Γενικά Επιασα ενα ζεβρακι!

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dreil
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dreil

PB New Member
Εγγραφή
2 Φεβ 2008
Μηνύματα
56
Πόλη
Αθήνα
Απο προχθες παρατηρουσα ενα ζεμπρακι να ερχεται πανω στην κλουβα με τα καναρινια μου. Μετα απο 2 αποτυχημενες προσπαθειες καταφερα τελικα να το πιασω:)Το εχω βαλει προς το παρον σε μια ζευγαρωστρα μονο του και φαινεται μια χαρα και υγιεστατο, ωστοσο το εχω μακρυα απο τα καναρινια μου. Εκτος απο την τροφη του χρειαζεται κατι αλλο😕Ειναι απαραιτητο αργοτερα να του βρω ταιρι😕 Την ηλικια υπαρχει καποιος τροπος να την προσδιορισω καθοτι δεν φορα δαχτυλιδι😕Ξεχασα να αναφερω οτι ειναι αρσενικο καθως πριν το πιασω το ακουσα να κελαιδαει και εχει πορτοκαλι μαγουλα. Ειναι καφε γκρι με λευκες πιτσιλιες.
 
Το εχω βαλει προς το παρον σε μια ζευγαρωστρα μονο του και φαινεται μια χαρα και υγιεστατο, ωστοσο το εχω μακρυα απο τα καναρινια μου.

Το ότι φαίνεται υγιής δεν πάει να πει κάτι... Τα συμπτώματα μπορούν να εμφανιστούν αργότερα🙄

Ρίξε μια ματιά κι εδώ:
Καραντίνα, μία αναγκαία ενέργεια πρόληψης

[quote="dreil, post: 68672]Εκτος απο την τροφη του χρειαζεται κατι αλλο [/quote]
Η βασική τους τροφή είναι μείγμα από παπαγαλίνη και κεχρί. Μπορείς να του δίνεις φρούτα και λαχανικά τα οποία είναι απαραίτητα για να προσλαμβάνει τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός του. Επίσης καλό θα ήταν να υπάρχει στο κλουβί του ψιλή άμμος, ώστε να χωνεύει την τροφή του και διάφορες πηγές ασβεστίου όπως είναι το σουπιοκόκαλο.

[quote="dreil, post: 68672]Ειναι απαραιτητο αργοτερα να του βρω ταιρι[/quote]

Αυτά τα πουλιά είναι πολύ της συντροφιάς και θέλουν ένα ταίρι. Με την πρώτη σου ευκαιρία θα μπορούσες να του πάρεις ένα.:)

[quote="dreil, post: 68672]Την ηλικια υπαρχει καποιος τροπος να την προσδιορισω καθοτι δεν φορα δαχτυλιδι[/quote]

Ξέρω μόνο ότι τα ανήλικα πτηνά τέτοιου είδους έχουν λίγο μαύρο στο ράμφος. Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος τρόπος για να δεις την ηλικία του αφού δεν έχει δαχτυλίδι.

Ρίξε μια ματιά και σ' αυτό το άρθρο για να ενημερωθείς:
https://community.petbirds.gr/threads/Ζεμπράκια-zebra-finches-taeniopygia-guttata.1575/
 
Σ ευχαριστω για τις συμβουλες 🙂Εννοειται καραντινα πρωτα! Πριν λιγο πηγα και πηρα παπαγαλινη γιατι χτες του ειχα βαλει τροφη για καναρινια. Θα του βαλω και μπανακι το απογευμα αν και ακομα θα ναι φοβισμενος.
 
Back
Top