Αναπαραγωγή Επίθεση σε νεοσσό

Eirini19567

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιουν 2022
Μηνύματα
4
Πόλη
ΣΥΡΟΣ
Εχω ενα ζευγαρι στην πρωτη γενα βγηκαν 5 ωραια καναρακια και στις 15 μερες ξεκινησαν την δευτερρη φωλια, επειδη τα μικρα καθονταν πανω στην θυληκια, μεσα στην φωλια τα χωρισα. Το ζευγαρι εκανε παλι 5 αυγα , στις 13 μερες εξαφανισθηκαν τα 4 αυγα ουτε τσοφλι ουτε τιποτε , γεννηθηκε ενα μωρο απο το οποιο την δευτερη μερα βρηκα μονο μια φτερουγα ...το εφαγαν... ποιος το εκανε? πιστευω το αρσενικο ξερει καποιος να μου πει γιατι? στην πρωτη γενα ηταν ολα τελεια , τωρα γιατι ???
 
Πολλά χρόνια πριν είχα παρόμοιο περιστατικό. Μικρό ποντικάκι που χωρούσε να περάσει στο κλουβί μου έφαγε πουλάκια. Σκαρφάλωνε κάθετο τοίχο τριών ορόφων. Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν κανιβαλισμός αλλά έπιασα το δράστη επ αυτοφόρω. Έχε το νου σου και γι αυτήν την περίπτωση. Στην αρχή έτρωγε την τροφή.
 
Πριν 2 μέρες έχασα με αυτό τον τρόπο 2 ζευγάρια.
Πρώτα μου φαγώθηκαν 4 αυγά από το 1 ζευγάρι.
Μετά από 4 μέρες λες και εξαφανίστηκαν όλα.
Αυγά και πουλια. Μα τόσο φαγητό δεν σφήνωσε;
Βέβαια τα είχα στο κτήμα σε ένα σπιτάκι το οποιο ειχα ασφαλίσει με συρμα για αποφυγή από θηρευτές του αέρα
Παω να σκάσω απο τη στεναχώρια μου.
Συμπασχω και εγώ Ειρήνη.
 
Πω πω, οι περιγραφές παραπάνω με έχουν κάνει να ανατριχιάσω. Σε όποια περίπτωση πάντως θηρευτή, ποντίκι, φίδι., θα πρέπει να λάβεις άμεσα μέτρα προστασίας, διότι το πιθανότερο είναι να ξανάρθει. Επομένως, σου συνιστώ άμεσα να περιβάλλεις τα κλουβιά με σταθερό συρμάτινο πλέγμα βρόγχου 1*1 εκατοστού, για να μην χωρά τίποτα. Σκέψου ότι τα ποντίκια έχουν πολύ "ελαστικό" σώμα και χωρούν να περάσουν από σημεία που ούτε να το φανταστούμε μπορούμε.
 
Δεν θα έβρισκε όμως ίχνη, αίματα έξω από το κλουβί; Κ οι γονείς πως παρέμειναν αλώβητοι; Εάν είναι πάντως ποντικάκι χρειάζεται επειγόντως ειδικός εξολοθρευτής. Μεταδίδουν ασθένειες κ στον άνθρωπο (πχ λεπτοσπείρωση) γι'αυτό χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση. Κ εγώ ανατρίχιασα, είναι θρίλερ εάν συμβαίνει αυτό!
 
Γιατί; Ποιος σου είπε ότι ήταν ένας ο
Δεν μπορώ να καταλήξω σε άλλο συμπέρασμα εκτός των ποντικιων και του φιδιου.
Νομίζω ότι προστασια και να βάλεις αν είναι να σου τυχει.
 
δεν ειναι ποντι ουτε φιδι, δεν υπαρχει κατι τετοιο.ειναι κανιβαλισμος απο τον πατερα, το θεμα ειναι γιατι ?
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Eirini19567 βρήκες αίματα στο ράμφος του ή γύρω από αυτό; Δεν μπορεί να μην έχει λερωθεί. Και τα κοκκαλάκια του νεοσσού πως τα έφαγε;
Πάντως, εάν είναι ο πατέρας, είναι ελεγχόμενη η κατάσταση. Τον απομακρύνεις άμεσα κ καλό είναι κατά την γνώμη μου να μην τον ξαναβάλεις σε αναπαραγωγική διαδικασία. Δεν ξέρω βέβαια γιατί δεν συμπεριφέρθηκε έτσι κ την πρώτη φορά. Ευτυχώς για τα πουλάκια. Τέτοια συμπεριφορά πάντως έχω συναντήσει σε γάτους.
 
ειναι κανιβαλισμος απο τον πατερα, το θεμα ειναι γιατι ?
Ο κανιβαλισμός στα ωδικά πτηνά δεν γίνεται μόνο από τον αρσενικό μπορεί να γίνει και από τους δύο γονείς.
Εφόσον πιστεύεις ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος εξωτερικός παράγοντας διάβασε το παρακάτω άρθρο, ίσως σε βοηθήσει να καταλάβεις το γιατί.
 
ειναι κανιβαλισμος απο τον πατερα, το θεμα ειναι γιατι ?
Η απάντηση συνήθως είναι οι διατροφικές ελλείψεις και η ελλιπής διατροφική προετοιμασία.
νομιζω οτι το εκανε ο αρσενικος καθως οταν πηρα τη φωλια αμεσως αρχισε να ερωτοτροπει με την θυληκια
Ο αρσενικός θα πρέπει να μεταφερθεί σε διαφορετικό κλουβί, η αναπαραγωγική περίοδος ολοκληρώθηκε.

Για να μην τον καταδικάσουμε με ευκολία θα μπορούσες να μας πεις τι περιλάμβανε η διατροφή τους στην προετοιμασία και μετά,
σπόροι, αυγό, αυγοτροφή, λαχανικά, φρούτα, συμπληρώματα, βιταμίνες και σε τι συχνότητα δίνονταν.
 
Τέτοια συμπεριφορά πάντως έχω συναντήσει σε γάτους.
Τα αιλουροειδή θανατώνουν τα μικρά μιας γέννας, προκειμένου το θηλυκό να έρθει πιο σύντομα σε οίστρο, να μην προστατεύουν μια περιοχή για απογόνους άλλων ανταγωνιστικών αρσενικών κλπ. Δεν τα τρώνε όμως τα μικρά. Επίσης συνήθως οι γάτοι, τα λιοντάρια, οι λεοπαρδάλεις, και οι τίγρεις, αν και τίποτε δεν είναι απόλυτο, δεν σκοτώνουν τα μικρά μιας θηλυκιάς αν αυτή έχει ζευγαρώσει μαζί τους τη δεδομένη περίοδο, αλλά ενίοτε τα προστατεύουν (μαζί και την περιοχή τους)
 
@ianos ναι έχεις δίκιο, τα δολοφονούν τα αρσενικά, δεν τα τρώνε. Αυτό που ίσως γειτνιάζει είναι μια φορά που μια γάτα είχε φάει τα νεογέννητα της κ έλεγε θυμαμαι η γιαγιά μου ότι αυτό ήταν μαγάρα!
Έχω την απορία, πως έφαγε τα κόκκαλα του νεοσσού η μάνα ή ο πατέρας;
 
Back
Top