Φροντίδα Επιθετική συμπεριφορά καναρινιού

χιονάτος

PB New Member
Εγγραφή
29 Νοε 2008
Μηνύματα
5
Πόλη
Βόλος
καλησπέρα! Ο χιονάτος, το καναρίνι μου, κάνει κάτι που δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό.. Τον έχω ένα μήνα σχεδόν, προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα και τραγουδάει ακατάπαυστα. είμαι η μόνη στην οικογένεια που φαίνεται να μη φοβάται, καθώς ασχολούμαι μαζί του αρκετές ώρες. τώρα τελευταία έκανε έναν περίεργο, χαρούμενο θόρυβο με τα φτερά του όταν με έβλεπε και όταν πλησίαζα πολύ άνοιγε το στόμα του. Φοβάμαι να τον πιάσω ακόμα γι αυτό άρχισα να βάζω ένα δάχτυλό μου κοντά στα κάγγελα όταν με πλησίαζε.Αποτέλεσμα, να με δαγκώνει, με πολλή όρεξη πραγματικά! Το κάνει από επιθετικότητα ή επειδή με συμπαθεί; (η μητέρα μου λέει ότι ερωτοτροπεί...)
 
το διάβασα αλλά δεν είμαι σίγουρη ακόμα τι θέλει να μου πει το καναρίνι. Κόβει χαρτάκια και κελαηδάει συνέχεια από τη μια, ενώ από την άλλη με δαγκώνει.. Δηλαδή τα καναρίνια πρέπει να τα αφήνουμε στην ησυχία τους; έχω ακούσει από πολλούς ότι με υπομονή μπορούν να μάθουν και να έρχονται και στο χέρι σου..
 
Nα ερχεται απο μονο του ναι αλλα ειπες να το πιασεις εσυ γι'αυτο στο ειπα. :)
 
Eτσι ακριβώς έκανε και το δικό μου στην αρχή! Θα έλεγα ότι το έκανε μάλλον από φόβο γιατί με έβλεπε σαν εχθρό. Εγω συνέχιζα να βάζω το δάχτυλο μου στο κάγκελο και τον άφηνα να με δαγκώνει, ενώ του μίλαγα γλυκά και σιγανά για να του δείξω ότι δεν είμαι εχθρός αλλά φίλη. Με τον καιρό αποδυνάμωνε το δάγκωμα του, μέχρι που έγινε τρίψιμο της μυτούλας και θέλει όλο χάδια και φιλιά.Αυτό με τα φτερά και το στόμα το κάνει και σε μένα και είναι ένδειξη αυτή τη στιγμή τρελής αγάπης. Νομίζω βρίσκεσαι σε καλό δρόμο απλά μην το τρομάζεις και άσε μόνο του με το χρόνο να σε μάθει. Ειναι νωρίς ακόμα να τον πιάσεις στο χέρι. Εξω απ το κάγκελο
το χερι σου, αρκει προς το παρόν. Υπομονή και γραψε μας νέα σου.
 
Τα νέα είναι πολύ καλά! Ήδη μια δυο μέρες αφότου είχα γράψει (και είχα απογοητευτεί από αυτά που διάβασα), άρχισε να ανεβαίνει στο δάχτυλό μου, συνεχίζοντας βέβαια να με τσιμπάει ελαφρά και να με χαϊδεύει -αν μπορώ να το πω ετσι- με το ράμφος του.. Πιστεύω ότι του αρέσει πάρα πολύ αυτό το παιχνίδι, αφού με το που απομακρύνομαι λίγο κάνει έναν ήχο πολύ σύντομο και διακριτικό που τον σταματάει μόνο όταν δε με βλέπει πια ή όταν ξαναβάλω το δαχτυλό μου στο κλουβί του. Σαν να έχει εθιστεί! Θέλω πολύ να τον μάθω να βγαίνει έξω, πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Μπορεί να μην είναι παπαγάλος αλλά σίγουρα είναι πολύ κοινωνικός και στο κάτω κάτω δεν είναι όλα τα καναρίνια ίδια! 😉
 
Στο είχα πει οτι βρίσκεσαι σε καλό δρόμο! Ναι αυτό το ελαφρύ τσιμπιματάκι είναι χάδι και θα δεις ότι δε λίγο θα τρίβει τη μυτούλα του στο χέρι η θ ανοιγει το στόμα του θα βάζει το δάχτυλο σου μέσα χωρις να πιέζει καθόλου. Το καταλαβαινεις και το νιώθεις ότι είναι αγάπη κι οχι ενόχληση. Σιγουρα θα βγει κι εξω γιατι βλέπω είναι πολυ καλο και κοινωνικό πουλάκι! Να το χαιρεσαι!
 
Back
Top