Αναπαραγωγή Επιθετικοτητα των budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης plavos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

plavos

PB New Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2014
Μηνύματα
14
Παιδια εχω ενα προβλημα... Εχω δυο παπαγαλακια αρσενικα, στην αρχη που τα ειχα παρει δεν ειχαν προβληματα το ενα με το αλλο αλλα τωρα τελευταια ολη την ωρα μαλωνουνε, σημερα πηγα και πηρα μια θηλυκια και απο την στιγμη που την ειδαν ολη την ωρα μαλωνουν κυνηγιουνται και χτυπιουνται, σκεφτομαι να βγαλω το ενα το αρσενικο απο το κλουβι και να βαλω την θηλυκια μεσα με το αρσενικο αλλα επειδη το πηρα σημερα το θηλυκο μηπως πρεπει να το αφησω μονο του σε καραντινα;
 
Καλησπέρα Κώστα, κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να αφήσεις για λίγο καιρό όπως λές σε καραντίνα το θυληκό για να γνωριστούνε και μετά να τα βάλεις μαζί, και θα ήταν καλύτερο να χωρίσεις τα αρσενικά για να μην υπάρξει κάποιος τραυματισμός
 
Ευχαριστω πολυ μαρκο ετσι θα κανω.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Marco
Συμφωνώ με τον Μάρκο, έτσι όπως τα είπε είναι. Το νεοφερμένο θηλυκό πρέπει να μείνει ένα μήνα τουλάχιστον καραντίνα και τα αρσενικά να χωρίσουν γιατί έχουν μπει σε περίοδο οίστρου και γι' αυτό τσακώνονται και μπορεί να αποβεί μοιραίο για κάποιο.
Δυστυχώς δεν έχουμε ειδικούς, ό,τι ξέρει ο καθένας μας από την πείρα του και ευτυχώς όσο μαθαίνουμε από την πολύτιμη αρθρογραφία του φόρουμ.
Κώστα μας τα έχεις παρουσιάσει τα παπαγαλάκια σου να σου ευχηθούμε; :)
 
Μαρια δεν ανεβασα ακομα φωτο αλλα αυριο θα ανεβασω.. :) θα τα χωρισω οπως μου ειπατε τα πουλακια γιατι σημερα αναγκαστηκα να κλεισω το φως για να σταματησουν να τσακωνονται, α και μια αλλη ερωτηση την περιοδο που ριχνουν τα φτερα τους μπορουν να ζευγαρωσουν;
 
Δεν ξέρω αν μπορούν, ξέρω πως δεν επιτρέπεται, διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να υπάρξουν δυσμορφίες και άλλα διάφορα προβλήματα στους νεοσσούς.
Η περίοδος της πτερόρροιας είναι μία δύσκολη περίοδος για τα πτηνά, δεν θα ήταν καλό να τα επιβαρύνουμε και με νια γέννα :)
 
μηπως δεν ριχνουν τα φτερα τους αλλα ειναι ξεπουπουλιασμα απο το μαλωμα; οπως και ναχει παντως χωρισμα και καραντινα για την ωρα και ολα τα αλλα θα ερθουν σε ξεχωριστα κλουβια και κοντα να βλεπονται θα δεις με τον καιρο τι γινετε πως θα τεριαξουν και ισως και ποια μαζι.
Βέβαια αν θέλεις μπορείς να περιμένεις να ακούσεις και την γνώμη των ειδικών 🙂 για να είμαστε 100% σίγουροι
εχουμε γεμησει σε ολους τους τομεις ειδικους! σε αυτο το forum δεν εχω βρει ευτυχως ειδικους αλλα ανθρωπους που εποικηνονουν μετεξι τους και ανταλασουν γνωμες και εμπειριες και ετσι να πηγαινουμε ενα βημα παρακατω .
 
Back
Top