Αναπαραγωγή Επιθετικη συμπεριφορα αρσενικου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης adef
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

adef

PB New Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2007
Μηνύματα
71
Πόλη
Αθήνα
Καλημερα

Εδω και ενα μηνα εχω χωρισει την ζευγαρωστρα και εχω βαλει στο διπλα μερος ενα θηλυκο malinois το οποιο το προοριζω για ζευγαρωμα κατα τον Μαρτιο με ενα απο τα δυο αρσενικα ιδιας ρατσας που εχω. Το αλλο αρσενικο δεν συστεγαζεται με το ζευγος. Ο αρσενικος μολις ειχε βγει απο την πτερορροια και ειχε αρχισει δειλα να ψιλοκελαιδαει. Μετα τον ερχομο ομως του θυληκου σταματησε τελειως. Χθες σε μια προσπαθεια να "γνωριστουν" καλυτερα εβγαλα για πεντε λεπτα το χωρισμα. Η συμπεριφορα του αρσενικου ηταν απο αδιαφορη εως εχθρικη. Δεν αφηνε το θηλυκο να φαει απο το ιδιο stick το τσιμπουσε και το εδιωχνε. Ουτε την αφηνε να καθησει στο ιδιο κλαδακι μαζι του. Γενικα συμπεριφεροταν λες και ολο το κλουβι ηταν δικο του. Το αλλο πουλακι ειχε τρομοκρατηθει.

Φυσικα τα ξαναχωρισα αμεσως.

Που κατα την γνωμη σας οφειλεται αυτη η συμπεριφορα;
 
Το θεμα ''γνωριμια πριν τον γαμο" απαιτει ενα α' χρονικο διαστημα αφενως, αφετερου η ολη συμπεριφορα δειχνει, απλα οτι ο αρσενικος δεν ειναι πυρωμενος. Δωσε χρονο... Και στα δυο και ακουλουθησε την διαδικασια "προετοιμασιας πυρωματος". (αν ψαξεις λιγο εδω μεσα (φορουμ) θα βρεις ολες τις πολυτιμες πληροφοριες σχετικα).
 
Γιατί να βάλεις μαζί ένα ζευγάρι που θέλεις να ξεκινήσει την αναπαραγωγή του τον Μάρτιο από τις 3 Δεκεμβρίου; Δε θέλεις να ακούς τον αρσενικό σου να κελαηδάει; Τρόμαξε να τελειώσει την πτερόρροιά του, κατευθείαν στα ζόρια ξανά; :)
 
Back
Top