
 
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ίσως τελικά να ταιριάζει εδώ στην δικιά μου περίπτωση "ή τρίχα τριχιά" που σημαίνει ότι είμαι υπερβολικός. Απλώς για διευκρίνηση το πουλί κελαηδάει κανονικά και αυτό που βλέπω είναι ότι το πίσω δάχτυλο στο δεξί πόδι που δεν φέρει το δαχτυλίδι Απλώς δεν γραπωνει καλά στην πατηθρα. Ίσως πρησμένο και δεν το λυγαει το καναρινι όπως στο άλλο πόδι. Καμία φορά στέκεται στο ένα πόδι σαν να κουράζεται το άλλο. Θα προσπαθήσω να βγάλω κι άλλες φωτογραφίες μήπως κι βγάλω άκρη.
 
Καλησπέρα.
@arestzam άφησε μόνο 3 πατήθρες στο κλουβί, 2 στις άκρες (8cm απο τα κάγκελα) στο μέσο του κλουβιού και μια στην μέση χαμηλά.
Κατά πάσα πιθανότητα η αιτία του προβλήματος είναι οι 2 πατήθρες που βρίσκονται η μία πάνω από την άλλη.
Οι πατήθρες που έχεις έχουν αρκετά κοφτερές άκρες που μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν προβλήματα.
Υπάρχουν πολύ καλύτερες πλαστικές της εταιρείας 2GR και ξύλινες στρογγυλές (πάχους 10mm) που είναι ιδανικές για τα πόδια τους.
 
Back
Top