Αν η επίθεση έχει γίνει ημέρα, τότε το αρπακτικό συνηθέστερα είναι κοράκι, καρακάξα, γεράκι, διαφορετικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, υπεύθυνα συνήθως είναι οι κουκουβάγιες και οι μπούφοι. Εκτός κι αν δεν πρόκειται για πτηνό...οπότε σε αυτήν την περίπτωση έχουμε και τα ποντίκια, τις νυφίτσες κλπ.
Το ζήτημα είναι, το πουλί που επέζησε, αν είναι πληγωμένο να λάβει αντιβίωση και το κλουβί να πλυθεί / απολυμανθεί πολύ καλά.
Αλλά το πρώτο που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει, είναι το κλουβί να μπει μέσα στο σπίτι και πριν το βγάλεις ξανά έξω στο μπαλκόνι, να έχει φτιαχτεί προστασία από τα αρπακτικά, δλδ, ένα πλέγμα περιμετρικά του κλουβιού που να καλύπτει όλες του τις πλευρές και να βρίσκεται σε απόσταση από τα κάγκελα του κλουβιού τέτοια ώστε, ακόμα και με άσκηση πίεσης (π.χ. να πέσει με φόρα ένα γεράκι πάνω στο πλέγμα) να μην μπορεί να φτάσει το κάγκελο του κλουβιού το ράμφος ή τα νύχια του αρπακτικού, δλδ, απόσταση από το κλουβί τουλάχιστον 10 εκατοστών και πλέγμα από τόσο χοντρό σύρμα που να μην πιέζεται εύκολα.
Πρόσεξε...ένα αρπακτικό που έχει εντοπίσει μια πιθανή τροφή, θα συνεχίσει να επισκέπτεται τον χώρο σου και για αυτό σου έγραψα να πάρεις το κλουβί μέσα. Οι τέντες όπως δυστυχώς διαπίστωσες, δεν είναι επαρκές μέτρο προστασίας.