Φροντίδα Επιθετικότητα θηλυκού αγαπόρνις

eirinipike

PB New Member
Εγγραφή
15 Ιουλ 2021
Μηνύματα
3
Πόλη
Ηράκλειο
Η μικρη μου 3 χρονων παπαγαλινα, ειναι 2 χρονια τωρα μονη μαζι μας. Ειναι προστατευτικη με το κλουβί της απο την αρχη και προσπαθουμε να το σεβαστουμε μεχρι να πρεπει να την καθαρισουμε. Καταλαβαινει τον κινδυνο και δεν μασ αφηνει καν να πλησιαζουμε. Γενικα δαγκωνει για να επικοινωνησει αλλα μασ νιωθει παρεα της αφου δεν μπορουμε να παρουμε εναν φιλαρακο για αυτην. Δεν παιζει με πολλα παιχνιδια αφου το μοναδικο μελικά της ειναι να κοψει χαρτια και να στολισει την φωλια τησ ξανα και ξανα ακομα και ασ μην κανει αυγα. Βγαινει πολυ συχνα εξω, πεταει ανετα, εχει τα δικα τησ μερη για να κοβει χαρτια και να κανει μπανιο απο τησ κουπες μας.
Με τον φιλο μου εχουν καλυτερη σχεση . Μαλλον με εμενα εχει ανταγωνισμο. Πως μπορω να την κανω να ηρεμησει και να μας εμπιστευτει? Καθε αποψη ειναι χρησιμη .

Ευχαριστω πολυ
 
γιατι φευγουμε για ταξιδια και δεν εχουμε καπου να αφησουμε δυο μικρα παπαγαλακια. Ενα παπαγαλακι παλευεται να το δωσουμε σε ενα φιλο η συγγενη για να την προσεχει.
 
το μοναδικο μελικά της ειναι να κοψει χαρτια και να στολισει την φωλια τησ ξανα και ξανα ακομα και ασ μην κανει αυγα.
Να υποθέσουμε ότι έχει στο παρελθόν κάνει αυγό ή ότι έχετε κάνει εξέταση DNA που να πιστοποιεί το φύλο της (θηλυκό) ή ότι πρόκειται για πτηνό διμορφικού είδους ώστε να είναι εμφανές ότι είναι θηλυκό;
Η ύπαρξη της φωλιάς στο κλουβί επάγει αναπαραγωγικές τάσεις, και ένεκα αυτού, ενδεχομένως μια προστατευτική τάση από πλευράς της για τον χώρο της, ακόμα κι αν δεν έχει αυγά. Θα έλεγα να τη βγάλεις και να παρατηρήσεις αν το πουλάκι χαλαρώσει κάπως. Άλλωστε δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει η φωλιά.
 
Η ύπαρξη της φωλιάς στο κλουβί επάγει αναπαραγωγικές τάσεις, και ένεκα αυτού, ενδεχομένως μια προστατευτική τάση από πλευράς της για τον χώρο της, ακόμα κι αν δεν έχει αυγά.

Aυτό δεν το συγκράτησα καθώς διάβαζα το αρχικό μήνυμα Γιάννη. Συμφωνώ απόλυτα. @eirinipike για ποιον λόγο υπάρχει φωλιά στο κλουβί;
 
Back
Top