Ασθένειες Επείγον άρρωστο το παπαγαλάκι μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης piko
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

piko

PB New Member
Εγγραφή
19 Νοε 2008
Μηνύματα
3
Πόλη
Αθήνα
Παρακαλω πολυ ας βοηθησει καποιος εαν μπορει. Το παπαγαλακι μου εδω και καιρο (ειναι απο αυτα τα απλα τα παπαγαλακια τα μικρα) δεν ειναι καλα. Ειναι μαζεμενο στο κλαρακι του με τα ποδια του μεσα στο σωμα του τα παταει δεν τα παταει, εχει την ουρα του καθετα και την κουναει λιγο, φτερνιζετε που και που γενικα δεν εχει ορεξη για παιχνιδια και το σημαντικοτερο καθεται ακινητο με ανοικτο το στομα και δαγκωνει διαφορα μεσα στο κλουβι του. Εδω και 6 μερες ειναι ετσι. Σημερα στην χειροτερη του μορφη. Απο την πρωτη μερα εψαξα στο ιντερνετ και πηρα τηλ πτηνιατρο (2) και ο πρωτος μου ειπε οτι δεν ειναι καλο αυτο και να του δωσω νερο με ζαχαρη και ενα πορτατιφ κοντα του για ζεστη και να το παω να το δει. Ο δευτερος μου ειπε οτι μαλλον ειναι αναπνευστικο και να παρω το Aviomycine και να του κανω θεραπεια και να δω πως θα παει. Τελος παντων ολα αυτα την τριτη που μας περασε. Απο την ιδια μερα ξεκινησα την θεραπεια και την παρασκευη πηγα το παπαγαλακι στον πρωτο γιατρο να το δει. Το κοιταξε και του εβαλε μια σταγονα στην ραχη του αναμεσα στα φτερα και μου ειπε συνεχισε την θεραπεια που κανεις και βλεπουμε, μαλλον αναπνευστικο ειναι και γενικα ολα τα αλλα (κοιλια - βαρος - θωρακας - ματια κτλ) ειναι καλα. Σημερα τριτη βραδυ 18/11/08 μετα απο 1 εβδομαδα ακριβως θεραπεια το ειδα στην χειροτερη του κατασταση. Το μονο ενθαρρυντικο ειναι οτι συνεχιζει και τρωει. Διαβασα λοιπον πανω στις οδηγιες του φαρμακου οτι εαν το πουλι ειναι βαρια αρρωστο και δεν πινει απο το νερο του, να του κανω θεραπεια δινοντας του 2-3 σταγονες απευθειας στο στομα του απο το φαρμακο οπως και εκανα αποψε. Τωρα που γραφω ειναι παλι με ανοικτο το στομα και δαγκωμενο σε ενα σημειο στο κλουβι. Δεν ξερω τι πρεπει να κανω. Να συνεχισω να του δινω απευθειας στο στομα οπως λενε οι οδηγιες 2-3 σταγονες, 2-3 φορες την ημερα ή θα του κανω κακο;
Παρακαλω πολυ ας μου απαντησει καποιος διοτι λυπαμαι να το βλεπω ετσι.
Ευχαριστω
 
Τι φάρμακο έριξε ο γιατρός στην ράχη του και τι φάρμακο έριξες εσύ στο στόμα του; Το ίδιο;
 
Λυπαμαι δεν θυμαμαι τι εριξε ο γιατρος παντως μου ειπε οτι ειναι για τα παρασιτα και γενικα οτι το απορροφαει και το δερμα του και παει και μεσα του
στο στομα του εριξα αυτο που του εριχνα στο νερο του μερες το Aviomycine και του το εριξα διοτι λεει πανω το κουτι οτι εαν το πουλακι ειναι βαρια αρρωστο (ετσι μου φανηκε εμενα εκεινη την στιγμη που το ειδα) να του δωσω αμεσως στο στομα.
Τωρα το πηγα (την τεταρτη) σε αλλον γιατρο κτηνιατρο ο οποιος του εδωσε ενα αλλο φαρμακο αντιβιοτικο ισχυροτερο το οποιο μου το εδωσε σε μια συρριγγα να του δινω στο νερο του 1mg την ημερα σε πολυ μικρη ποσοτητα νερου. αυτην την στιγμη το εχω βγαλει εκτος κλουβιου και καθεται κουρνιασμενο - μαζεμενο με κλειστα τα ματια και εχει και διαρροια (λιγο). Επισης απο προχτες σταματησα να του δινω την τροφη που του εδινα (σε συννενοηση με τον κτηνιατρο) και του δινω μονο βιταμινη και φρυγανια τριμμενη και ψωμακι. Παντως τωρα προσπαθει να κανει βολτες πανω στο τραπεζι αλλα δεν μπορει διοτι δεν μπορει να πατησει στα ποδια του. Αυτο το δειχνει καθαρα μερες. Αλλα πεταει δεν ειναι αδυναμο εκει στο περπατημα ειναι αδυναμο. Πολυ περιεργο ειναι αυτο. Τωρα πεταει και κανει βολτες στο σπιτι. Τι να πω.
Ευχαριστω εκ τον προτερων
Παντως ειναι μερες αυτο.
 
Φρυγανία τριμένη και τόση αντιβίωση κάπως μου κάνει. Μάλλον για αυτό και είναι τόσο αδύναμο και δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του. Καλό θα ήταν να το πάς στο γιατρό πρωί πρωί χωρίς καμία καθυστέρηση. Αν μπορείς γράφε με μικρους χαρακτήρες για να ειναι ευανάγνωστο το μύνημα σου.
 
ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΒΡΗΚΑ ΣΕ ΑΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ "Μαρία από τα συμπτώματα που λες (πράσινες κοτσιλιές, νέκρωση του ποδιού είναι κατά πάσα πιθανότητα κάποιο είδος σαλμονέλας, πολυ μεταδοτικής ασθένειας.
Αύριο όσο πιο γρήγορα στο πτηνίατρο να το δει και κατά πάσα πιθανότητα θα σου δώσει το Baytril."
Baytril 0,5%
 
Back
Top