Γενικά Επηρεάζει η εντομοαπωθητική ταμπλέτα το αναπνευστικό των παπαγάλων;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης frozed
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

frozed

PB New Member
Εγγραφή
1 Αυγ 2011
Μηνύματα
74
Καλησπέρα στην παρέα!

Τωρα που καλοκαιριαζει, περαν της συντροφιας των παπαγαλων μας, θα εχουμε και την ανεπιθυμητη "συντροφια" κουνουπιων...

Μου γενηθηκε λοιπον μια απορια που ισως την εχουν και αλλοι κατοχοι πτηνων...

Η ταμπλετα επηρεαζει καθολου το αναπνευστικο των παπαγάλων (συγκεκριμενα εχω Budgerigars); Υπαρχει περιπτωση να δημιουργηθει καποια επιπλοκη στην υγεια τους εαν η ταμπλετα βρισκεται στο ιδιο δωματια/διαδρομο/χωρο που εχουμε και το κλουβι;
 
Δημήτρη, δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα τα πουλάκια σου με την προϋπόθεση ότι ο χώρος αερίζεται επαρκώς, δηλαδή ένα παράθυρο να μένει ανοιχτό καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς (όπως νομίζω ότι αναφέρουν και οι οδηγίες χρήσης).
 
Εγω θα εβαζα τα πουλια σε αλλο δωματιο με καθαρη ατμοσφαιρα. Εχουν πολυ ευαισθητο αναπνευστικο συστημα και δεν αξιζει το ρισκο.
 
Θα ήθελα να συμπληρώσω την προηγούμενη απάντηση μου λέγοντας ότι οι εντομοκτόνες ουσίες (πχ πυρεθρίνες) και άλλες αποτρεπτικές ουσίες εντόμων lib.teiher.gr/webnotes/steg/Methodoi_Antimetopisis_Fytoparasiton/kef5.pdf που χρησιμοποιούνται σε αυτού του είδους τα προϊόντα έχουν μικρή τοξικότητα στα θερµόαιµα, η οποία υπολογίζεται σε mg δ. Ο/gr σωματικού βάρους (LD50) και σε mg δ. Ο. / m3 αέρα σε συνάρτηση με το χρόνο έκθεσης (LC50). What is a LD<sub>50</sub> and LC<sub>50</sub>? : OSH Answers
Αν πρέπει να αποφεύγουμε κάτι οπωσδήποτε τόσο εμείς όσο και τα κατοικίδια μαs είναι τα αερολύματα (aerosols), τα οποία απελευθερώνονται αμέσως στο χώρο και όχι σταδιακά όπως στις ταμπλέτες.
Επίσης για να μειώσουμε την έκθεση μπορούμε να τα βγάζουμε από την πρίζα πριν κοιμηθούμε ή πάρουμε μέσα τα πουλιά μας (χωρίς όμως να έχουμε την ίδια προστασία από τα έντομα, για όλη τη διάρκεια της νύχτας), όπως και να αφήνουμε ένα παράθυρο ανοιχτό για την ανανέωση του αέρα στο χώρο.
 
Back
Top