Γενικά Επιθετική συμπεριφορά σε παπαγαλάκι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης teo2
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

teo2

PB Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
174
Πόλη
Μεταμόρφωση
Το ένα από τα δύο παπαγαλάκια μου έχει αρχήσει να με δαγκώνει όταν το πλησιάζω λέτε να έχει δεθεί και να έχει ως τέρι του το αδερφρφάκι του και να νομίζει πως θέλω να του το κλέψω το άλλο είναι πολύ φυλικό χθές του έμαθα να κάνει χειραψια!
 
επειδη εχει ταιρι τωρα ειναι λιγο δυσκολο να το ημερωσεις γιατι εχει την αβαντα του αλλου.
αν θες να το εξημερωσεις χωρισε τα για ενα διαστημα μεχρι να δεθει μαζι σου και μετα βλεπουμε...
 
Είναι ταισμένα στο χέρι και είναι σχετικά ήρεμο κάθετε στο χέρι αλλά δαγκώνει και δυνατα
 
Μάλλον έχει συνηθίσει το άλλο παπαγαλάκι, αλλά δε μπορώ να είμαι και σίγουρη γιατί ο δικός μου δεν είχε ταίρι και με δάγκωνε μόνο στις αρχές. Μετά που με έμαθε καθόταν μέχρι και πάνω στο κεφάλι μου την ώρα που έτρωγα!
 
κανε μια δοκιμη και βλεπεις τα αποτελεσματα και πραττεις αναλογως!
 
λέτε να έχει δεθεί και να έχει ως τέρι του το αδερφρφάκι του και να νομίζει πως θέλω να του το κλέψω!

Logika etsi einai...An thelis na ta xorizis kanto etsi oste na mi vlepontai katholou...oute na min akougontai...h afise ta mazi omos tote tha dethi me to allo kai oxi me sena...
 
Λέω να το δανείσω αυτό που δαγκώνει σε κάποιον να δώ την συμπεριφορά του δεύτερου χωρίς το άλλο και το άλλο μπορεί να ηρεμήσει στο νέο του κάτοχο αλλά αν δώ ότι το παπαγαλάκι μου μαλαγχολεί θα το ζητήσω πίσω το άλλο γιατί δεν το διακυνδηνεύω
 
Τι να δεις στη συμπεριφορα του δευτερου αφου ειναι ενταξει ουτως η αλλως; 😕

Το οτι το ενα πουλακι ειναι πιο κυριαρχικο και με πιο εντονο χαρακτηρα και θελει αλλη μεταχειριση απο το αλλο που ειναι πιο καλοβολο δεν ειναι λογος να το δωσεις. Ξεχωρισε το και ασχολησου μαζι του με ηρεμια και με τακτικη σωστη και ειμαι σιγουρος θα σε κερδισει περισσοτερο απο το αλλο...

Αν παλι επιμενεις να το δωσεις δικη σου η αποφαση! 😉
 
Παιδιά δεν μπορώ να τα έχω μμεγαλώσει στο χέρι και να με γράφουν ενώ έπρεπε να είναι δεμένα μαζί μου δεν το αντέσω πως γίνετε να είναι το ένα δεμένο με εμένα και το άλλο με την αδερφή μου.
 
...ενώ έπρεπε να είναι δεμένα μαζί μου δεν το αντέσω πως γίνετε να είναι το ένα δεμένο με εμένα και το άλλο με την αδερφή μου

ποιος το λεει αυτο; 😕 αυτα ειναι συμπαθειες και αδυναμιες. Κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι ο παπαγαλος που μεγαλωσες θα δεθει αποκλειστικα μαζι σου. Συνηθως δενονται με τον κυριο φροντιστη τους ομως σε πολλες περιπτωσεις εχουν αλλη αποψη.

Μια φιλη μου εχει 2 African Grey. Το δευτερο το μεγαλωσε απο νεαροτερη ηλικια απ'οτι τον πρωτο που τον πηρε μολις ειχε αρχισει να τρωει τροφη μονος του και τον μεγαλωσε με φορμουλα, με ξενυχτια και ταλαιπωρια... Και ομως οταν μεγαλωσε τη δαγκωνει και της επιτιθεται συνεχως και εχει απιστευτη αδυναμια στον αντρα της που εχει ασχοληθει ελαχιστα μαζι του... Αυτα δυστυχως δεν μπορουμε να τα ελεγξουμε να μη συμβουν παρα μονο να τα διορθωσουμε με σωστη κοινωνικοποιηση και θετωντας ορια στην συμπεριφορα και καθιερωνοντας τον εαυτο μας ως αρχηγο. Την αγαπη δεν μπορεις να την απαιτησεις αλλα μπορεις τουλαχιστο να καθιερωσεις το σεβασμο στην ιεραρχια ωστε να μην υπαρχουνε προβληματα και μη επιθυμητη συμπεριφορα.
 
Λοιπόν όταν είναι μαζί μου κάνουν σαν τρλά και όταν είναι χώρια καθοντε κανονικά και ύσηχα
 
αμα τα πουλακια εχουν μαθει ναναι παρεουλα; Κοματακι ασχημο φανταζει
να θες να τα χωρισεις.. Δεν ειναι παιχνιδι.. Πλασματακια ειναι
 
Δεν πειράζει που το ένα συμπαθεί πιο πολύ την αδερφή σου, σε όλα τα πλάσματα της φύσης υπάρχοόυν συμπάθειες και όχι και τόσο συμπάθειες. Νομίζω πως αφού είναι ζευγαράκια τα παπαγαλάκια αυτά, καλύτερα να τα αφήσεις μαζί. Εξάλλου από την φύση είναι το φυσιολογικό κάθε είδος να θέλει να κάνει παρέα με το είδος του. Νομίζω πως όλα θα πάνε καλά, δεν χρειάζεται να στενοχωριέσαι ούτε να θυμώνεις για κάτι :)
 
Back
Top