Ασθένειες Επειγον Αρρωστη Gloster

Παιδια SOS...😱

Εκανα το λαθος να αγορασω μια πολυ ομορφη θυληκια gloster(σκετο κουκλι!),το εβαλα για ζευγαρωμα χωρις να το "κοιταξω" αφηνοντας το μονο του 1-2 μερες σε ξεχωριστο κλουβι. Το προβλημα ειναι πως:

Την επομενη-δηλαδη σημερα- , αρχισε να στεκεται στο ενα του ποδι! αφου το κοιταξα λεπτομερως ειδα οτι το αριστερο ποδι πανω απο τα δαχτυλα ηταν κοκκινο-σαν απο γδαρσιμο-! Ομως το πουλακι παρουσιαζει κ ελαφρως βραχναδα κ ανασαινει βαρια. Πριν λιγο που το ειδα ειχε καθισει στην πατηθρα με την κοιλια κ βαριαστεναζε! Του εβαλα στο ποδι dactarin αλοιφη και betandin. Επισης του εδωσα κ [Aviomycine 5 σταγονες στα 100ml.

Καμια συμβουλη κανεις;

Γιατί δεν τη πηγαίνεις στο γιατρό? Νομίζω πως κάτι υπάρχει στη Λάρισα... Είναι σαφώς καλύτερο από το να του δίνεις μόνος σου φάρμακα...

Σας επισυναπτω κ καποιες σχετικες φωτο.

Συνημμένα

• 1.webp
    1.webp
    35,2 KB · Προβολές: 107
  • 1 (1).webp
    1 (1).webp
    34,1 KB · Προβολές: 109
  • 1 (2).webp
    1 (2).webp
    39,1 KB · Προβολές: 122
προσφατα εχασα και εγω την καναρα μου (gloster). Εισαι σιγουροσ οτι δεν εχει προλαβει να ζευγαρωσει με το αρσενικο; Σε ρωταω γιατι η δικια μου ειχε ακριβωσ τα ιδια σημαδια... Εκτοσ απο το ποδι.. Και τελικα πεθανε απο δυστοκια.. Εαν ειχα μιλησει νωριτερα στο γιατρο θα τησ ειχα δωσει ασβεστιο και μπορει να την ειχα σωσει... Το επαθε ξαφνικά;
σου προτεινω να τη πασ στο γιατρο. Μη χανεισ χρονο ☹ευχομαι να πανε ολα καλα

η καναρα σου εχει ποδαγρα μπορεις να της αγορασεις το επινθολ και να της τριβης τα ποδια με αυτην την αλοιφη για να φυγει η ποδαγρα, μπορει για αυτο να κρατα μαζεμενα τα ποδια της και απο κατω φαινετε οτι ειναι πολυ πυρωμενη.

Βαγγελη πηγαινετο καλυτερα σε ενα κτηνιατρο. Εχει στη Λαρισα στους 6 δρομους εναν καλο.

οπως ειπε και ο αρης η καναρα εχει ποδαγρα.
για πες και κατι αλλο εσυ την κουρεψες απο πισω;
και γιατι ειναι λες και ειναι βρεγμενει;
και σε ρωταω εαν την κουρεψες εσυ γιατι εαν δεν το εκανες εσυ το πουλι εχει ξαναζευγαρωσει φετος.
περιμενουμε νεα σου.

• Like
Αντιδράσεις: lizard
οπως ειπε και ο αρης η καναρα εχει ποδαγρα.
για πες και κατι αλλο εσυ την κουρεψες απο πισω;
και γιατι ειναι λες και ειναι βρεγμενει;
και σε ρωταω εαν την κουρεψες εσυ γιατι εαν δεν το εκανες εσυ το πουλι εχει ξαναζευγαρωσει φετος.
περιμενουμε νεα σου.

Ναι εγω την κουρεψα, καθότι την ετοιμαζω για αναπαραγωγη.
Ειναι -σαν- βρεγμενη απο την αλοιφη που τις εβαλα.
Ειναι η 1η φορα που ζευγαρωνει. Ειναι πουλι του 2007.

Σας ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες σας. Ποδαγρα ηταν τελικα κ αντιμετωπιστηκε με epinthol. Παραμενει ομως καποια "αδυναμια". Κατα τα αλλα παμε προς το καλυτερο. Για οτι νεοτερο θα σας ενημερωσω.

Φιλικα Βαγγελης

Kai afou brikame pali mia efkeria:

MIN KSEXNATE TIN KARANTINA -Toulaixston 4 ebdomades, gia kathe kainurgio pouli pou erthei stin ektrofei mas, kai gia kathe pouli pou epistrepsei apo ksenei ektrofei i ekthesi.

Parxoune Anthropos pou xanane 100 kai parapano poulia apo elipsis karantinas. Kai einai poli askimo na esfiaxnes epi 4-5 xronia dika sou grami ektrofon kai se 2 ebdomades, tha sfiaxneis olokliro nekrotafi sto afli i tha pai sto skou...

Alexandros

Kai afou brikame pali mia efkeria:

MIN KSEXNATE TIN KARANTINA -Toulaixston 4 ebdomades, gia kathe kainurgio pouli pou erthei stin ektrofei mas, kai gia kathe pouli pou epistrepsei apo ksenei ektrofei i ekthesi.

Parxoune Anthropos pou xanane 100 kai parapano poulia apo elipsis karantinas. Kai einai poli askimo na esfiaxnes epi 4-5 xronia dika sou grami ektrofon kai se 2 ebdomades, tha sfiaxneis olokliro nekrotafi sto afli i tha pai sto skou...

Alexandros
Αλεξανδρε ευχαριστω. Σωστη η συμβουλη σου. Η βιασυνη μου ομως για ζευγαρωμα,[καθ" οτι πυρωμενος πολυ ο αρσενικος Gloster] με εκανε να κανω το λαθος. Η Glosterina μου ομως, ευτυχως παει μια χαρα. Σχεδον τελειωνουμε τη φωλια! Ευχυθητε μου και καλους απογονους...

Συνημμένα

• P5290231.webp
    P5290231.webp
    43,9 KB · Προβολές: 57
  • P5290234.webp
    P5290234.webp
    29,9 KB · Προβολές: 69
Βαγγέλη περαστικά στην καναρινίτσα σου και εύχομαι να απολάυσεις σύντομα και μωρά από το ζευγαράκι που με τόση ανυπομονησία περιμένεις! Με το καλό και όταν βγούν να μας τα γνωρίσεις!

Back