Αναπαραγωγή Επιβαρύνουν τις κανάρες οι γέννες ή η ανατροφή των μικρών;

galanisnikos

PB Member
Εγγραφή
31 Οκτ 2006
Μηνύματα
67
Πόλη
Βόλος
Διαβαζω απο πολους οτι τις καναρες δεν τις πειραζουν οι γεννες αλλα η ανατρωφη των μικρων.Απο που το βγαζετε αυτο; Προπερσυ αγορασα ενα ζευγαρι Malinois και θελοντας να παρω οσο το δυνατον περισσοτερα πουλια απο αυτο δεν το αφησα να κλωσησει. Τραβουσα τα αυγα σε παραμανες. Μετα απο 4 γεννες συχενοσουν να την δεις. Ειχε μαδηση τελειος και ειχε μεινει μιση. Στην επομενη γεννα την αφησα να κλωσησει. Σας πληροφορω οτι μεγαλωσε 3 μικρα και ηρθε και εστρωσε και στο κορμι της. Γι'αυτο δεν πιστευω οτι ειναι πιο επωδυνο το να κουβαλαει τροφη στους νεοσους απ'το να βγαλει απ'το κορμι της τα οσο στοιχεια περιεχουν τα4-5 αυγα που θα γεννησει.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Frania
Φιλε μου δεν νομιζω να υπαρχει κανεις που να πιστευει το οτι δεν παιζει ρολο το ποσες φορες γενναει μια καναρα. Μεχρι και ενα παιδακι 7 χρονων να το ρωτησεις ειμαι σιγουρος πως θα σου δωσει την σωστη απαντηση
Οι καναρες ειναι ζωντανοι οργανισμοι και οχι μηχανες που βγαζουν αβγα.
Εννοειτε πως ο οργανισμος της μεχρι να βγαλει ενα αβγο δουλευει 100% για κατσε και σκεψου ποσο κουραστηκε αυτο το πουλι μεχρι να του παρεις εσυ ενα τσουβαλι αβγα.
Κατα την γνωμη μου εισουν 200% λαθος.
Αν πραγματικα αγαπας την καναρα σου καλο θα ηταν να μην την ξαναβαλεις σε τετοια δοκιμασια.
Α και κατι τελευταιο πραγματικα εισαι πολυ τυχερος που συνεχιζεις να εχεις αυτο το πουλι εν ζωη μετα τα οσα περασε.
Καλο σου βραδυ
 
Φιλε μου εβαλα το θεμα οχι για να δειξω ποσο απανθρωπα φερθηκα στην καναρα μου απο λαχταρα να φιαξω μαλινουα μια ωρα αρχιτερα αλλα γιατι ολλοι επιμενουν πως μια γεννα με ασπορα αυγα δεν μετραει σαν γεννα
 
Γιατί άλλο ΜΙΑ γέννα με άσπορα αυγά και άλλο τέσσερις συνεχόμενες. Αν το πουλί είναι σωστά προετοιμασμένο και κάνει 4 άσπορα (γιατί δεν πρόλαβε να ζευγαρώσει για παράδειγμα) και μετά από 5-6 μέρες κάνει κανονική γέννα δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά όχι να το κάνεις συνέχεια και μέσα σε ένα μήνα να γεννήσει 15 αυγά (αν όχι παραπάνω). Αυτό είναι εξάντληση γιατί δεν προλαβαίνει να αναπληρώσει τα θρεπτικά στοιχεία που χρησιμοποίησε ο οργανισμός της. Πάλι καλά που δεν την πέθανες. Αν σου μεγαλώσει πάντως 8 -10 μικρά σε δύο γέννες και την συνεχίσεις για άλλες 2 θα δεις την ίδια (ίσως και χειρότερη) εξάντληση. Καλό είναι να μην το παρακάνουμε ούτε με τα αυγά αλλά ούτε και με τα μικρά. Έχω δει παραμάνες να πεθαίνουν επειδή τις "ρούφηξαν" οι υποτιθέμενοι εκτροφείς χωρίς να έχουν γεννήσει πάνω απο 5-6 αυγά όλη την περίοδο.☹
 
  • Like
Αντιδράσεις: lee
το σκεπτικο σου ειναι λαθος συμφωνω απολυτα με το βασιλη και συμπληρωνω οτι 2 πληρες γεννες δηλαδη επωαση και ανατροφη των νεοσων εως την 28 ημερα ειναι το ιδανικο για ευτιχησμενα πουλια και εκτροφεις χομπιστες!
 
