Γενικά Επεξήγηση κινήσεων και συμπεριφορών παπαγάλου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης AthinaJR
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

AthinaJR

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουλ 2021
Μηνύματα
258
Πόλη
Περιστέρι
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω διαβάσει τα άρθρα με τις κινήσεις και συμπεριφορές των κοκατιλ και με έχουν βοηθήσει πολύ να κατανοήσω τι θέλει.
Παρατηρώ εδώ και καιρό τη συμπεριφορά του κοκατίλ μου και παρατηρώ και κάποιες συμπεριφορές που δεν ξέρω αν τις ερμηνεύω σωστά.
Θα ήθελα και τη γνώμη των πιο έμπειρων.
Θα αναφέρω παρακάτω κάποιες συμπεριφορές του και το νόημα που βγάζω εγώ και θα ήθελα να με διορθώσετε αν κάνω λάθος ή να συμπληρώσετε τη γνώμη σας. Θα ανέβαζα και βιντεο με κινήσεις ή ήχους αλλά δε μου επιτρέπει λόγω μεγέθους.

Συμπεριφορές:
1)Στιγμιαίο τίναγμα κεφαλιού (μπρος πίσω ή δεξιά αριστερά). Νομίζω ότι θέλει να μου τραβήξει την προσοχή. Όταν όμως τον προσέχω ήδη, γιατί το κάνει; Επίσης όταν θέλει να του δώσω σημασία συχνά ανεβαίνει στον ώμο μου και μου τον χτυπάει με το ράμφος του.

2)Πολύ γρήγορες κοφτές κινήσεις κεφαλιού πάνω κάτω με μαζεμένο προς τα πίσω τσουλούφι. Συνήθως το κάνει όταν τρώει ή αφού φάει αλλά και κάποιες άλλες φορές. Νομίζω ότι δείχνει ικανοποιημένος αλλά δεν καταλαβαίνω το λόγο αυτής της συμπεριφοράς.

3)Σιγανός ήχος "κικικικι" που βαθμιαία γίνεται δυνατός σαν κράξιμο και ανασηκώνεται και το τσουλούφι του. Νομίζω ότι ενθουσιάζεται με κάτι αλλά τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνω με τι.

4)Ένας επαναληπτικός "μουγκός" και κοφτός ήχος σαν "ουί" που έχω παρατηρήσει ότι τον κάνει όποτε τον μεταφέρω με το κλουβί σε άλλο χώρο και κάποιες άλλες φορές. Πάλι μου φαίνεται ότι είναι ικανοποιημένος αλλά μπορεί να εννοεί και κάτι ακόμα;

5)Ένας επαναληπτικός "μουγκός" κοφτός ήχος σαν "ό, οο.." (σαν να λέει όχι) που κάνει όποτε του έρθει. Μπορεί να προσπαθεί να πει κάτι που έχει ακούσει από εμάς;

6) Οταν καμαρώνεται στον καθρέπτη κάποιες φορές σηκώνει ανάστημα και ανοιγοκλείνει ταχύτατα το στόμα του (μικρό άνοιγμα ράμφους). Συνήθως μετά αρχίζει τα σφυρίγματα και το σόου. Αυτή την κίνηση όμως δεν έχω καταλάβει γιατί την κάνει.

7)Γιατί απαντάει στους συναγερμούς των οχημάτων; Κάποιες φορές ακούγεται λίγο τρομαγμένος.

8)Συνήθως όταν κάτι τον ενοχλεί ή πονάει κάνει ένα μονότονο γκρινιάρικο "τσίου" σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτόν τον ήχο όμως τον κάνει και κάποιες φορές που όλα φαίνονται μια χαρά. Άλλες φορές σταματάει όταν πάω να τον χαϊδέψω, ενώ άλλες με αποφεύγει. Σίγουρα κάτι δεν του αρέσει αλλά δεν καταλαβαίνω τι θα μπορούσε να φταίει.

9)Γραπώνεται από κάπου και αρχίζει να τινάζει με δύναμη ταχύτατα τα φτερά του. Λογικά το κάνει για να ξεπιαστεί (αφού δυστυχώς δεν μπορεί να πετάξει).

Επίσης θα ήθελα να μου πείτε και εσείς αν έχετε παρατηρήσει ιδιαίτερες συμπεριφορές των παπαγάλων σας.
 
Back
Top