Ασθένειες Επείγον! Ο παπαγάλος μου μάσησε φύλλο καπνού

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Shadow9
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Shadow9

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2020
Μηνύματα
203
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Ναι το ξέρω πόσο περίεργο ακούγεται! Αλλά η μητέρα μου είναι ιολόγος και έψαχνε κάτι έντομα που χρειάζεται για ένα πειραματικό, τα οποία βρίσκονται μόνο σε φύλλα καπνού και χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε πήρε ένα φύλλο ο αέρας και το πήγε μέσα στο κλουβί του cookie (cockatoo) που ήταν λίγο παραδίπλα! Μετά από λίγο το βρήκα λίγο μασημένο😵😱. Φυσικά το έβγαλα απευθείας! Ωστόσο είχε προλάβει να το δοκιμάσει! Τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό; Και τι μπορώ να κάνω; Μπορεί να έχει απλά λίγο διάρροια..;
 
Ο καπνός ειναι αρκετά τοξικό φυτό, μπορεί να προκαλέσει από ταχυπαλμία εως θάνατο, οπότε θα έλεγα να μην περιμένετε και να επικοινωνήσετε άμεσα με ειδικό κτηνίατρο, τώρα που είναι και βολική ώρα. Μπορεί να έφαγε λίγο πράγματι αλλά αν όχι μετά μπορεί να μην το προλάβετε.

Η κατάποση καπνού (σε τσιγάρο συνήθως) ειναι συχνή αιτία δηλητηρίασης μικρών παιδιών και ζώων.
 
@takis1964 ναι
[automerge]1629295040[/automerge]
@myr δυστυχώς όντας διακοπές δεν υπάρχει κάποιος πτηνιατρος εδώ κοντά. Παρόλαυτά μάλλον απλά το μάσησε και το έφτυσε γιατί δεν παρατήρησα κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά του, είναι δραστήριος, τρώει και οι κουτσουλιές του είναι απόλυτα φυσιολογικές. Υποθέτω πως όπως κάνει με τα πάντα (χαρτιά, ξυλα, πετσέτες, παπούτσια και τα μαλλιά μου αυτή τη στιγμή) τα καταστρέφει χωρίς όμως να τρώει τίποτα.. αν είχε πραγματικά φάει δεν θα έπρεπε να είχε εκδηλώσει κάποιο "σύμπτωμα";
 
Τελευταία επεξεργασία:
Απ ό,τι φαίνεται δεν έφαγε αρκετό ευτυχώς, αλλά ακόμα και στις διακοπές πρέπει πάντα να έχουμε μαζί ενα κουτί πρώτων βοηθειών και τηλέφωνα του (ειδικού) κτηνιάτρου μας και κάποιων τοπικών κτηνιάτρων (για επείγουσες πρώτες βοήθειες σε συνεννόηση με τον δικό μας κτηνίατρο). Αλλιώς αν τύχει κάτι ξεκινάμε τα τηλέφωνα στους κοντινοτερους ειδικούς και στην ανάγκη φεύγουμε αμέσως με το πτηνό. Αν είμαστε σε νησί δύσκολα τα πράγματα οπότε εξοπλίζουμε τέλεια το κουτί πρώτων βοηθειών και το συζητάμε από πριν με τον κτηνίατρο μας ώστε να ξέρουμε πως να αντιμετωπίσουμε κάποιες βασικές επείγουσες καταστάσεις.
 
Νομιζω η παραπανω οδηγια της ιατρού αναφερεται σε καποια συγκεκριμενη συγκυρία και για αντιμετώπιση συγκεκριμενων καταστασεων.
Δεν καλύπτει πολλες συνηθισμένες περιπτωσεις.
 
  • Like
Αντιδράσεις: myr
Σύριγγα ινσουλίνης γενικά όχι σύριγγα ινσουλίνης για πτηνά. Μία τέτοια σύριγγα χρειάζεται για τη μέτρηση φαρμάκων ή και για τη χορήγησή τους απευθείας στο στόμα (χωρίς τη βελόνα) του πουλιού.
 
Back
Top