Γενικά Επιθετική αντίδραση ζακό στο νέο μου καναρίνι

Στρατος38

PB New Member
Εγγραφή
18 Απρ 2018
Μηνύματα
318
Πόλη
Σέρρες
Καλησπέρα σε ολους.. Χθες ενας φιλος ηρθε να με δει στο σπιτι μετα απο μια περιπέτεια της υγείας μου και μου εφερε δωρο ενα καναρινακι δικης του εκτροφης και το ειχα χθες το βραδυ κρυμμένο απο το γκριζακι μου και σε αλλο δωματιο αλλα το πρωι μολις ειδε φως το καναρινι αρχισε να κελαηδάει πωωω αυτοματος το γκριζακι μου εγινε επιθετικο και αν μπορουσε θα το κατασπαραζε.. Το πρωι με το καλο λεω να το παω σε αλλο σπιτι...
 
Οχι συγνώμη δεν ήμουν σαφής.. Εβγαλα τον ζακό μου απο το κλουβι οπως καθε απόγευμα για "εκπαίδευση" και εγινε τερμα νευρικος και επιθετικος ηθελε να σπασει το κλουβακι του καναρινιού για να καταλάβεις!
 
Ήταν στο ίδιο δωμάτιο δηλαδή κ πήγε πάνω στο κλουβί του καναρινιου με το καναρίνι μέσα. Το καναρινακι θα πήρε μια τρομάρα... Κρίμα είναι. Μην τα κανεις αυτά φιλε.
Είναι μωρό πολύ το ζακο σου για να είναι επιθετικό πάντως. Ακόμη δε ξέρει τίποτα. Ένα ενήλικο ζακο πριν επιτεθεί εχε κατά νου φουντώνει το πούπουλο κ κατεβαζει το κεφάλι στο ύψος του λαιμού. Εκεί όταν Παρατηρήσεις τέτοια στάση, απομάκρυνε όποιον/όποιο είναι κοντά τ.
Για την «Εκπαίδευση» που γραφεις είναι επισης πολύ μωρό ακόμα. Τι ακριβωσ θέλεις να κάνει κ το εκπαιδεύεις;
 
Ενταξει οσο για την επιθεση ειλικρινά δεν το ήθελα και ουτε καν ηξερα οτι θα εχω και αλλο μελος στην οικογενεια.. Τιποτα σημαντικό απλα μιλάμε παιζουμε γενικα παιχνίδι..
 
Στράτο, προσωπικά βλέπω αρκετά "προβλήματα" στο θέμα σου. Πρώτον, τα ζώα δεν είναι καλά δώρα. Στη θέση σου θα του το είχα δώσει να το πάρει πίσω καθώς θα έφευγε. Δεύτερον, η καραντίνα είναι μια ενέργεια που πολλές φορές γίνεται ζήτημα ζωής ή θανάτου. Κακώς άφησες ένα πουλί που μόλις μπήκε στο σπίτι σου να έρθει σε επαφή με το υπάρχον πουλί. Δεν ξέρεις αν κουβαλάει κάποια ανεκδήλωτη ασθένεια. Αν δεν έγινε αυτό δεν μπορώ να καταλάβω πως διαπίστωσες την εχθρικότητα. Τέλος, για να μην δημιουργήσεις ένα πουλί (για τον γκρίζο σου μιλάω) το οποίο θα περιμένει απο εσένα συγκεκριμένη ώρα να ασχοληθείς μαζί του, να βγει απο το κλουβί ή ότι άλλο κάνετε μαζί τα απογεύματα, έχω να σου προτείνω να αποκλίνεις αρκετά απο την ώρα που το έβγαλες έξω την προηγούμενη ημέρα. Οι παγιωμένες συνήθειες/ανάγκες αργά ή γρήγορα ίσως να σας δημιουργήσουν πρόβλημα αν για τον χ, ψ λόγο αδυνατείς να τις καλύψεις.

Για τα υπόλοιπα περι ζήλιας ή μη τι πιστεύεις ότι μπορούμε να κάνουμε εκτός απο το να τα διαπιστώσουμε;
 
Σ ευχαριστώ παρα πολυ για τις συμβουλές σου και όλα αυτα τα εχω υπόψιν μου.. Λοιπον όπως ειπα και πριν αυριο θα παω το καναρινι σε αλλο μερος και συμφωνω οτι οποιοδήποτε ζωο δεν ειναι δωρο όσον αφορά την ασχολία μου με το ζακό μου δεν ειναι παντα συγκεκριμένη η ώρα απλα δεν ειχα αλλη ευκαιρία σήμερα και ετυχε αυτη η συμπεριφορά και απλά μου φάνηκε περίεργο γιατι το γκριζακι μου το ειχα συνηθίσει πολυ παιχνιδιαρικο.. Ουτε πηρα δωρο ή κατι αλλο και σορρυ που δεν ημουν σαφής εξ αρχής
 
Back
Top