Γενικά Επηρρεάζεται το κελάηδημα από κάποιους παράγοντες;

Greek yorkshire

PB Member
Εγγραφή
16 Απρ 2008
Μηνύματα
1.443
Πόλη
Χαϊδάρι
γεια σας φιλοι μου. Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση η οποια μπορει και να ειναι χαζη για εσας. Εχω ακουσει οτι τα καναρινια επηρρεαζονται και χαλαει το κελαηδημα τους αν στο σπιτι η γενικα στην πολυ κοντινη περιοχη υπαρχει παπαγαλος η περιστερια. αυτο ισχυει;
 
Αν μιλάμε για καναρίνια φωνής, τότε το κελήδημά τους μπορεί να "χαλάσει" ακόμη και από το ραδιόφωνο. Όσοι ασχολούνται με αυτά τα πουλιά και τη διατήρηση - βελτίωση του προτύπου της φωνής τους, όχι μόνο δεν έχουν άλλα πουλιά στον ίδιο χώρο αλλά φροντίζουν για την πλήρη απουσία ήχων που μπορεί να υπάρχουν στο χώρο από το ευρύτερο περιβάλλον.

Αν μιλάμε για κοινά καναρίνια ή καναρίνια άλλου τύπου, τότε δεν μπορώ να φανταστώ τι ακριβώς μπορεί να "χαλάσει" όταν δεν υπάρχει πρότυπο για τη φωνή τους. Στα αφτιά ενός εκτροφέα - ιδιοκτήτη καναρινιών φωνής, οποιαδήποτε άλλη φωνή καναρινιού είναι "αναγκαίο κακό".
 
θυμαμαι μια ζωη τις φασαριες στο σπιτι με τον πατερα μου. Ο πατερας που ηταν αρρωστος καναρινας δεν με αφηνε να παρω παπαγαλο για να μην χαλασουν τα καναρια. Δεν ηξερα αν ηταν μυθος η απλως εβρισκε δικαιολογια για να μην βαλουμε και αλλα πουλια σπιτι
 
Δεν είναι ακριβώς μύθος Δημήτρη. :) Με το προηγούμενο μήνυμά μου θέλω να πω απλά ότι, σαφώς και μπορεί να αλλοιωθεί η φωνή ενός καναρινιού αλλά αυτό αφορά μια φωνή η οποία είναι καθορισμένη και δεν παρεκκλίνει από κάποιο πρότυπο - stantarnd γιατί τότε έχουμε πρόβλημα. Όταν όμως δεν υπάρχει πρότυπο για τη φωνή των κοινών καναρινιών ή των καναρινιών Χρώματος και Τύπου, τότε αυτή η αλλοίωση δεν πρόκειται να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα, δεδομένου ότι δεν μπορεί να βγάλει τη φωνή από ένα πρότυπο που ουσιαστικά δεν υπάρχει.

Βέβαια υπάρχει και το "υποκειμενικό - συναισθηματικό πρότυπο φωνής" για κάποιον ιδιοκτήτη που αγαπάει το καναρίνι του, έχει συνηθίσει τον τρόπο που κελαηδάει και ίσως να μη θέλει να αλλάξει αυτός ο τρόπος κελαηδήσματος, ακόμη και αν είναι απολύτως φάλτσος σε σχέση με οποιοδήποτε από τα αναγνωρισμένα πρότυπα φωνής που υπάρχουν για τα καναρίνια αυτού του τύπου. :)
 
Back
Top