Φίλε Νίκο αυτό που δημιούργησε το πρόβλημα στη δική σου κανάρα δεν ήταν ότι έκανε 4 γέννες χωρίς να μεγαλώσει τα μικρά.
Ήταν ότι γεννούσε τα αυγά και αμέσως τα έπαιρνες και έτσι έμπαινε σε διαδικασία να ξαναγεννήσει. Αυτό που έχουμε πει πολλοί μεταξύ αυτών και εγώ είναι πως δεν παίρνουμε τα αυγά από την κανάρα ακόμα και αν είναι άσπορα πριν περάσουν κάποιες μέρες εκκόλαψης (που μπορεί να φτάνουν και όσες μέρες θα έκαναν να βγουν τα μικρά), ώστε η κανάρα να μπορέσει να ξεκουραστεί κατά την επώαση.

Κοινώς αυτό που λέμε δεν έχει καμιά σχέση με αυτό που έκανες εσύ. Και βέβαια όταν βλέπει κάποιος ότι η κανάρα είναι ταλαιπωρημένη εννοείται ότι σταματάει την αναπαραγωγή.

Φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ξεπερνά τις 2 με 3 πλήρης γέννες και αυτό μόνο αν υπάρχει σωστή προετοιμασία και δεν υπάρχουν σημάδια ταλαιπωρίας.

ΥΓ: To post σου μου θύμισε κάποιο παλαιότερο που ρωτούσε κάποιος γιατί πέθανε η κανάρα και μετά μας είπε ότι την είχε και γεννούσε όλο το χρόνο.

Μέτρων άριστο σε όλα
 
Στέφανε δεν γεννούσε όλο το χρόνο αλλά δύο χρόνια συνέχεια. Και μετά φυσικό ήταν να την χάσει.
Παιδιά πουλιά είναι όχι μηχανές.
 
Δεν ανησυχώ τόσο, οτι τα θηλυκά δεν θα αντέξουν
για μια ακόμη γέννα,ίσως και πέραν της 3ης καμμιά φορά αλλά
τα αποσύρω οπωσδήποτε τότε, γιατί αισθάνομαι οτι
είναι υποχρέωσή μου, να φτάσουν στην πτερόρροια,
στην καλύτερη δυνατή τους φόρμα.
Οι ορμονικές μεταβολές τότε θα είναι σοβαρές και
η ταλαιπωρία του πουλιού, που μπαίνει σ'αυτήν την περίοδο "πεσμένο",
πολύ μεγάλη.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Φιλοι μου καλημερα.Ισως δεν εγινα κατανωητος αλλα δεν εχω κανενα προβλημα με την καναρα. Ειναι μια χαρα εχω κανει ολα μου τα μαλινουα απ' αυτη και φετος την εχω βαλει με φλωρο. Το θεμα το εβαλα γιατι πολοι εδω πιστευουν οτι οι καναρες δεν καταπωνουντε απ'τη γεννα αλλα απο το μεγαλωμα των μικρων πραγμα που για μενα ειναι περα για περα λαθοςΜια γεννα με 5 ασπορα αυγα δεν την μετρανε σαν γεννα στο ενεργιτικο της καναρας.Αυτο ηθελα να τονησω και εβαλα την εμπειρια μου με την συγκεκριμενη καναρα. Μια γεννα ειναι παντα μια γεννα ασχετα απ' την πορεια των αυγων απο 'κει και περα.
 
Back
Top