Γενικά Επιθετική συμπεριφορά νεαρού καρδερινοκάναρου

γιωργοσ74

PB New Member
Εγγραφή
20 Σεπ 2014
Μηνύματα
89
Πόλη
Αθήνα
παιδια καλησπερα; Εδω κ 2 μερεσ εχω το δευτερο καρδερινοκαναρο μου, ειναι ζωηρο κ ομορφο;αλα εχω ενα θεμα, μολισ πηγαινω κοντα η με βλεπει ανοιγει τα φτερα του σαν το γερακι κ το ραμφοσ του κ σαν να θελει να επιτεθει! Τι λετε θα ηρεμηση η θα του μεινει;
 
Γιώργο είναι λίγο δύσκολο να ηρεμήσει ένα πουλί που εξαγριώνεται στη θέα μας. Μπορεί να φταίει το άγριο αίμα που κυκλοφορεί μέσα του, μπορεί να υιοθέτησε την άγρια στάση του πατέρα του, μπορεί να έχει λόγους να φοβάται πραγματικά. Το τελευταίο συνήθως συμβαίνει όταν πιάνουμε τακτικά τα πτηνά ή βάζουμε το χέρι μας στο ζωτικό τους χώρο.
Μοναδικός "γιατρός" σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι ο χρόνος και η υπομονή. Αργές και προσεκτικές κινήσεις κοντά στο κλουβί και κατά τις ώρες καθαρισμού, τροφοδοσίας του κλπ, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του σε σένα. Προσπάθησε να μη βάζεις χέρι μέσα στο κλουβί, προσπάθησε να μην το πιάνεις και ασφαλώς να μην το κυνηγάς. Αν πρέπει απαραίτητα να το πιάσεις φρόντισε να γίνεται σε ημίφως (ίσα να βλέπεις εσύ) ώστε να μην συνδυαστεί το χέρι σου με πιθανό κίνδυνο... αλλά μόνο με την τροφή.
Ίσως έτσι σιγά σιγά βελτιωθούν κάπως οι σχέσεις σας...
 
Εμενα εκανε ετσι το τελευταιο καναρινι που ειχα πριν πολλα χρονια. Απο την ωρα που καποιος μου ειχε πει να βγαλω το καναβουρι απο τη διατροφη του σταματησε να το κανει. Τοτε ειχα ελλιπεσταστη ενημερωση, δεν υπηρχε και το ιντερνετ και "τρωγαμε οτι μας σερβιραν".
 
Η υπερκατανάλωση καναβουριού κάνει τα πουλιά νευρικά και επιθετικά.
 
Με την παρατήρηση αλλά σαφώς θα υπάρχει και κάποια ιατρική εξήγηση.
 
Εχει γινει παλιοτερα αναφορα κι εδω Mελαγχολικό και επιθετικό αρσενικό καναρίνι | PetBirds , καπου νομιζω πως το ειχαμε συζητησει εκτενεστερα αλλα δεν μπορω να το βρω αυτη τη στιγμη. Το ρεζουμε ειναι, απ'οτι θυμαμαι, οτι οι πολυ λιπαροι σποροι σε αφθονια στα καναρινια μπορουν να προκαλεσουν επιθετικη συμπεριφορα.
 
παιδια καλησπερα; Εδω κ 2 μερεσ εχω το δευτερο καρδερινοκαναρο μου, ειναι ζωηρο κ ομορφο;αλα εχω ενα θεμα, μολισ πηγαινω κοντα η με βλεπει ανοιγει τα φτερα του σαν το γερακι κ το ραμφοσ του κ σαν να θελει να επιτεθει! Τι λετε θα ηρεμηση η θα του μεινει;

εχω κι εγω ενα καρδερινοκαναρο δικο μου με την ιδια συμπεριφορα κυριως οταν κουρνιαζει με τη δυση του ηλιου, οταν ερθει η ωρα της ξεκουρασης αστο ησυχο διοτι λογω του στρες γινεται επιθετικο ακομη και στον ιδιοκτητη του, εαν και την υπολοιπη μερα παρουσιαζει την ιδια συμπεριφορα προσπαθησε να μην το στρεσαρεις με τις κινησεις σου, δωστου αυγοτροφη-πολυβιταμινες και κανενα μηλο για να κερδισεις την εμπιστοσυνη του, εμενα ειναι πολυ ησυχο πλεον αλλα οταν αρχιζει να πυρωνει βγαζει και παλι αυτη την επιθετικοτητα οταν πλησιαζω..
 
Back
Top